Posts

Showing posts from August, 2012

Gambo raya?

Image
Terlebih dahulu ingin memanjangkan salam Aidilfitri kpd semua yg sudi dtg ke teratak buruk hamba nan bersawang ini terutamanya kpd Kak Iha, Kak Leeza, Jeet, Aida, PatinPasta, Kak Azni, Cik Som, Kak Muna dan semuanyalah kenalan blogger yg tidak dpt ku tinggalkan ucapan dikotak komen yg ada word verification coz I don't know what's wrong with my pc or is it blogger? Asik2 tak kena jer word veri tu haishhh....dan juga kpd geng bas sekolahku tersayang kolej anggerik a.k.a kolej klang akakaka....

1-2 syawal di Perak, 3 syawal di Kuantan.
Tahun ni takde gambo sefamili tatau pasai apa, bz manjang aku ke sini ko ke sana, dah ada sama pulak bebudak tido ler, main lerrrr ...sudahnya nan adooooo ... Gambo pun setakat dlm ipad jek bateri camera Olympus dah terus padammm sodakallah... Charge 10 jam pun 10 min je bertahan...makanya make ado lah... I guess ni ler gambo rayanya...Aleesya astaga susah betullah nak ditangkap gambonya....sori ler apak eh gambonya takde....
Dan selamat hari kemer…

Selamat Hari Raya : nasi impit, rendang, dan kuah kacang.....

Image
Home sweet home... Came back from Kuantan that Friday night sampai umah terus pingsan. Esoknya plak tgk baju berbakul2 terus rasa nak sawan. What a raya : KL-Perak (Boston)-KL-Kuantan-KL. Ada peristiwa suka dan duka, nti stori-mori, blog ikut ipad cam takdek perasaang, tak pandai aku nak boh caption kt gambo pun, sib baik ada insta
Tonite...Tetiba... Keteringinan yg meruah2 nak mkn nasi impit dgn kuah kacang dan rendang...
So... From my very own kitchen...
mlm ni bergigih masak rendang hitam daging n kuah kacang n rebus ketupat segera...kalau nak boley aje walau memalam buta, kita buat dia bukan dia buat kita dop.... Bon apetite!

Happy birthday Ammar

Image
Happy day son, semoga menjadi anak yang soleh...
Keknya rosak sbb tuan badan dok tak diam dlm kete masa meriba kek. I bought him blackforest cheese cake yg superb sedak boh...
We had bbq that nite kt anjung umah Awe
Dah besar anak Ummi tiada apa yg diharapkan hanyalah doa mengiringi setiap langkahmu sayang.

Suasana hari raya

Image
Arghhhh tak dek gambo raya sekeluarga pown tahun ni...acanerr tu???

Done

Image
Done with the kids apparel walaupun apaknya tak happy sbb najis mughallazoh haha...tak sampai ati tak beli kesian....mak dia pun dpt jeans baru selai jadik lerrr
Selamat hari raya aidilfitri maaf lahir batin, have a save trip blk kampung, kita maybe lepas sahur esok blk Boston

Yang beraya sebenonya..

Image
Sebenonya, tahun ni, bg mak yong, yang betul2 sambut raya adalah...

pak itam kesayanganku...dah tak koser lagik dah tgk peta zimbabwe kt seat tu, le maklum ler, ada anak2 penyantun belaka... sorang tumpahkan susu, sorang tumpahkan vitagen, ribena, etc. maka tak lalu dah aku nengoknya berpeta2, dan nak reward sket la kt diri sendiri, maka berkusyen barulah pak itam aku dihari raya ni... leder lagik sakan ko yek...

dan ini jugekkkk hukhukhuk...senyap2 je wat keje yekkkk, tak padan ngan kecik, sedo2 sampai kt ateh dia makan syiling, kt bawak apatah lagik... terpaksa ler panggil pest control, maka beraya le umah aku ngan bajet yg makan riban jugek uwaaaaaa.....
dgn ini dah tak selera le nak shopping purse pun dah kempisssss.... bebudak pun tak dpt baju casual lagik nasib le anak2...
dan tetiba alhamdulillah...pagi ni masuk le rezeki Allah taa'la dlm akuan bank, timakasih kompeni bagi bonus sesikit, nahhhhh, nikmat manakah lagi yang mahu kau ingkari?

Iftar, Iftar...

Image
Warning - entry penuh gambo makanan jek, lain keje takdek aku yek, sedangkan jika mengikut sunnah, Rasulullah amat menggalakkan kita memberi makan kepada orang yang ingin berbuka puasa di bulan Ramadhan. Sebaliknya kita sibuk menceritakan apa yang kita makan untuk berbuka ~ wan muhd ali (wan WMA)~. *insapidiri* tp ok la tew kan, kita tunjuk gambo yg kita masak utk org berpuasa dan juga bg idea pd org lain nak masak apa, so memberi kebaikan jugak tu kan I guess.
jadi dah penghujung puasa ni, mmg mood masak ke laut terus... nak mengangkat sudip pun rasa sikit lagik nak parkinson tangan tu. teruk betul kau ni. *nooffense*
Ari tu masak gulai udang tenggelam timbul 6-7 ekor ngan belimbing buloh. Pahtu sbb dah rasa bateri low tinggal 1 bar je lagik kekdahnya beli le seketul ayam utk Ammar ngan seketul ikan dori pais (?) yg fakulti hospitality jual kt staff bulan pose. Jadik arrr...
Keesokannya beli ayam golek tempayan sekor, makan bawak ke sahur pun tak habis, takper arr kita frozenkan dia …