Monday, January 13, 2014

Citer tu ari

Salam. Tetiba lah kan nak citer. Alang2 lama beno tak ngapdet.

Ni dia namanya takde citer nak citer ngeeee. Nak jugak.
Takde bende pun.
Kisah pi dinner cik abe tu ari. Nak ujung2 tahun le pun baru ada life haha. Dpt tinggal anak kejap tu kira ada life eh pulok.

Herm sedang2 aje, wat kt resto Arab. Pasai nak gi gek sbb tiap2 tahun hadiah cabutan bertuah mmg sgt tak menghampakan. Aku mmg jarang ar pi ikut, tp dis time apaknya ajak gek. Hermmm kesian ko bang. Aku dah kata bawak aku mmg tak ada luck punyer. Sepanjang dkt 40 thn idup mmg tak pernah ditakdirkan dpt cabutan bertuah pun, jadi selama yg aku tak ikut mmg semedang je apakanda bawak balik hadiah. Kira peti sejuk, microwave n beb brg electronik kt umah tu hasil lucky draw dia lah tu. Sbb dia ada ong haha
So malam tu ko giler.... iphone 5, note 3, tablets, tv beso gedegang, kamera, waima 2 biji moto sekali pun adalah habuan bg lucky draw. Heran tui aku, aku rasa cam iphone5 tu dkt 10 biji harram nak mengena, cam main nombor lak. Tiap kali depa draw no aku siap2 pejam mata bg lerrr no laki ai naik. Harghammmm serghound, serghound... harre tui.


huihhhh aku asal bab nak gaya2 ni kangg... celoreng habih mata, kata tema Arabian n Bollywood sesikit. tenyeh je lah noks. 


Alahaiiiiiii aku tau mestilah nasi Arab. Tapi bila pandang je aku dah naik muakkkk... aku rasa setakat ni aku mmg out dah ngan nasi ni. Tunggu 2-3 bulan lagi le klu boley masuk tekak pun, masa memula dulu mmg le kata sedak, lama2 klu dah selalu, bau dia pun boley nak munt... lagi2 yg kamben tu erhhhh... amboi kemain sombong hakak eh. klu bab makan ni mmg panthang cik abe lahhhh klu komplen2 depan rezeki, kufur ni'mat kata dia. Baik bos.

Ni kira appretiser. Benda tah. Masa ni tetiba menginginkan sayur lemak pucuk paku ngan budu. omg. kuffur ni'mat sangat ni. Harre tui

ahhhh hah. sekarang aku sgt join de club, dua sejoli sehati sebody. ngam. ape pipi ni arrr makin dipam2 ni oiiiihhh.
Dah tua2 tu kenkadang perangai buruk bebeno. Pasai taik anak pun boley bawak gaduh, sesungguhnya klu pun ada resolusi, hak aku punya adalah untuk menjadi isteri solehah. Tp seringkali aku tertewas. Isk harre...
Macam tu ari, aku balik opis kocoh2 belum solat. Masuk umah dan-dan aku tgk dia tgh wuduk, amboihhhhh satu hari off dok kt umah semyang Aso pun lambat kahhh?. Pas tu dan-dan Aleesya yakyak. Adoiiiii. Mmg turn aku la kan. Sekali tgh aku tanggal tudung si Aleesya pi pecat seluo, sekali dah keluo garisan itu taik, melekap kt seluo dan terussss bersama seluo itu jatuh ke karpet, haih hangin tui. So aku tinggal dulu suo tu kt karpet, buat penanda. Aku gi cebuk mokna tu dan pakaikan dia diapers. Sekali aku terus meluru naik ke atas nak solat, dgn harapan terskip dr basuh karpet dan kesan najis. 
Lepas tu aku turun, aku tgk karpet dah tergulung, aihhh hangin aihhhhh. dia perasan dak ada taik kt karpet tu? sbb dia tau makna kata seluo Aleesya dah kena taik, ishhhh. Dia main gulung je, takde makna nak basuh dulu taik tu. Baru aku nak pass baton dia pass balik kt haku, oihhh ni tak boley jadik. Meletup. See, ada faktor yg tak membantu kita utk jadi isteri solehah. COOPERATION. Lagi nak letup aikkkk dia main boh je seluo tu dlm baldi, kot ye pun buang le dulu kesan taik tu, rendam ngan klorox ke, sabun ker.... hermmmmmmm azam aku tahun ni takmoh ngumpat laki kt blog selalu-selalu. mintak hampun bang oiiiii i lap u.

Bye.

Sunday, January 5, 2014

Selamat tahun baru 2014 : cuti2 Malaysia

Assalam. Selamat Tahun Baru 2014!

Dah tahun baru eh? tak baper nak perasan hahhaha... toksah tanyalah azam-azam ni, when you got nothing you got nothing to loose...Jack Dawson la sangat kennn...

tapi tak sangka jugalah jumpa juga kehidupan sosial di akhir tahun tu ari. cuti singkat yg sgt pack and fully utilised. aku siap apply unpaid leave 1 1/2 hari. cuti dah tak mandangggg. Sian cik abe kawe, dia dah siap apply cuti 2 minggu, melenggeng kt umah seminggu nak tunggu aku cuti.  jadi bila cuti dah tak baper ada, gi cuti pun sesak2 jelah ngejo masa, ishhh... jadi dah plan ngan family kak long jenjalan utara. depa sebenonya nak bermalam kt Kemen Helan, aku ajak pi Penang. ok jadi. esok nak bertolak ari ni terkial2 cari hotel. chomey sungguh ni. it really runs in a family ngeeee.

Semalam aku tgk le launching Tahun Melawat Malaysia 2014. Mmg sungguh le, negara sendiri byk lagi yg kita belum terokai. Jadi aku support TMM2014! ~ohtetibalaguSitiNohalizaberdengungdikepala~  Padahal nak gi obersea tak baper bajet.
Jadi lepas Xmas tu hari, kami pun bergerak le ke Penang, negeri yg sangat unik ai loike beribu lemon.

Dah pueh surf tenet, milih2 hotel, gi booking.com byk ngat karenah sekor2, memasing memacam citarasa khen, dr satu hotel ke satu hotel cari bilik, pi back browser tgk2 dah fully booked sana-sini kehkeh. padanmuka. last2 wat manual tepon hotel booking via phone je. So we settled at tempat World Heritage ke apa tu kt Georgetown. Sgt klasik ai loike beribu lemon.

apa chittaaa...tgk gambo baru le perasan..awat drumstick tu berketui sgt checkkkk oiiii??? harre tui. dan-dan wat small size gambo kuikui. ada ati lagik bergambo ngan nyonya kebaya. harre...

seronok le kt kaw. Heritage ni. sana-sini nostalgia old town. Kami jalan kaki je ronda2 kaw sekitar. nak parkir mampoih nak jumpa aihh sesak naw.

aiyya nyonya...mana mau pigi arrr???? 2 kali pandang mcm Michael Jackson ko dik. 

One of the thing aku suka kt sini is the mural kt dinding2 dia. Due to the time constraint, aku sempat jumpa 2-3 je yg fames sgt tu. kempunan aku nak jumpa ngan satu mural yg 2 budak naik gerek tu. maybe next time. Georgetown, mu tunggu aku datang lagi!


rombongan cik Ani dlm gambaq cuti2 Malaysia...tetiba rasa duta

Mai mai, lai lai, terokai negara sendiri. pesanan penaja.

tetiba terjumpa nasik kandaq. uihhhh line clear sgt noh...perut pun bergendang. Kt nasi kandar beratur, baru tau kata tghari mamak lain meniaga, petang org lain, mlm yg femes tu plak mamak lain meniaga.

hermmmmm dah cerahhhh...takdan amik gambaq aihhhh...lapaq sangat ni bak anggg

kami-kami

merayap2 celah2 lorong.



petang/malam pi meronda2 Batu Feringhi. Depa nak pekena laksa, tp hat ni mmg lahhh...kammon, sedaiq sangaikkkk!!! amboihhh over naw. Last time pegi tak kena ngan tekak, Dis time cukup pueh ati, sume rasa well blended. syabas bete!

Esoknya kami pi ronda kawasan. Sempatlah lawat umah P.Ramlee sambil bekfast kt depan galeri tu.

You've never been tu Penang until you've been to Bukit Bendera...dia punya moto aihhhh.... dah nak masuk 4 series baru naik atas ni apa chitta...harre tui.



dlm train. humang aiiii boley tahan laju noh. tetiba dak ni bekenan kt topi panda yg juai kt situ. elok plak dia mau pakai takmo tanggai.


ohhh bukan senang nak masuk gambo dia ni kt dlm blog ni.

My autistic kid. Dah boley harap wat benda2 senang kt umah tu. nak tlg  soh wat susu adik je belum tergamak lagik

menara tinjau, isi le duit singgit dlm tu, benda je tau boley tengok sampai sakit2 bijik mata pi telangkup kt nate go tu. nampak le separuh Penang kelam2 gitu, cepat je plak singgit habih. harre tui

masa beratur naik train.

Lepas tu lunch dan tanpa berlengah lagi kami terus gerak ke Keman Helan ... utk ke sekian kalinya. 
Suka plak tgk gambo ni, bab penginapan kt sini Ayoh Wan yg booking. aiol ikut je. apa nama tah apartment ni

Aleesya ngan Kak Ngah, haah lah Kak Ngah, ko punyer drumstick sikit lagi boley lawan makdak hahaha....jom gi jenjalan. nak cari benda tak taulah lagi kt Kemen Helan ni aih...


Yang beso dan yang kecik. Plg2 pi lawat stoberi farm gek.

and makan eskrim stoberi. huihhh manih ang ang bukan dia aihhh

dah dapat candy angry bird. topi tu tak lekang, dah pandai nak melawa ni.

pahtu pekena tea and scones kt Bharat Tea, tpt wajib pegi hahaha... amboi hangggg gojoh tui

ish lapar plak tgk ni, sedappppp.

kami lah. pack betui tpt ni


lepas tu beli tea kt kedai dia.

Ammar membesar dengan jayanya. sume jeans dia dah tak padan esp. tang perut tu. Rasa baru je beli raya tu ari arrrrrrrghhhh... 3 lai boley tahan plak rega *nanes* ko pakai je la dulu track suit ni Mar..

ni pantang nampak pepatung, sume nak. dok gendong le beruk tu ke mana2 haha



miss propa sangat ni. klu tgk aku makeup mesti nak kena apply kt dia sama. mata dah bersememeh bercelak noh. pastu selalu propa takut kena marah klu dah terkantoi..

lepaih tu pi solat kt tanah rata and picnic kt taman dia kejap, sbg rakyat malaysia saya amatlah merasa dukacita. Tak jauh dr tu belambak2 sampah terbiar, nak marah kt public tak boley gek sbb mmg tu tpt buang sampah, hat pihak berkuasa ni nape lahhhh tak dtg kutip sampah isk..

Lepas tu balik KL. Berehat jap pi amik moksu kt airport. Moksu pi Surabaya pi lawat kampung 4 bibik bersaudara dan pick them up balik sini semula. all d bibiks depa cuti sebulan and the cuti is over. iskkk kesian aku tgk gambo ngan video kt tpt depa. syukurrrr lah kita dok kt Mesia tak susah lagu depa. Sib baik aku tak ikut tu ari kuikui. asalnya aku mmg nak gi tp kenangkan masa balik Bandung tahun lepas tu, habih anak-beranak chir-ber and muntah2. adoiii tak sanggup lalui lagi, so depa pun sama kena. Air rawat depa tak sama ngan kita, ada lah perut kita tokleh tahan huuuuu...


Ini kt Kuantan menikmati kepok lekor n lengchikang by the beach.



hello kezen... pi makan ikan bako ramai2 masa ni. Siang tu ada registration day kindy weol. Alhamdulillah atas rezeki yg Allah berikan. Moga 2014 menjanjikan kejayaan dunia dan akhirat. Amin.

Babai.

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife