Thursday, May 31, 2012

Unto the beach

Our kinders are situated nearby the beach.
Strategically enough for me to mix between business n leisure haha...
After puan pengerusi terlelap pay a visit, she brought the kids to d beach sambil mkn ais kacang n mee kari nyum nyum...
Oh btw that was me (kelihatan sgt tua dan gemuk haiya kena diet kawkaw lepas nih) - checking d teachers' lesson plan (first time ever huhuhu)...
Alhamdulillah, we have nearly 80 stds so far, not bad for 2 yrs operation eh? It is not an easy ride though...
Anyway, aku tak reti guna blog app kot ipad nih tang mana nak arrange gambo nya, nak boh captionnya tahh...nasib lahhh... Best part boley update at anytime convenient sbb tak yah guna cable bagai. Sbg cth i'm updating this entry in a car while on d way to Perak, n ofcros after Aly finally fell asleep. But gambo pakai ipad mmg menangislah qualitynya tew... Sib baik ada instagram.
Last but not the least, if you come to Black Stone Beach, don't forget to try a burger at this one special burger stall, nama burger2 dia tak menahan betulll....

Pasar Binjai

Visiting my second elder sister has always been a joyful trip.
She n husband, which not really technically retired, settled down at pinggiran hutan at pinggir bandar errrkkk or so I call.... Got small pond to fish, ada reban ayam comel with ayam serama, ayam kampung at backyard ,got pucuk dicita ulam mendatang everywhere around d house.
And most important ada Pasar Binjai, the local food heaven. A spread of local, traditional food awaits you here. Rambang mata nak pilih, tu aku nak, ni aku nak (...errkk as u can see in d pix). Lakse Rm1.50 sebungkus murah giler byk plak tu. Aleesya mung berahi sungguh ke kepok lekor!
Lapar giler aku as u can see, so we had a picnic outside Kak Tie house tak nyempat2 masuk Umah. Kompem mak kau naik 5 kilo cuti ni, well after all cuti is a big grant for you to eat all u can, right? Ahakss...
After our happy tummy were full, we chillax inside.
Listening to little amateur playing the piano... Ko main hempuk je dik siap guna lutut terel betul... Hover!

Wednesday, May 30, 2012

An afternoon in Kijal

At Kg Tengah, Kijal, Kemaman
Sorry kids, no Kidzania, no fancy places, just remote perkampungan nelayan to watch them traditionally making the ikan bilis (and borong 'em too, rm15 per kg crazy or not harga tew?). These people are the hero of their family, makcik ni heroin cerita ini heee...
On the way back, Awe n Mak Long aka chek Ani borong ikan 5 kg, so fresh baru bawa ke darat. Nak tunggu org blk candat sotong lambatlah pulak nunnn tghmlm nti. Definitely will come back here to get the fresh n murah supply of ikan bilis, we bought 3kg to bring to umah Tok Perak soon. We had a great time, see you soon.

Monday, May 28, 2012

Friday, May 25, 2012

Dari ward ini

Anak dah tido after battling nak cabut wayar drip tak berjaya, now mak tak de keje godek app. Install instagram, Oklah 4 IT blunder cam mokcik

Oklah dpt bilik stok boley melepak2 tepi tingkap, permulaan cuti yg tak baper best ni...hope esok dah boley baliklah

Poor Baby

Live from the hospital....My poor baby Aleesya kena admit jua.Tonsil bengkak n demam dah 4 hari.Pi klinik tadi doc syak pneumonia, sampai sini probably not. I hope so.Bergegar satu kjmc dengo dia menjerit nak cucuk drip tadi, poor baby.Now dah tido after the missus misi mengerjakan bg mkn ubat.Now on drip n antibiotik.Phewwww kenit ni boley tahan melawan....What a night...Good thing is wifi bilik ni laju heee...Night everibodi...


Kesian... Sampai muntah2 kediri kena paksa mkn ubat n she's having a bad cough too....

Ehhh dah kembali senyum... Speedy recovery lovely, cayang bucuk ummi

Wednesday, May 23, 2012

HOT! edisi tak baper WW

OMG... it's Wednesday oledi!....

Yeahhh people... it's been a hot, hot days and nights for the past few days, or maybe for weeks dah.
Too hot also not good, people sick everywhere, true or not ah chai????

My little Phia demam dah 3 hari, sianlah anak Ummi. Coughing some more... Lepas bagi ubat kebah kejap, kang 4-5 jam after panas balik. Tak tergamak jugak nak anto kt nursery tp can't afford amik cuti selalu sbb next week nak cuti seminggu *wink* . Tghari tadi lari jap gi jenguk simanja alhamdulillah nampak ok, hope it's just biasa-biasa viral fever. Terfikir gek nak pi check darah tadi, hope kebah sampai malam amin.

and so I got some Hot pixs heheheh...


one hot, sunny sunday, everybody lepak umah Chek Ani aka Mak Long. Pling... ehhh tetiba ada kolam plastik.

 the kids kecik ceniap apalagi... terus tanggal baju dan terus berendam dlm air setinggi buku lali demi keselamatan masing2 esp. baby Aly. Kang klu dibuatnya tersembam idok le tenggelam.... sume dgn persalinan suit kulit. no one bawak baju spare. Anak aku kejong dkt 15 min tak gerak2. Cik Aly dgn air tak baper mesra sgt. Adoih perut anak aku.. ko makan apa tu Aleesya????

 and after nearly 15 mins... lebih-lebih ko yerkkk....masak aku kena kutuk ngan bebudak ni bila dema dah beso ni.. sorry Aleesya dear....you guys are so cute, can't resist to upload it here.. iskkkk anak aku sorang je pompuan kt sini, pulak tu dia sorang je ada isi sikit, hok 2 lagik tu tinggal tulang jekkkk... eiii aleesya tak aluuuuu!!!! and so the weather is sooo hot, kesian pokok rose Kak Long kecik (the tu-est sepupu among them all, mak dia Kak Long Beso), dah kering-kontang pokoknya kuikui...


they were having so much fun...wahhh Aleesya, angle dah baik cover apa yg patut, tp montot lak terlebih isi, terpaksalah di teeeetttttt.....tak pe arrr sama sepupu tak dek hal nya horrr...

 mokna ni sekrang..suka imitate owang semayang, tertonggang tonggek nak ikut sama...

 satu-satu benda aku tak risau sgt sejak dia demam ni, membuasnya sama saja, and she climbs like a monkey dow! tak koserrr mak ko nak follow 24 jm, tabur je lah bantal kt bwh port fav dia ni, klu jatuh pandai-pandai lah ko nak. Umi doakan adik cepat sembuh, tak senang perut dok ofis tu kalau anak sakit ye dok?

dan aku... still determine to feed cik Aly with mac and cheese, alhamdulillah nampak gayenya tekak dia dah boley menerima, (setelah diupgrade ing. sana-sini ahaks) klu tak pun tak per, mak dia senantiasa ada utk habihkan the leftover huuuu....











Ari tu, semua benda tak jalan, aku suapkan dia ngan biskut mayat celup air teh yg aku tgh makan, amik ko..sekali sukalah pulak budak ceniap nihhh, 2-3 keping gek habih... ko dikkk...sgt old school! Till we meet again, babai.

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife