Posts

Showing posts from April, 2011

28th of April

Image
Timakasih ye, timakasih 4 all yr well wishes, really appreciate it, sorry x sempat nk reply komen. Sekarang berpantang di umah Kak Long @ Saujana U, Sg Buloh. Mom n baby alhamdulillah sihat walafiat.

28th April dah tambah umur lagi, biggest present is my baby girl, mintak juga kt doc soh keluokan on this date tp doc kata lambat sgt, sudahnya besday kami selang seminggu.



Till then, jumpa lagi.

Alhamdulillah....dah selamat

Image
Alhamdulillah dah selamat... introducing, our latest addition to the family, my baby girl Sinchan, nti dah ok sket makcik update lagik. See uols soon!

38 weeks .... almost ready

Image
Salam siaran. Jab nak tiup abuk dulu dlm umah ni. Rasanya dah lama tak masuk dunia blogging ni, sebelum cuti byk benda kena settle kt office, jam aku nak cuti panjang tu ler macam2 benda agak penting mendatangnya, dah lah staff aku baru2, harap2 aku buleh le depend kt diorang nti nih..

So aku dah start cuti hari ni. Ahkak belum menetas lagik, masih berdebar menunggu Khamis ni. Hari Khamis ni kena serah diri kt Hospital utk keluokan baby. Tetiba rasa seriau yg amat, dulu masa buat C-sec kt Ammar idok le rasa cam ni. Maybe bcoz it's been a long time tak beranak kecik kot. Macam2 benda yg aku pikirkan, sometimes I don't know what to expect... My stupid brain keep imagining benda bukan2, is it a normal thing for an expecting moms? Yelah, aku kan dah ada special kid sorang, doc yg memula aku jumpa soh aku terminate pregnancy sbb takut cacat la, sakit jantung lah... bla..bla... sbb aku dah makan ubat yg dia kata tak sepatutnya aku makan masa pregnant... Mohon di jauhkan tuhan.... Ap…

Walk for Autism and weekend story

Image
Walk for Autism
2 April 2011
Piazza, the Curve, Mutiara Damansara, Petaling Jaya

Sedar tak sedar umur Ammar dah nak masuk 10 tahun this year. Dah beso panjang my special autistic kid ni. Bulan April bulan kesedaran Autism nampaknya. Hampir neglect plak kt perkara ni. If I could walk then I would, I mean support this event. Ingat lagi masa doctor nak diagnos Ammar dulu, punyalah lama sbb tak dpt determine apa sebenarnya masalah dia ni, could be hyper, ADHD, ADD, maklumlah ada simptom yg overlap. Last2 dia tulis Mild Autisme. Dan bermulalah kehidupan kami sbg parents to a special kid. Syukur, terima seadanya. Dan alhamdulillah, semakin dia besar makin ada improvement. Kt sekolah kami register dia dgn semua theraphy yg sekolah offer. Terapi renang, taekwando, occupational, Sensory Integration, speech therapy, muzik, sume ada...duit je kena sedia, tak perlah, berkorban sket, lagik pun not that expensive klu bandingkan therapy kt luar. Semua di ajar oleh external therapist yg sekolah lanti…