Friday, March 30, 2012

Of my job and outdated stories

HELLO THERE!
In case you've been wondering where's the heck kak Bap been hiding - alhamdulillah I'm still alive yowl! Cuma terasa masa macam peluru nowadays, tak tercatch-up dahhh rasanya, blink2 the eyes dah sampai hari Jumaat penuh barokah balik haiiilahh...so apa lah yg akak Bap been doing these past 1 week yerk...

Of my job...

Our company, errr our newly 'reborn' company currently has launched a program towards ISO certification, it's not that we didn't implement ISO all this while but you see, as a newly 'reborn' we've got to start everything from the scratch...errr not lah everything.... luckily we just have to adjust or make some amendments to our SOP/QPs whatsever this and there.....ehhh tetiba ayat skema ilmiah uols...kang set2 mak2 org menguap je baca ni kang.

 Maka... kehidupan sebagai stok2 org yang tak disukai pun bermula... fuihhhhh sampai 2014 ko! byk pahala dpt tu. Plak tu baru lepas dgn gigihnya kena review and make a new QP/SOP, stok2 kepala crack mcm kak Bap mmg cepat berasap lerrr....kekadang rasa benda lahhhhh yg aku buat ni, tp konpiden kena ada, buat2 terer bukan susah no pun haha...nak skema ikut standard pun kejap je khennn... lepas kena audit document bertabur balik, work flow cincai bancai balik, nak jumpa lagik satu cycle audit kelamkabut balik manage documents elehhhh cam tak biasewwww ngehngeh...

  sejak berpindah tempat baru, staff lounge pun diupgradekan... tempat gym lebih luas...

 sob sob... stock2 yg 5.30 sharp clock out cam mokcik takbleh buat apa lahhhh... nak kena beat the jam amik the kids, klu tak mmg muka haku je menebeng kt sini... errkkk menebeng je, naik treadmill belum tentu hawhawhaw...
 and they added karok room kt situ, quite spacious gek lahhh, so Friday definitely a ladies day lahhh, stok2 melepak perasan retis ngasah vocal sambil makan McD delivery, nak bergolek gelantang pun takdek org hirau....semalam kul 2.00 pm haku pi jam kt bawah, heret sorang staf taiko, gilerr perasan muda-mudi nanyi lagu duet Dua Insan lah, Kau Mawarku lahhh, pahtu terbahak2 dua ekor dlm bilik ni, tang nanyi lagu Jac Victor yg duet ngan penyanyi Indon tu terus masing2 lari tune, off tempo sumerr pahtu kau gelak kt aku, aku gelak kt kau... release tension buat ISO kejap harharhar...

 fuihhh deme2 ni tak nak kalahhh.. nak nyanyi stok2 lagu high pitch jerkkk...

Of my weekends


Weekend tak baper best...


 Cik Aly busuk masam demam la pulopsss, ari Jumaat amik kt nursery laeh semacam dah.. lewat malam demam.. dis time kak Bap panik sket sbb selalu lepas bagi paracetamol tu dah baik, ni panas sampai gigil2 badan, maka tak tido lah Kak Bap dan suami malam tu..eh tetiba ayat skima... gambo tak nak kalah... bajet menayang ipad padahal sume org dah tak ada apa hal dah ngan ipad kehkeh.... sepanjang malam nursing cik Aly layan ipad, boley aku godek2 blog Fb bagai... pukul 3 pagi kak Bap lap2 badan dia ngan tuala basah tetiba dia tersado...terus main aoummm chak... ko bio betul dik....badan dah gigil2 kena lap ngan towel tp sempat lagik... aku ni mmg trauma anak demam, cik Aly ni jarang demam, setakat 11 bulan ni adalah 3 kali, tu pun selalu 1 hari atau half day, ni mkn ubat cam tak jalan, takut jadik cam Ammar, masa kecik klu demam panas senang kena fit. nak jelang ke Subuh alhamdulillah dah kebah..

 Esoknya famili kak Bap melawat klinik, mokna ni had a bad cough and selsema, dia klu batuk bukan sikit2, amik lah neb sekali.

 Kim Yoon Hye melawat klinik, kemain suka yek, dah beso dah paham bahasa tgk klinik sebatu dah lari.
 
 Hari ahad baru le apak ko pasangkan lemari angkut kt Ikea ari tu. Bercerita pasal apak ni, jgn tak tau pakwe Ai ni, masa Ai pegnenkan Ammar dulu dia kata nak soh anak dia panggil dia Apak. hoih melompat terus lah mak kau masa tu... over my dead body yowl! aku kata nanti anak aku kena gelakkan dlm kelas... yelah, nanti kan org tanya, awak panggil ayah awak apa arrr? sekali Apak.. tak ke kena gelak budak tu, le maklum le zmn Bieber, Gaga bagai ni mana le org pakai gantinama tu lagi, sume pun papa, daddy jerk. Pakwe Ai ni kan ke nostalgic orgnya, dia nak meneruskan legasi dia panggil arwah bapak dia dulu ngan panggilan Apak. last2 mau juga dia berkompromi dgn panggilan Ayah, sebab aku rasa panggilan Ayah ni very the loving je, tulus, mulus suci gitewww auwwmm. Aku memula train Ammar panggil aku ibu, tp rasa tak sesuai ngan jiwa, sekali harghammmm anak nak panggey, dia tau sebut Ummi je sbb nanny yg jaga dia tu bahasakan diri Ummi, sentap habih mak kau time tu, nama aku dia tak reti sebut tuptup nama nanny laju je. Last2 oklah, Ummi pun Ummi lahhhh.... terasa mak mithali yowls, auw. jadik please bear ngan aku yg tak tentu kala kejap guna mak, kejap guna kak Bap, jgn kata aku ada split personality sudaaaaa... tu sbg perencah rasa dlm penulisan apa adanya....
*Tetiba nowadays aku rasa Apak tu cam chumel jek. Eh Aleesya, mak dah terpakaikan ko ngan baju dlm mode boiboi lagik nak. Mak rasa cute je.

 tadaaa dah siap lemari tuan puteri.

Of Ammar

Ammar sekarang Kak Bap hanto tuisyen mengaji. Agak payah nak cari org mengajo mengaji kt kaw umah Kak Bap tu, bukan cam kita dulu, jiran selang umah je tok guru mengaji. Lepas maghrib berdedai beriring-iringan menuju umah Tok Guru. Balik mesti melencong memana, singgah umah kekawan ke, petik buah jambu ke, mangga ke, (oh except hari Khamis berlumba-lumba nak ngaji dulu sbb nak cpt balik tengok Apollo ngan Starbuck citer Battlestar Gallactica). ko nak gi mana pun kt kaw neighborhood tu tak yah makpak peduli, tak dek sape nak colik derrr, paling habih kena sakat ngan hantu jadi-jadian balik pokok, pastu esok pagi siapppp kita deal face to face, kak Bap dulu boley tahan gek lah samseng ngan bebudak jantan neighborhood, Ai kan tomboi masa kecik dulu, kekawan jantan lagik ramai pada pompuan. Sekarang kenot tahan... kenot, kenot lepas anak-anak gitu hal jek... alangkan gi kedai runcit pun boley culik sedo2 jumpa mayat kena bako jek, people are getting crazy, less humanistic, selfish, etc. etc. Ya Allah lindungi lah anak2 kami yang masih kecil dan tidak berdosa ini ya Allah amin, apa dosa lah tubuh sekecil itu tergamak dibunuh dan dibakar, woiiii giler psycho apa!

Tapi jgn kata lah budak kecik, yang anak2 dara sunti sekian hal, pi beli top up sedo2 hilang, yg tak menahan sanggup kata kena culik lah, apa lah, padahal hamik nak ko pi ikut boipren tinggal menyorok ngan org tu. adusssss payahnya nak membesarkan anak2 zmn nowadays... kadang2 kita dah jaga bak menatang bagai minyak yg penuh, salah pilih kawan je hanyuttttt....kenot, kenot salahkan makbapak 100%, kenot kurung anak2 kan... kita tau dia kawan ngan saper2 sipolan ni sipolan tu, tp benda nak jadik jadik jugak...

Jangankan Kak Bap, dulu2, asal kena marah ngan mak ngan pak je pikir nak lari, asal kena marah je mula pasang niat dlm hati, sahaja aku nak lari kerana mak tak sayang... Ai kan under the radar masa kecik, anak ke 6 dr 8 adik-beradik, jadik mak sebuk layan dua adik kecik n ngan house chores jadik kemana pun kak Bap pegi cam org tak sedo sikit, lemaklum le kakak2 sume sekolah sana-sini, kak Bap plak dah boley jaga diri sendiri, apa lagi nak dikata... jadik klu kena marah sikit sentap habih kau...siap masuk bilik pelan2, amik kain batik mak, masukkan kain baju dlm tu buat bungkusan hahhaa... pahtu siap nak heret adik yg kecik lagik nak lari... lari pun bukan kemana pun, setakat umah jiran sebelah kahkahkah....pahtu dah sampai maghrib takut nak balik umah, takut kena rotan ngan Ayah... kelakar betul pi nyorok balik guni arang kt bawak umah, tgk arwah ayah dah bising2 soh cari aku baru lerrr ngan muka toya heret bungkusan kain masuk dlm umah, arwah Ayah nak marah pun tak jadik.

So here Ammar kt tempat tuisyen, amik Iqra dulu, dia ngan Nanny dulu ada belajar ngaji tp on-off je, ngan kitaorang ni lagik lahhhh... main2 je sampai our blood can go upstairs dibuatnya...baik buat betul2 so anto sini, dekat pun dekat ngan umah. Dah ok esok nak amik kelas fardhu ain ke, al-Quran ke, tgk le dulu...
 
 Sementara tunggu abang, adik main benda bukan2 dulu...

Tp yg tak lalunya... kt bawah pusat tuisyen ni ada speed mart lah pulopsssss... balik mengaji je laju beno lencung dlm ni...hari2 pun sama... pitammmmmm mak ko macam ni....

Have a nice weekend everibodi.

Thursday, March 22, 2012

Joli


Iklan Kejap.

yeayyyy.... I've got my Pop Tart Tuesday night back. am talking 'bout my fav drama series Desperate Housewives. 1st episode mak dah teruja sakan, klu dulu ada le masa tonton online sekrang nan ado lahhh, so 100% lah depend on my 60s tv kt dlm bilik tu. after tugging the kids to sarang masing2, I got my own sweet time melayan 60s tv.... maklum le sekrang asek2 dok melayan Baby Tv, Ceria bagai dah jadik pathetic mom dah aku. Macam dah terputus ngan civilization dah haku, balik umah nak mengadap tenet pun tak sompek den. Ari tu tetiba Ammar tanya, "Ummi kenapa tak copy lagu Jessie J kt dlm henpon? terkulat2 mak ko ni, .." Jessie Who?"  wahhh anak mak, khelassssss. ko klu tanya Seripah Eni n Dj Dep mak kenallah hahaha...ok, sila usung mak ke Arkib Negara sekrang...

Ke Putrajaya
Last Sunday, mengambil keputusan bawak the kids ke Hot Air Balloon Carnival Putrajaya. Berkobar2 mokcik nak pergi sampai masa bulan 2 dah siap termimpi2 event dah berlangsung padahal nan ado lagik..

 So that day tetiba nak fefeeling gypsy style auw ouch kenkononnn....or you may say pretty much like Pah Bedah <----------- akibat tengok drama banyak sgt ni. so kiak2 almari jumpa scarf ntah tahun bila pakwe mak beli masa pi travel kt manatah,  wahh baru le terperasan cap Tie Rack, sian Apak ko, selalu benda dia beli omak wat tak excited pun nak pakai, humban je dlm almari. jgn amik hati wahai pakwe ku.i heart my pakwe.. eh tetiba.... pahtu kiak2 kotak harta karun carik anting2 pirates of currybean, belasah je lah. sementara anak2 tak pandai kritik lagik kan ke... esok2 mana tau dah pandai kritik maka akan keluo lah statement annoying e.g.  "euwwwww... what was that mom? ok, you're not my mom today... OR .... don't you dare to walk beside me..." hampessss...tunggu balik karang omak bagi penampo Sivaji de Boss sebijik hahahha.. tetiba imaginasi ke laut....

jom heboh2 ke PutraJaya... ber camhorror sana-sini mak ko yerk...siap edit color gambo ni bg effect sun tan stok baru balik dari Bahamas auwwww.... pakwe mak kt sebelah pun naik rimas nengoknya, kejap2 baik tudung, kejap2 kemas tudung pah bedah, "apasal tak pakai tudung biasa je??" tetiba pakwe mak khaaaan....  eh sukew kitew lewwww....ok, baiklah bang, kita pun nyesal nyeksa diri pakai style pah bedah ni, tudung silk tak shesuai lah asek2 lari allignment horrr....

 camhorror sana-sini tetiba lupakan anak. Kete Doraemon standard arrr, bajet cik Aly kiak sana-sini jumpa macam2...

Jadik tibalah kami ke Putrajaya setelah sesat ke presint sana presint sini, makcik ngan pakcik ko mmg tak baper jodoh ngan Putrajaya ni, asek sesat jekkk... dah sampai tapak karnival orgnya OMG ramainya... tp belon sebutir harghammm pun tak mandangnya, belon iklan kaler merah adalah sebijik sayup2 di udara. Hampa mokcik. Agak2nya tak kena timing kot, nak turun maleh so ronda2 keliling tu jelah, tensi ai.

Everybody tensi tak nampak belon. kalau tension memang kita wajib cari escapism. Ours is makan. so detour Cyberjaya menuju Saba Resto. Haku dah rasa mabuk dah nak makan nasi Arab ni tp toke ajak makan tableh wat apa lah. So Pah Bedah order chicken kebab. Supaya tak leleh tgk depa makan dgn sengaja aku mengorder set mandi chicken large kt Ammar. kesian anak tak berdosa dapat nama e.g..... wahhhhh budak ni stok-stok tak makan 3 hari ke ni.... seperti yg dijangka maknya yg over, sudahnya chicken kebab tapau wat balik ngehngeh...

Dari anak2 tak kehampaan,  maka patah balik Putrajaya, bawak dema pi main kt playground.

eh anak aku dah boley main swing...

tonggang-langgang jadiknya pulak tu

sikit hari lagik mak beli kanta pembesar ye nak, besarrrr  punya...


hermmm minah kajian tempatan takbley wat apa lah, ari tu beli kasut mahal 2 pasang harghaaaammmm muatnya, last2 kasut murah Gian ni jugaklah yg byk berjasa, don't judge the book by its cover org kata, budak ni sebenonya byk berjasa kpd ekonomi keluarga, beli fancy toys from fancy shop pun dia tak baper hirau, cuba ko bagi dia main plastik gelenyar ke, tin susu ke kemain syok dia main, mesra alam kekdahnya budakni, gelang tangan pun aku dah tak pakaikan dah kt dia, asyek2 nak gigit dan sentap2, kang ilang ke mana kang mak ko pulak yg sentap..... i heart budak masham ni so muachhhh!

tp cam sikit poyo lah,.. muka tak menunjukkan walau sikit kegembiraan pun, adoiiihhhhh... spesis muka serius nak wat cemana...

jangankan mak ko tu... kemain excited dpt main jongkang jongkit sampai crop muka sendiri.  sbb nti risau anak dah beso gelakkan mak.. eh, mak aku yg lebih2 nih.... padahal anak muka seposen cam tak berlaku apa2 hawwww....

Hari bebas kanak-kanak sedunia.
Kasih Ayah membawa ke syurga.
Selama ni seorang Ayah sanggup berkorban mengabaikan kepentingan diri sendiri untuk isteri dan anak-anak. Such as pakai henpon zaman batu dan vibrate henpon tu dlm meeting editorial sbb malu ngan deringan bunyi hendpon stok2 bunyi ayam berkokok subuh hari.

Ari tu amik leave nak temankan Apak ko berjoli, mak kau ni klu sebut berjoli je sanggup amik cuti. Berdating seharian dengan misi menghabiskan duit dgn kadar hati mak kesayuan tgk duit say baibaibai...sob sob...

memula singgah sini dulu.... benci gegurl tau... niat nak carik kotak storage je sudahnya benda lain aku hangkut, keluo market hall tu satu trap besar-besaran pakcik Ikea buat, dah nak pegi bayo benda lain benda lain plak yg sangkut, dah di display tepi jalan menuju ke cash register tu sgtlah mengancam terus angkut satu kotak berat..tumporrrr....

hermmmm dah nak pecah tumit dah rasanya meronda area2 kt Mutiara Damansara nih... kita berehat dgn setengah dozen cikpap Ikea yg sedap ni dulu...waahhh tetiba nama cam kuangajo

dari MD ke Digital Mall, misi Mullah Omar wannabe belum tercapai. Tersenyum gembira Apak ko nak beli henpon baru. Tergerak pulak hati dia nak pakai henpon zaman Bieber, klu tak masih setia ngan henpon zaman Ahmad Jais dia tu.

akhirnya... dapat juga dia hadiah belated birthday kt diri sendirik. nak harap kt bini bagi, bini sengkek sangat. ehemmm lepas ni kenyanglah main BBM, klu ada skandal siaaaappppppp!!!!!

wahhhhh apak ko klu sekali berjoli.... dia kata kita ni dah ketinggalan lrt beribu batu, kesian tgk Ammar stok2 leleh tgk anak org sana-sini ketab sana pady sini... ye ker bang.. (tetiba mak ko cam suspek sesuatu, harap2 suspek itu bukanlah benar2 belaka...) maka heret lah dia mak ko ni ke Bangsar Village plak. Pikir2 nak tunggu ipad 3 tp apalah sangat kita org ni nak 3 ke, 4 ke, stok2 tak gila gajet what the difference would it be kan....(ayat cover line sbb ipad 2 dah turun harga) ... masa apak ko hulur duit kt salesperson tu, tetiba ada air yg bergenang dikolam mata ini...tetiba mak teringat citer Pretty Women masa Julia Robert nemankan Richard Gere over business dinner tu, dia macam nak makan lagik main course tu kan, tetiba dtg waiter dah angkat for the next course, dia macam ala2 nak cakap wait, i'm not done yet, aku nak makan lagi woiiii.. tp terpaksalah mengalah... ha cenggitulah mak rasa, cumanya makanan tu ganti ngan duit, mak rasa cam belum puas renung duit tu tetiba dah ada org angkat... THERE GOES MY NEW HANDBAG... errr supposed to be one kan.... sob sob... mak definitely  boley hidup tanpa ipad, tapi not without handbag..... tak per lah, incase you'll forget, my birthday is next month, 28th April to be exact, incaselah kan....well yeah, yg kt kedai kita tgk tu, alah yg row no dua tu, incaselah kan....


Punyalah berjoli sakan ke sana-sini baru teringat makan cikpap ikea dari tengahari bawak ke petang, lepas amik anak2 terus singgah resto makan tak pandang kiri-kanan dahhhhh. sampai umah terus tukar mode miskin bandar balik.

oklah peeps, adios, see ya when i see ya. Babai.

Wednesday, March 21, 2012

11



  My little scholar today is 11 mths, alhamdulillah dengan apa adanya. Time flies in a blink of eyes, next month my little Phia will be 1 yro! Dalam menangis, melalak, bergelak tawa, jatuh bangun dah 11 bulan ko dik. How am I gonna say how regret I was that 11 mths ago i nearly lost her. You are indeed our pride and joy, sweet!

hermmm setakat ni, selain byebye klu soh tunjuk tongue menjelir2 lidah tu. tp klu soh show me your eyes? jelir lidah gek, show me your nose? jelir lidah gerk...herm, boleylah nak, mamanlai.
 
 sooo serious... macam yo yo je orrr...

bila dah boring....sebelum buku itu digigit2nya, takpe nak, mak dah ensure next time belikan buku kulit besi plak. grrrrr....

Tuesday, March 20, 2012

Kak Bap ke Pangkor 2



chaaakkk...eh kak Bap muncul lagi. payohhhhh nak cari masa untuk Ahboi. Bz bee. Maap kenkawan tak sempat singgah umoh kome. sambungan citer ni kira upload gambo2 jelah. Boley buat stok anak2 gelak2 tgk pix deme masa kecik bila dah beso esok.







Hari 1st ammar takmo keluo kolam, takmotakmotakmo... suka ati kolah nak.


jadik petang tu lepas cik Aly bangun dr nap, bawak dia pi mandi kt pool and beach. hermmm anak teman biasa lah, mcm tak de apa pun dok dlm kolam tu. letakkan dia atas surfing board Ammar bawak pusing dlm ayo baru le nak tersengih.

so petang tu pakcik pi cari rental car, org tu kata musim cuti sekolah payah la banggg, kete dah habis tinggal ni jerk...dr jauh nampak ok, dekat aku rasa bagi timbang kati pun 18 kali toke kedai besi pikir nak amik ke tak, ngauman enjinnya tu fuihhhhh satu Pangkor boley dengo. harga cekik tak padan ngan prestasi kete.



so petang pi ronda2 Pangkor. The sun setting view, very2 nice. Tetiba teringat citer Bedazzled yg hero dia wish to be romantic sampai menangis tersedu2 tengok sun set. haworrrr......Lepas Teluk Dalam tu, ada satu bukit humangggg aiiii tingginya, Yeop teman kira nak redah jugak ngan kete ngauman Harimau Malaya tu, half the way teman jerit, turunkan aku! turunkan akuuuu!!!! udohhhhhh berasap2 dah lubang ekzos kete harghaaaaaaammmmm kete mau naik bukit tu, tayar dah bau hangit tok sah citer lah lagik. tumporrrrrr!!!! kete tak gerak2, so reverse ke belakang le sudahnya, teman dah urut dada dahhhhh apa ke gelornya reverse mencuram gitewww... sume doa sampai doa penerang hati pun keluo dr mulut teman, dah lah bunga senja plak tu...fuihhhhh tu le pengalaman tumporrrr yg kak Bap takkan lupakan sepanjang hayat, haworrr!

lengan teman dah sama beso ngan pokok ketapang tu, owh, pakai 2 lapis baju so dimahapkan. ayat cover line secara telus.

Teluk Nipah yang happening, balik chalet dulu ingat nak keluo balik for late dinner kt sini, para peng hawker dah siap2 menayangkan seafood yg seksi sepanjang jalan, yum, yum dah terasanya.
anak teman boley tahan klu dah perasannya nih.

Dah siap2 tapaukan porridge kt cik Aly, lepas makan hati senang explore setiap ceruk bilik, nak tido dia buat hal, lebih hangit dr biasa, malam tu dia menangis punyalah homaigod... buat perut kak Bap rasa senak sume. Ntah apalah yg tak kenanya, sebab perut tak selesa ke, sebab alih tempat tido ke... sbb terjatuh tilam ke sebelum tu tataulah....siap baik tak melarat sampai ke pagi, so hajat nak mkn seafood dibatalkan, tido malam mak ko termimpi2 haihhhh....











Ammar sekarang ni rajin nak semayang, siap mintak izin lagik... boley nakkk... apa yg tak boleynya, alhamdulillah.. senang hati omak ni nak...adik tukang bg moral support kenkadang gedebuk terjatuh sbb abang ko dah tak nampak org dah klu semayang tu.

pepagi esoknya sementara 3 beranak tgh snoring kak Bap ajak mak no 2 bekfast.

boleylah. siap tapau porridge kt cik aly lagik bawak ke chalet.

Morning everyone! Cik aly ajak jenjalan sekitar area chalet.

apa ajeeelah yg tak interesting bg dia ni. habih pokok bunga seme pun dia getus.






oh jauhnya melencong nak, chalet kita belakang sket, tu chalet mahal nak.

they definitely have to do something with the pool areas. upgrade lah sket lantai tu kerr...





 

hamik nak, gambo anak main pasir dekat 5 kilo mak ko upload. happy, happy, happy dpt main pasir, pahtu selamba je suap mulup, takmotakmotakmo....

so lepas sume dah bekfast ingat nak sambung pengembaraan meredah Pangkor. Sekali ko...100 meter berjalan keluo resort tu kete tinggal ngauman je yg gah... geraknya nak adooo...dahlah nak bukak kete pagi tu tak boley, sekali ada brother guest ckp, bang, pusing2 kunci tu kebelakang... wahhhh ingat Da Vinci je ada code, kete ngauman Harimau Malaya pun ada code kekdahnya. Makanya, setelah mengaum-ngaum dengan asap ekzos yg tebal dan bau hangit tayar sampai org2 yg lalu kat situ tutup hidung, kete itu diisytiharkan lumpuh satu badan, paralysed habih. kesian, nampaknya itu lebih baik utkmu dari terus kau terseksa.
eh Ammar rupanya, ingat ada paranormal activity berlaku disitu, masa kete ni paralyzed satu badan, kena stroke sbb clutch dah habih, ada sekor anjing tgh lepak kt pantai tu. Ammar dgn anjing mmg stok takut giler, so dia lebih rela menemankan kete ini sementara tunggu tuannya sampai bawak bengkel sepital.

jadi sementara menantikan replacement/tuannya sampai, camhorror dulu di pantai Pasir Bogak....

 huihhh lengan kak Bapkan sepemeluk pokok ketapang haruslah di cropkan...perut buncit sayangnya takdpt nak crop, kang org kata alien mana plak dah nih...



 
 ingat nak terjun laut tp takdek sorang plak manusia yg mandi-manda, jadik klu jaws dtg dia tak dek pilihan, haruslah aku kena baham dulu, so terus cancel the plan.

 seorang ibu yg barangkali terkenangkan her younger years bila mengokkan aksi2 anakmenantu cucu.




and the savior pun sampai... wah kembara kau, ini sudah baik. ada lah pulekkkkksss khannn... semalam cam beno2 yilek, sampai sanggup ko bg kete veteran kt Kak Bap, sampai kena stroke kete tu. Apa lagik dikenang, moh kome kita ronda Pangkorr...

sekali tgh2 lalu kt jalan ada le dog yg buang bayi tepi jalan... iskkkk kesian kt baby2 nya tew....ada le 4-5 ekor puppies chumel2 jln terkedek2 kt tgh jalan. Lama kami tunggu dia lalu, iskkk mana lah mak budak2 nih...sampai ati dia, gi batu belah batu bertangkup kot sbb bapak tak mengaku anak.... ni klu cik Aly nampak ni mau dia cekik n geget sekor2, anak haku klu ngan kucing mmg kucing pun takut kt dia, dia main tarik2 je ekor kucing tu, ada sekali masa balik kampung sib baik sempat aku ternampak, klu tak nahaslah kucing umah MIL tu kena kokak telinganya...


eh pakcik... sori, tertangkap gambonya...

tetiba Pangkor nak hujan...







oklah dulu, Kak Bap capek nih...klu ada masa kak Bap sambung, klu tak nan ado. Babai.


Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife