Monday, October 14, 2013

Allahuakbar. Alhamdulillah. Salam Aidil Adha

Assalam uols.

Allahuakbar. Masaaaaaaa.... tak terkejar.
I'm still alive, just in case you're wondering where's the he*teet is Kak Bap.
Huihhh lelah rasanya dada ini mengejar dateline sume. With the pindah2 ofis and all.

Finally.... ini dia concept open office weols. Dulu2 tak nampak org ada bilik2 sumer, now management says, no more barrier-barrier, harap2 comm. dah tak breakdown lagi, now everybody is accessible, nasib ko lah pepandailah nak browse rotikaya.com ke, blog resepi.com ke ahaha.... oh mind the kerusi, time ni kerusi opis tak sampai lagi uols. ada org ckp mcm komputer lab ler, kantin sekolah lewww, whatever, personally I kind of like it (er sebab I dok belakang sekali dan terlindung dr angin monsun timur laut hah hah). Even bos pun takdek bilik ouls.

chakkkk... kosong, kosong, kosong...terserempak plak ngan budak ni masa nak solat. bagus dak ni, sat agi Asar pun jumpa dia agi. Sbb kelas dia dkt ngan surau, rasanya next semester klu panjang umur izin tuhan kak bap ajo dia kot. tapi rasanya dah malas nak ngajo ni, alangkan satu kelas pun rasa tak bernapas dah, juggling between kerje rutin n class, huiii org lain lebih lagi steady je asal aku je lembek, biasalah tu

well... this is one of the reason why I'm quite bz lately... chomelkan mereka2 ini? terpaksa dlm rela part time mengajo, dah takdek org nak ngajo satu subjek ni pass kt den lew, nasib lewwww. yg letihnya kena wat lecture notes lerrrr...ko giler aku kena study balik, bab2 study ni mmg bukan makanan aku ler kihkih. Anak2 murid ni akak treat cam my own kids. Sbb ni bebudak gen Y ni bezanya ngan kita dedulu, you cannot treat them like zmn2 kita dulu kheeeennn. Klu geram pun simpan dlm ati yek, but personally I think.... i kinda enjoy teaching young kids cenggini. eh, ye ker, ker ye. ye la tu.

Anak2 cambiasa lahhh... balik umah tensi hok ni pulops...bab menyepah umah mmg terbaek, baik panjat2 pun juara. letih ar nak citer pasal mokna ni.
masa pi taman teruntum. Akses free, I loike.
La ni sume benda ada pertanyaan. "Apa ni?" "Apa ni?"
Kulit bawang pun ko nak tanya mmg letih arrrrrr mak kau nak jawap. kekadang aku jawap ntah. Jadi dia akan ckp oooo ntah. Aloh pulok dohhhh. Now nama kulit bawang is "ntah".
Elok le tu, gi keje ngajo budak, balik umah pun ngajo subjek anda dan alam sekitar kt anak. Obviously hidup aku bukan lah seperti dulu lagi. Aku yang dulu bukanlah yang sekarang hoi!

Salam Aidil Adha semua. Nak masak apa le esok ni....

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife