Posts

Showing posts from November, 2011

Bibik angkat

Image
Salam Maal Hijrah semuanya (belated)... dah bertukar buku baru kita, marilah sama2 kita doakan buku baru kita lebih baik dari yg sebelumnya, dipenuhi dgn segala yg baik2, amal yg lebih sempurna dan kebaikan yang diredhai Allah sbt. InsyaAllah.
Lately agak bz sket, blog pung dah asyek kena usha dek lelabah dah... Anyway, nak citer pasai bibik. Mak dah amik bibik yoooo... tp bukan utk dok kt umah tu... tp utk tolong2 apa yg patut at our kindy, alhamdulillah, next year student baru ramai, kindy kena extend so kena carik maid utk tolong2 kt dapur and mana patut. Sementara ni kena dok umah aku abt 2 weeks sementara sume urusan selesei dong.... Beh ke ada bibik ni? oihhh behhhh....hari2 rumah bersapu, dingempelin... mailah kita tgk2 sketsa beh ke tak beh nih...

Iya.. kenalin dong...bik Arsih, dari Madura... bilang sama saya apa mau dibikin, nggak enak kok buk kalo tumpang makan, tidor tp enggak buat kerja...eh takper, takper, ibuk tak kesahhhhh.. ibuk baik2 ajer.... sampei rumah terus dili…

Weekend Ramblings

Image
Salam Tremendous Thursday everibodi. wah gitew.

How time flies eh? Sekejap je nak jumpa weekend balik, mak pun terkedek2 baru nak citer weekend lepas, bz bee, kadang2 tak de masa untuk Aboi ~sambil angkat tong gas~
well... well...weekends are such a perfect bliss for working moms eh? wish everyday is weekend? you better not hahha....2 hari buat sume house chores dah cukup2 lerrr, nak2 tak dek pembantu cam mak ni... fuiyaaaiiiii penat dow...


 Saturday morning... the weda is klea nooooo... time for loads of laundry, sidai maknenek cadar kt pago dgn sepit beso gedegang *wink* to Cik Som heee...

 melihat2 tanah sekangkang semut kt laman, kelas laman mak dah jadik ladang daun pandan ngeh ngeh, klu meniaga nasi lemak n kuih2 sah2 dah save budget, tang tinggi rumput dari padi tu buat2 tak nampak je lerrrr....

 and birds chirping around, what a beautiful sunny day...menjengok2 ikan ternakan apak eh dah gumok2 dah sumenya ni cam tuannya ehhhh ngan bini dia sekalilah...well well what a bless..…

That's the way we did it...auwmmmmmm!!!

Image
~Bersyukur ke hadratMu yang telah membisukan mulut insan2 yg telah buta hatinya dengan dendam kesumat yg tak berkesudahan, sesungguhnya kesabaran itu dibalas dengan buah yang amat manis~

Wahhhhh...sentap emo punya introduction. ooooo ko ada hati nak ganyang anak2 ikan mak yek....ha rasakanlahhhhh...orang tamak selalu rugi, orang hati busuk tuhan tak redho amik ko...
So how was your game watch last night? Kt kedai mamak? berkumpul adik-beradik? dok kt umah terpekik terlolong... fuiyaiiiiiii what a game! fight habih! Giler punya saspenshen! Baper kali luruh jantung kutip balik atas lantai haha...Mak Yong dah sematkan dlm hati awal2 kalau kita kalah pun Mak Yong tetap akan bg sokongan tak berbelah bagi kt harimau2 muda kita auwwwmmmm, nilah baru betui2 wira kt gelanggang, bukannya gelanggang raja lawak mega tu haha...jgn sbb menang kita sokong bila kalah kita cerca, not good at all! giler ko nak masuk dlm Gelora tu mmg penuh gelora, tak kuat mental mmg awal2 buleh tersungkurrrr, dgn ra…

Double trouble and kami dah pindahhhhhh!!!!

Image
Cubaang...cubaanggg...nak post guna interface terkini berita lagik sensasi nihhh jgn memain ketepi ketepi... apa barang dok guna interface zaman pra 1Malaysia lagik bak kata Cik Aida....wahhh terasa cam nak buat homepage kompeni pulops doh hahaha, tp gambo tu tak berapa berani nak buat Large, kang ada kena heart attack tgk lobang idung mokcik kang dah shushah ngeee....

 Anyway, sejak 2 menjak nih asal petang je hujan, asal hujan je petang time nak balik keje, asal dah hujan dan petang tu jam gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr manjang, gila pun tak giler cenggitu.