Posts

Showing posts from January, 2014

Citer tu ari

Image
Salam. Tetiba lah kan nak citer. Alang2 lama beno tak ngapdet.
Ni dia namanya takde citer nak citer ngeeee. Nak jugak. Takde bende pun. Kisah pi dinner cik abe tu ari. Nak ujung2 tahun le pun baru ada life haha. Dpt tinggal anak kejap tu kira ada life eh pulok.
Herm sedang2 aje, wat kt resto Arab. Pasai nak gi gek sbb tiap2 tahun hadiah cabutan bertuah mmg sgt tak menghampakan. Aku mmg jarang ar pi ikut, tp dis time apaknya ajak gek. Hermmm kesian ko bang. Aku dah kata bawak aku mmg tak ada luck punyer. Sepanjang dkt 40 thn idup mmg tak pernah ditakdirkan dpt cabutan bertuah pun, jadi selama yg aku tak ikut mmg semedang je apakanda bawak balik hadiah. Kira peti sejuk, microwave n beb brg electronik kt umah tu hasil lucky draw dia lah tu. Sbb dia ada ong haha So malam tu ko giler.... iphone 5, note 3, tablets, tv beso gedegang, kamera, waima 2 biji moto sekali pun adalah habuan bg lucky draw. Heran tui aku, aku rasa cam iphone5 tu dkt 10 biji harram nak mengena, cam main nombor lak. T…

Selamat tahun baru 2014 : cuti2 Malaysia

Image
Assalam. Selamat Tahun Baru 2014!
Dah tahun baru eh? tak baper nak perasan hahhaha... toksah tanyalah azam-azam ni, when you got nothing you got nothing to loose...Jack Dawson la sangat kennn...
tapi tak sangka jugalah jumpa juga kehidupan sosial di akhir tahun tu ari. cuti singkat yg sgt pack and fully utilised. aku siap apply unpaid leave 1 1/2 hari. cuti dah tak mandangggg. Sian cik abe kawe, dia dah siap apply cuti 2 minggu, melenggeng kt umah seminggu nak tunggu aku cuti.  jadi bila cuti dah tak baper ada, gi cuti pun sesak2 jelah ngejo masa, ishhh... jadi dah plan ngan family kak long jenjalan utara. depa sebenonya nak bermalam kt Kemen Helan, aku ajak pi Penang. ok jadi. esok nak bertolak ari ni terkial2 cari hotel. chomey sungguh ni. it really runs in a family ngeeee.
Semalam aku tgk le launching Tahun Melawat Malaysia 2014. Mmg sungguh le, negara sendiri byk lagi yg kita belum terokai. Jadi aku support TMM2014! ~ohtetibalaguSitiNohalizaberdengungdikepala~  Padahal nak gi obe…