Posts

Showing posts from March, 2012

Of my job and outdated stories

Image
HELLO THERE!
In case you've been wondering where's the heck kak Bap been hiding - alhamdulillah I'm still alive yowl! Cuma terasa masa macam peluru nowadays, tak tercatch-up dahhh rasanya, blink2 the eyes dah sampai hari Jumaat penuh barokah balik haiiilahh...so apa lah yg akak Bap been doing these past 1 week yerk...

Of my job...

Our company, errr our newly 'reborn' company currently has launched a program towards ISO certification, it's not that we didn't implement ISO all this while but you see, as a newly 'reborn' we've got to start everything from the scratch...errr not lah everything.... luckily we just have to adjust or make some amendments to our SOP/QPs whatsever this and there.....ehhh tetiba ayat skema ilmiah uols...kang set2 mak2 org menguap je baca ni kang.

 Maka... kehidupan sebagai stok2 org yang tak disukai pun bermula... fuihhhhh sampai 2014 ko! byk pahala dpt tu. Plak tu baru lepas dgn gigihnya kena review and make a new QP/SOP,…

Joli

Image
Iklan Kejap.

yeayyyy.... I've got my Pop Tart Tuesday night back. am talking 'bout my fav drama series Desperate Housewives. 1st episode mak dah teruja sakan, klu dulu ada le masa tonton online sekrang nan ado lahhh, so 100% lah depend on my 60s tv kt dlm bilik tu. after tugging the kids to sarang masing2, I got my own sweet time melayan 60s tv.... maklum le sekrang asek2 dok melayan Baby Tv, Ceria bagai dah jadik pathetic mom dah aku. Macam dah terputus ngan civilization dah haku, balik umah nak mengadap tenet pun tak sompek den. Ari tu tetiba Ammar tanya, "Ummi kenapa tak copy lagu Jessie J kt dlm henpon? terkulat2 mak ko ni, .." Jessie Who?"  wahhh anak mak, khelassssss. ko klu tanya Seripah Eni n Dj Dep mak kenallah hahaha...ok, sila usung mak ke Arkib Negara sekrang...

Ke Putrajaya
Last Sunday, mengambil keputusan bawak the kids ke Hot Air Balloon Carnival Putrajaya. Berkobar2 mokcik nak pergi sampai masa bulan 2 dah siap termimpi2 event dah berlangsung pad…

11

Image
My little scholar today is 11 mths, alhamdulillah dengan apa adanya. Time flies in a blink of eyes, next month my little Phia will be 1 yro! Dalam menangis, melalak, bergelak tawa, jatuh bangun dah 11 bulan ko dik. How am I gonna say how regret I was that 11 mths ago i nearly lost her. You are indeed our pride and joy, sweet!

hermmm setakat ni, selain byebye klu soh tunjuk tongue menjelir2 lidah tu. tp klu soh show me your eyes? jelir lidah gek, show me your nose? jelir lidah gerk...herm, boleylah nak, mamanlai.

 sooo serious... macam yo yo je orrr...

bila dah boring....sebelum buku itu digigit2nya, takpe nak, mak dah ensure next time belikan buku kulit besi plak. grrrrr....

Kak Bap ke Pangkor 2

Image
chaaakkk...eh kak Bap muncul lagi. payohhhhh nak cari masa untuk Ahboi. Bz bee. Maap kenkawan tak sempat singgah umoh kome. sambungan citer ni kira upload gambo2 jelah. Boley buat stok anak2 gelak2 tgk pix deme masa kecik bila dah beso esok.







Hari 1st ammar takmo keluo kolam, takmotakmotakmo... suka ati kolah nak.


jadik petang tu lepas cik Aly bangun dr nap, bawak dia pi mandi kt pool and beach. hermmm anak teman biasa lah, mcm tak de apa pun dok dlm kolam tu. letakkan dia atas surfing board Ammar bawak pusing dlm ayo baru le nak tersengih.

so petang tu pakcik pi cari rental car, org tu kata musim cuti sekolah payah la banggg, kete dah habis tinggal ni jerk...dr jauh nampak ok, dekat aku rasa bagi timbang kati pun 18 kali toke kedai besi pikir nak amik ke tak, ngauman enjinnya tu fuihhhhh satu Pangkor boley dengo. harga cekik tak padan ngan prestasi kete.



so petang pi ronda2 Pangkor. The sun setting view, very2 nice. Tetiba teringat citer Bedazzled yg hero dia wish to be romantic samp…