Citer tu ari

Salam. Tetiba lah kan nak citer. Alang2 lama beno tak ngapdet.

Ni dia namanya takde citer nak citer ngeeee. Nak jugak.
Takde bende pun.
Kisah pi dinner cik abe tu ari. Nak ujung2 tahun le pun baru ada life haha. Dpt tinggal anak kejap tu kira ada life eh pulok.

Herm sedang2 aje, wat kt resto Arab. Pasai nak gi gek sbb tiap2 tahun hadiah cabutan bertuah mmg sgt tak menghampakan. Aku mmg jarang ar pi ikut, tp dis time apaknya ajak gek. Hermmm kesian ko bang. Aku dah kata bawak aku mmg tak ada luck punyer. Sepanjang dkt 40 thn idup mmg tak pernah ditakdirkan dpt cabutan bertuah pun, jadi selama yg aku tak ikut mmg semedang je apakanda bawak balik hadiah. Kira peti sejuk, microwave n beb brg electronik kt umah tu hasil lucky draw dia lah tu. Sbb dia ada ong haha
So malam tu ko giler.... iphone 5, note 3, tablets, tv beso gedegang, kamera, waima 2 biji moto sekali pun adalah habuan bg lucky draw. Heran tui aku, aku rasa cam iphone5 tu dkt 10 biji harram nak mengena, cam main nombor lak. Tiap kali depa draw no aku siap2 pejam mata bg lerrr no laki ai naik. Harghammmm serghound, serghound... harre tui.


huihhhh aku asal bab nak gaya2 ni kangg... celoreng habih mata, kata tema Arabian n Bollywood sesikit. tenyeh je lah noks. 


Alahaiiiiiii aku tau mestilah nasi Arab. Tapi bila pandang je aku dah naik muakkkk... aku rasa setakat ni aku mmg out dah ngan nasi ni. Tunggu 2-3 bulan lagi le klu boley masuk tekak pun, masa memula dulu mmg le kata sedak, lama2 klu dah selalu, bau dia pun boley nak munt... lagi2 yg kamben tu erhhhh... amboi kemain sombong hakak eh. klu bab makan ni mmg panthang cik abe lahhhh klu komplen2 depan rezeki, kufur ni'mat kata dia. Baik bos.

Ni kira appretiser. Benda tah. Masa ni tetiba menginginkan sayur lemak pucuk paku ngan budu. omg. kuffur ni'mat sangat ni. Harre tui

ahhhh hah. sekarang aku sgt join de club, dua sejoli sehati sebody. ngam. ape pipi ni arrr makin dipam2 ni oiiiihhh.
Dah tua2 tu kenkadang perangai buruk bebeno. Pasai taik anak pun boley bawak gaduh, sesungguhnya klu pun ada resolusi, hak aku punya adalah untuk menjadi isteri solehah. Tp seringkali aku tertewas. Isk harre...
Macam tu ari, aku balik opis kocoh2 belum solat. Masuk umah dan-dan aku tgk dia tgh wuduk, amboihhhhh satu hari off dok kt umah semyang Aso pun lambat kahhh?. Pas tu dan-dan Aleesya yakyak. Adoiiiii. Mmg turn aku la kan. Sekali tgh aku tanggal tudung si Aleesya pi pecat seluo, sekali dah keluo garisan itu taik, melekap kt seluo dan terussss bersama seluo itu jatuh ke karpet, haih hangin tui. So aku tinggal dulu suo tu kt karpet, buat penanda. Aku gi cebuk mokna tu dan pakaikan dia diapers. Sekali aku terus meluru naik ke atas nak solat, dgn harapan terskip dr basuh karpet dan kesan najis. 
Lepas tu aku turun, aku tgk karpet dah tergulung, aihhh hangin aihhhhh. dia perasan dak ada taik kt karpet tu? sbb dia tau makna kata seluo Aleesya dah kena taik, ishhhh. Dia main gulung je, takde makna nak basuh dulu taik tu. Baru aku nak pass baton dia pass balik kt haku, oihhh ni tak boley jadik. Meletup. See, ada faktor yg tak membantu kita utk jadi isteri solehah. COOPERATION. Lagi nak letup aikkkk dia main boh je seluo tu dlm baldi, kot ye pun buang le dulu kesan taik tu, rendam ngan klorox ke, sabun ker.... hermmmmmmm azam aku tahun ni takmoh ngumpat laki kt blog selalu-selalu. mintak hampun bang oiiiii i lap u.

Bye.

Comments

~jeet~ said…
selamat tahun baru kak yong!! semoga azam tahun baru ni tercapai..tu je la komen saya..hehehe..nak komen lelebih xde pengalaman lagi.. ;)
Yong Kamariah said…
Yuhuuuu adinda Jeet...selamat tahun baru juge. Akak doakan semua yg baik2 utk Jeet nun jauh di sana!
Blogger said…
You might be qualified to receive a Apple iPhone 7.

Popular Posts