Thursday, November 17, 2011

Double trouble and kami dah pindahhhhhh!!!!


Cubaang...cubaanggg...nak post guna interface terkini berita lagik sensasi nihhh jgn memain ketepi ketepi... apa barang dok guna interface zaman pra 1Malaysia lagik bak kata Cik Aida....wahhh terasa cam nak buat homepage kompeni pulops doh hahaha, tp gambo tu tak berapa berani nak buat Large, kang ada kena heart attack tgk lobang idung mokcik kang dah shushah ngeee....

 Anyway, sejak 2 menjak nih asal petang je hujan, asal hujan je petang time nak balik keje, asal dah hujan dan petang tu jam gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr manjang, gila pun tak giler cenggitu.
 

Aku klu dah jam gini yg mana siput sedut berlari pun buleh menang pahtu dia pakat gelak2kan para driver2 sekalian mmg senak arrr perut tokleh cakaplah. Tapi kenkadang seronot jugak tgk gelagat para pendriver sekalian bila jln jam cenggini. Ari tu, terkejut kingkong aku tgk ada sorang driver ni guna screw driver wat cholek gigi dia... yup you heard me right... skru driver tuan-puan sekelian.....aku cam what the?????? euwwwww..... serius, bukan citer bohong aku tgk sendiri ngan mata kepala aku sendiri! ~pitam~

Aku senak perut bukan aperrr, mokna ni ko taulah, sekejap je dok ngan sopan-santunnya dlm seat dia tu, pahtu sekejap terkua-kua sampai selok tak kuar suara, ni baru bunga2 ni....dah habih lagu dah aku nyanyi, dah mcm barang dah soh dia main haraaaammm nak dengo cakap org, biasa nih! pahtu ko kena ngadap jam giler vavi... oihhhhh stress multilevel dah mak ko ni wehhhh!!!
How'd you like having a baby sitting on your lap while you're driving? 1 juta x I don't likeeeeeeeeeeee!!!!!! Encik polis traffic, tangkaplah aku, makan lah aku, aku kempunan telur temakulll kekdahnya. Dah dia terkua selok2 kediri tu kenalah mak ko ni amik dukung2 topok2 baru diam, sib baik jln jem kete pelan2, klu kt highway menanah telinga mak ko dengo ko nangis dikkkkkk, dah 3 minit gitew dudukkan dia balik dlm seat, hermmm 30 saat lah pun buleh diam pahtu terkua balik, gituleh, angkat letak angkat letak sampai kematu
  
Ni muka mereka yg teraniaya dlm jam dan anak yg happy giler dpt dok dlm dakapan bonda tercinta auwwmmmm.....
 
Akhirnyaaaa.... tertewas juga dgn keadaan, dah dukung, topok2 dia pun terlelap, masa kejadian ni adalah aku eksen giler bila nanny nak wat susu baru, masa tu ada balance dlm 2 oz lagik tak habih aku kompiden ckp takyah, sekali ko jam berejam2, aku bg susu tu kuaaaaaaaaa!!!! tak cukup sia.... pucat lesi gek muka aku time tu, nak selak baju susu tak dek hahahhaa.....sudahnya aku topok2 terlelap gek dia wehhh takdek makna nak topok2 dlm seat nak lelap, adalah dia nak lelap kena dakap kepala lentok atas bahu aku baru le mau lelap, fuihhhh terer giler aku, sebelah tgn pegang stering, sebelah lagik pegang anak, terer apa kejadahnyaaa... kau nak mamp! Don't do this in your car people! As much as I've tried very hard to ignore her crying... the mother's instinct cannot help but to held her sob sob....

Yehaaaaa... adik dah tido mari kita berjoli2 Ammar! Sing along with mommy lagu pok amai2! Sekali terjumpa lolly gift org kawin, henbeg mak ngan kete mak kan doreamon punya style, macam2 adoooo... anak tak baper gemor terpaksalah omak yg ngabihkan hahahha....

Dah petang2/maghrib kenalah dengo stesen radio otai, stesen radio lagik satu yoauwauwwww tgh2 azan meghrib pasang lagu Harimau Malaya kurrr semangat mak apakebarangnya.

Horaaayyyy.... dah sampai lorong umah kitew, buleh amik napas lega, dari hari cerah bawak ke malam kurrrrrsemangat umah hok sejengkal dua dah jadik cam kita duduk kt Bentong dah ropanya fuihhhh! dekat 2 jam tu stuck dlm jam, damn!  ~lap peluh kt dahi~

yabedabedu.....akhirnya sampai juga umah kita, adalah jam 7.30 p.m....home sweet home babeh! begelap jek umah kita nak - fuhhhh terer mak ko, buleh main2 camhorror lagik sepanjang jalan dow!

Dah sampai umah lambat alamatnya nilah dinner ko Ammar... mee sodap I like ittt.....oh, gambo ni guna Large, gambo makanan harusslah.
owhhhh gitewww! bersimpuh anak mak, ko jangan ikut abang ko kt belakang tu, tgh dok kaki terkangkang baik punya.....Mokna ni sampai umah dia terjaga, meneruskan xtvt mengasah kemahiran duduk. Oihhh, ko tgk bakul baju kt belakang tu...aku rasa aku dah lipat minggu lepas, takdek sorang pun yg sudi wat naik atas, Apak eh ngan Ammar main tarik je baju dlm bakul tu, elok berlipat terus tengkerap! hoihhh tak dek mesin lipat baju ke horr????
 
Syabas mere bete mere khandan mere khurur hei, sume benda pun ko nak masuk dlm mulut grrrrrr......

isk ngeriiii.... sekarang ni dah setat pandai mengutip benda2 mikro-organisme (hover!), alangkan semut lalu sekor pun sebuk nak tangkap isk ngeriiii sia...sib baik belum terer merangkak lagik....takut le anak aku ni tetiba jadik karnivor plak choyyyyy....
  
Kemarin kt sekolah Ammar ada penyampaian hadiah, dapat le Ammar set bekas bekalan ke sekolah, terimakasih cikgu kerana merealisasikan impian Angry Bird anak saya, ke cikgu sindir saya ni, le maklum le saya serahkan bulat2 makanan anak saya kt makcik kantin sekolah huhuhu....dah bertahun berazam nak bangun Subuh sapaei nak masak kt anak, tp apakan daya mak ko ni Ammar... dah lah terhegeh2 kt dapur, solat Subuh pun selalu semayang gajah hohoho....

Sekali mokna ni jadik teruja tgk Angry Bird, habih dia wat gulai tapaware abang dia

Siap menadah muka dlm tapaware nih isk...

Sekali abang ko bertukarrrrrrr menjadi Angry Bird, roh Haji Bakhil dah masuk dlm badan dia, terus simpan kemas2 dlm beg

Tapi mokna ni tetapppp tabahkan hati nak jugak! nak jugak! tgh gerammm jek dok usha tapaware abang, sudahlah dik, janganlah ko mengendeng2 pada yg tak sudi horrrr....




 Meanwhile.... yippaaaa!!! Kami telah berpindah..... yeahhhh ke tingkat atas jewkkk, akhirnya... setelah hampir 7 bulan menginap kt bawah sampai sengsara tulang belakang tido atas toto kam comforter... bila memikirkan dah nak tua nih, nak turun naik turun adalah malas sbb dah nak masuk fasa osteoporosis... tp baik le ada proper aktiviti tido... sepanjang hampir 7 bulan ni... kalau tak terpaksa takdek le mak nak naik atas wehhhh...

Jadik cik Aly... back into the crib, sebelah katil makbapak dia....dah nak jadik baby tua baru masuk balik tu, mokna ni kan ke tido lasak, aku expect gedegung gedegang le dia berpintal dlm ni....

 
sekali...elok le plak, ada le sekali dua tetiba tersangkut kt sempadan tak leh nak pusing hahaha... anak mak standard arrrr, tido akrobatik punyer style....

oh my... indahnya dapat bilik sendiri balik, I miss the xtvt berleisure2 baca buku umpan mata tido...I can't help it... I have a romantic head, baper kali pung baca Judith McNaught's still gives me a goosebump, deliciously romantic (hover!), dah baper kali katam pun tak boring hahhaa.. ni kalu mak aku tau ni pitammmm, musti dia bagi back hand smash... owhhh buku citer ko katam, quran ko khatam tak?????? ~hoihhhh panas berapi muka mak~

I miss my old bathroom, walau selalu bertekak ngan Apak eh sape kena scrub jamban, sudahnya upah bik Ersi dtg weekend hahaha... dah tak berseri dah bilik air aku ni sejak aku takde, curtain tu bik Ersi cabut tak bubuh2 balik hoihhhhh.....



And I miss my old 60's tv... walau pun tertonggeng2 betulkan area hahaha... tgk tu dah berlobang dikerjakan Ammar time dia kecik, lepas tu pandai pulak ajo mak ko jolok jari dia hok kecik dulu tu utk tuko channel hahha, ammar, ammar....



Ohhhh.. ko tido kt ceruk nilah Ammar, takdek makna ada bilik sendiriknya, tgh malam tersado berlari melompat kt tgh2 kitaorang, pengecut macam bedil, sib baiklah tak...eh, tak mampu nak teruskan ayat kuakuakuanggg....
 
well, well, night, night sugar bun, sleep tight, the mosquito won't bite...

Sekali.... kul 3 pagi bangun hokhekhokhek nak susu pastu badan dah panas... sekali demam daaaaaa.... cuaca panas hujan panas hujan mana le bebudak tak jangkit 3 sekawan, ni kira cycle ketigalah ni...atoiiiyaiiiii, ...harap2 lah nak oiiii tak melarat amin


Dah bangun jam 3 pagi, bagi makan ubat, susu, ada ati nak main lagik, sudahnya mak ko gek pegi keje pagi ni mata dah macam pontianak kampung dusun grrrrrrr....









Oklah, sekian dulu wassalam.

8 comments:

somuffins said...

Yong
You tau tak lagu pengenalan show Salleh Yaakub? "bergoyang, bergoyang... I follow"?

Baca entry dabel trabel dah buat badan I bergoyang sambil ekekeke tak renti :-)

PatinPasta said...

Yong,
Hahaha! Naaaahh.. sekali guna interface baru, cerita macam buku bergambo gitu. Me likey! And *high 5!* sebab dah join puak 1Malaysia. Ahaks! (jgn mare nanti kena jual).

Buku cerita si Judith tu memang best ek? Dulu saya baca time matriks, sekarang nak cari semula la (jeles tengok koleksi Yong).

Yong Kamariah said...

Cik SOm dear,
I polow, I polow yo auw auw!! hahha...

Cik Aida hon,
Mak klu tak cerita dgn gambarajah tak sah dow! Yeah, give me 5 sbb ada puak 1Malaysia sudi bg tutorial hahaha..
Wehhhh giler beng best citer JM nih, memula chapter kena tahan sket kengkadang boring, dah sampai suku citer mmg takleh letak buku tu,my fav is something beautiful and until you...ni masa kt kolej la ni giler historical romance

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam..
Laaa..ingat pindah kemana, dr bawah keatas ya..
Yalah, masa Hb keluar hsptl dulu..3 bulan kita tidur bilik bawah. Memang missed everythng about our room kan!

Biasa lah, dapat story bks lupa dunia..

Sarah Nadia said...

suke lah bace ur entri mkndak....
kelako sgt2 buat i tsenyum sorg2..
aly dh mcm aqif dh nsib aqif blum mngutip lg cuma bminat je klu tgk semut duk jejalan kt lntai nih..aqif pn bru leh bsimpuh cam aly tu tp bab memanjat seme nk pnjat..palg serun bile die buat aksi lepas tangan...huhuhu....

Yong Kamariah said...

Salam kak Iha,
saspen kew? hahaha.. mmglah, kengkadang rasa menyewa kt umah org je 7 bulan lepas ni, masa dlm pantang tu mmg dok kt bwh 24 jam, kitakan ke deliver C-Sec, mana buley nak lasak2 ke upstairs, sekali terus le menginap even lepas pantang, mmg malehhhh sesangat naik upstairs tu, nak plak dah makin menua ni ahaks,
p/s : I bet u also must have many collections of story book ye dak? heee...

Sarah Nadia dearest,
Semalam Aly tetiba elok duduk catok, tak main pakai2 tongkat tangan dah le ni, tp tu taim dia kompiden, klu tak guna gek tongkat, merangkak pun dah 2-3 langkah, tp selalu dia pandai gek balance badan dia tu, aqif standard arrr boiboiboi kena lasak! siaplah ko esok dok mengemas sokmo umah hahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Mau berdetup pinggang kalau aku tu Yong..Salute betul kat ko..

Aku kengkadang masa weekend aje bebudak tu ajak tido bawah..
diorang tido kat narita; aku kat atas sofa... hihi...ngelat ! laki aku kat atas sensorang... haha..

Yong Kamariah said...

Rin hon,

Maunya tak berdetup, nak patah pinggang aku klu bangun pagi, ni sampai tahap dah tokleh tahan dah ni nak pindah ateh tu, nak2 lebih debap dari biasa, mau tak sakit hehehe...
p/s : wehhhh aku selalu pun tido ateh sofa, depa tido ateh toto hahaa..

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife