The curse and the epic...

 The curse of being a housewife ... a desperate one
 * tiada kena-mengena dengan yang hidup atau mati, hanyalah purely pendapat/pengalaman penulis yg tiada pembantu amah ini....

 Curse no 1 : Gambar sekadar hiasan. Lepas main masak2 who do you call to clean the mess? Akak buster jugak....aku standard arrr goreng telur sebiji pun dapur kecah macam ke hape.



 Curse no 2 : Gambar sekadar hiasan. The forever questionable task who's who to do it???? Nampak gayanya berleter cemana pun tak jalan, ahkakkkk jugak....


Curse no 3 : No caption can explain this phenomena... pure bliss betul

 Curse no 4 : Your spouse's compartment in the wardrobe. Syabas inspector shahab, mere mehboob, mere jaaan, mere zindegi....lepas ni senang keje aku takyah penat2 lipat sumbat je dlm almari

 Curse no 5 : The son's. Syabas mere beta, mere khandan mere khurur heyyy...baper kali dah pesan spentot dlm drawer no 1, baju pakai tido dlm drawer no 2, baju jalan dlm drawer no 3, hermmm nan adoooo... lepas kembah2 ikut suka je masuk ke mana balik.

 Epic no 6 : The baby. Syabas bete. Dengan orangnya, dengan scooternya tergolek lepas penat merempit. Boley tahan anak aku merempit dlm umah. ~airmata telah bertakung ditubir mata di kala ini~

 Curse and epic no 7 : Hakak laaahhh jugak nak kena kutip mainan ni sume. ~Baiklah, airmata tak tertahankan lagi....maka berderaianlah airmata sambil menyinsing lengan baju nak lap~
tetiba
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Nash Lefthanded dengan rambut Awan Nono pun muncul sambil menyanyikan lagu ini....uwaaaa....
ini jawapnya bro : lu sendiri mau ingattttt lahhh!!!! takde sape nak lap airmata ko derrr..... tulah dulu mak tak bagi kawin nak kawin... eh tetiba terfitnahkan emak sendiri, maksud I org lain yg nak kawin muda umur belasan tahun : pikirlah 88 kali dik, takper, mamanlai, mamanlai. Makcik kawin usia dah matang tp epicnya baru terasa.

Epic no 8 : takper, takper anakku, memang mak belikan ini bajet untuk di koyak-koyakkan...koyaklah lagi....~airmata berderaian lagi tanpa dapat disekat ~ tetiba Nash rambut Awan Nano muncul buat kali kedua siap dgn mic nya menyanyikan lagu yg ditujukan khas kepada Kak Yong di Buana Perdana ... "airmata yang berderai..."  pangggggggggg!!!! dah, aku dah bagi penampo Sijavi sebijik tetiba dia hilang je.


Memang patutlah mak si Tanggang tu sumpah anak dia jadi batu. Berpuluh tahun menghambakan diri kepada anak dan rumahtangga, subuh2 sapeaie lagik bangun wat kuih fav. anak dia, alih2 anak tak mengaku mak. Syabas mak si Tanggang, gimme five.
Tapi haku sampai ari ni tokleh terima mak si Pekan ngan si Melor tulah.... buta-buta je gi settle kt Batu Belah Batu Bertangkup hanya kerana kempunan telur tembakul, itu namanya selfish act. Anak pun tak bercerai susu lagik masa tu. Epic giler. Rupanya desperate housewife ini wujud lamaaaaa dulu lagik dr zmn tok nyang kita yerk...Kiranya Marc Cherry tu cilok idea dr citer Si Tanggang ngan Batu Belah batu bertangkup lah nih....

By the by... dlm fridge mesti ada stok lemon. Ammar selalu batuk2 on-off. Maklumlah, on-off ekon pun sesuka hati pahtu pi tala muka kt ekon. Tu namanya mamalia sejati, berdarah panas betul, satu hari ntah baper kali ulang ke bilir air pun tatau, kejap2 basuh muka, kejap2 basuh badan haishhhh... ini adalah minuman ruji umah 443A, lemon tea with madu Tualang, good relief for the sore throat.
 
 dah kali ke 879 dah beriltizam no no no heavy food for dinner tp klu gini gaya nya aku pun tatau not heavy ke tak...  roti prata cap kedai cicah ngan homemade kuah dalca bliss betul.....and this is the curse of being fatas...
 
 poyo payan poyo... diet kepala hangguk geleng2 lagu ning, aku kalu lalu kt bawah opis ni akan selalu lalu satu stall ice-blended, dah 984 kali buat-buat tak nampak tapi ditolak dgn 984 denials tak boley wat ape jugakkk.... nak2 ada choc swirl and whipped cream yg sgt chumel sbg toppingnya, jawapnya lemak tepu pun bertapalah dlm gua perut selama-lamanya...selamanya Harimau Malaya....owh tiba-tiba pula


Last but not the least...

lega mokcik, tak jadi nampaknya walk n ride ni jadik tukun tiruan.. dah ropa tgh motong rumput dah aku nengoknya....I thought I heard she said 'cat, cat' kt gambo cat tu... ke mak ko je bermimpi angan2 tataulah... aku tak expect tinggi kt cik Aly ni, having a special kid for the first child, can't help it rasa itu mmg ada, tp aku dah bersedia apa2 pun jua....

Salam Jumaat penuh barokah untuk semua, please bear layan emo mak-mak orang cam mokcik.

Comments

somuffins said…
Yong
*gelak sakan tanpa suara tapi perut berombak2 giler dibuatnya dek cerita curse n epic*

Kehidupan career woman dan anak2 kecik memang epic Yong. Buat yg perlu aje dulu. Takat kain tak berlipat mencecah siling tu, sabar ajelah..janji ia dah bersih dibasuh.

Video cik Fify bersama gambar kucing tersangatlah dramatik (ingat tak koyak, rupanya koyak jugak, ek? ngeh3)
Yong Kamariah said…
yuhuuuuu Cik Som,
amboiii masak apa hari ni? mee wantan lagik? teringan pula tiba-tiba...
hadoiii mmg le career woman tanpa amah amat epik giler, nak2 encik suami pun spesis sama tak baper rajin bab mengemas2 nih huhuhu...betullah, senang citer humban dlm bakul beso, nak pakai kirai2 jerkkkk...
hermmmm anak tecik kita tu apa jelah yg dia tak kokak dan kopek, tangan ngan kaki haku pun dia selalu nak kokak, atoiii!!!

Popular Posts