Posts

Showing posts from April, 2013

A year wiser

Image
39 today.
Alhamdulillahhhh diizinkan Allah bernafas untuk tahun ke 39.
Tiada apa yg nak dibanggakan dan tiada apa yg nak diregretkan. Wonderful 39 years of life journey. Yang indah dikenang, yang pahit ditelan.
Cukuplan dengan apa yang ada,syukur Alhamdulillah.
Tak senang, tak susah,yg sedang-sedang saje.
Terima kasih Ya Allah.

4 series yah next year??? Huhuhu, another year will be The Zoomer gen. No more gen X! Ahahha can start watching Kilauan Emas already wuhuuuu!!!
Tak celebrate benda apa pun, ari ni wat spring cleaning je (ngan bibik import).
Late lunch at Aroma Hijrah on d way anto bibik pinjaman.
Dah kertu x rasa sgt nak celebrate mana, umah pun tak conducive nak wat makan-makan. Nak citer pun tak reti ikut iPad gambo keluo kendian. Dah lah auto correct cam hampeh. Okbai.


hihihi kepala Aleesya mcm aku pegang gremlin

yeahhhh where're doing good. I feel good even with the makcik title.





Makan bertiga habih ni. MbakErsi kembang tekak makan 2 suap je siaannn, sib baik perut …

Catatan Umrah 2013 : Kisah Di Raudah

Image
Sesungguhnya aku ni tak taulah...berselang hari mimpi background kat sana aje. MasyaAllah. Yang herannya bila bangun dah tak ingat dah mimpi apa, tapi taulah mimpi kt sana. Lagik satu aku ni pesen klu letih tido petang ke mulalah nak mimpi mengarut aje. Siap pernah mimpi ada skandal ngan PM. ko mampu? akakakak. Yang herannya lagi sepanjang kt sana aku tak pernah mimpi sekali pun. Aku tanya gek ngan dema2 ni, dema2 ni pun kata sama. Klu ikut letihnya dan tak cukup tidonya hermmmm dah macam2 mimpi kuar. Ada sekali je kot aku bermimpi di Makkah (tp tak ingat). Tu pun masa aku dah dlm period. Adik aku ada sekali tu, masa tu dia 'hilang henpon' kt Madinah. Para jemaah dah menunggu dlm bas nak bermiqat ke Bir Ali. Dia boley patah balik ke hotel cari. Tak dek. Sekali sampai Mekah dia mimpi henpon tu is somewhere. Tak kemana. Cari je. Sekali dia dah salah letak dlm beg bro aku. Bertuahhhh... Akak aku Kak Yah, mimpi arwah anak dia, sekilas. Yang lain tak dengo pun bermimpi. Even tak de…

2 years

Image
Semalam, 21 April genaplah anakanda Aleesya Najla Sophia berumur 2 tahun. Alhamdulillah, hati ini senang dan bahagia dengan kehadirannya dalam hidup. Berbaloi penantian 10 tahun menanti hadirmu nak.

Kebetulan ada org nak blk kampung so 3 of us pun tumpang. Apak kau tak leh kacau sejak2 PRU13 ni bz kemain mcm dia nak bertanding, masuk opis from 9.00 p.m straight to 9.00 a.m. pitammmlah ko bang. babai, kami nak jalan2 jumpa Awe. Dengar Awe tak sihat, tp alhamdulillah masa balik ni dia boley bangun dan masak pulut kuning lagi, pahtu dia terbaring balik huhu. Petang Sabtu pun lepak Pantai Batu Hitam, pepagi Ahad pun lepak kt situ. Dan menikmati mee kari sedak boh. Pepagi Ahad kami pun pi picnic, ntah kt bangsal nelayan mana tah tumpang teduh mahahaha. Celebrate sekali le besday girl.


 Cik Aly, Ammar n kazens were having so much fun dlm small boat Pak Long aka Ayah Wan. Bawak bebudak ni pun kt birai pantai je ler, had paras paha dewasa je pung. Aku harap tak bawak baju spare je klu tak nak…

Catatan Umrah 2013 : Part 2

Image
.....cont. Di Masjid Nabi (AnNabawi)


Yang tempat terang tu ler roof top yg boley buka tutup tu, dok asek terpegun tengok tu je. Mmg saje je cari tempat kt bumbung dasar jakun ke haper haha.


 Sebelah saya anak buah, sebelah anak buah is Kak Zah kesayangan. nanti kita wat facial ye kak zah? Jgn taktau dia tu beautician. Pengurus kedai beauty n health akak aku gitew le. Umur dah 50 sungguhku tak sangka tp bila dia berjangok mmg tak caya ler dah 50 huhu. Eye bag aiol is dah hitam cam panda. Tak cukup tido tp no hal. Seronok punya pasal klu dah dtg sini.


 uihhhh ko ni nak beribadat ke bergambar? hahaha.. tak salahnya nak mengabdikan kenangan d inbetween waktu senggang uols. Dengan kekanda2 kesayangan hamba.

hamboihhh over lettew. masa nilah nak bermanjanya, nak jumpa setahun 2 kali pun susah, ko kt sana, aku kt sini, ko ada kehidupan ko, aku ada kehidupan aku. Sangat bermakna umrah pertama kali ini bila dpt bersama2 mereka. Mcm2 benda boley kongsi, ko boring ko dtg bilik aku, aku boring ak…

Catatan Umrah 2013 : Part 1

Image
Dengan nama Allah yg Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah.
Ya Allah, jauhkanlah sifat2 riak dan takbur dlm penulisan hambaMu ini. Amin.

 So, are you ready to tour Madinah Al Munawarrah??? Jommm...(cam poyooo)

Boarding TGG-MADINAH
20th March 2013 maka berlepaslah kami 10 anak-beranak + 2 sedaras menuju Madinah Al Munawarrah.
Flight was scheduled at 5.15 a.m. but due to the unforeseen circumstances, we departed at 7.30 a.m. wahhhh tetiba oh my. They said katebang nak isi minyak. Amboih beso beno tangki minyaknya sampai 2 jam delay. Bayangkan kami tak tido semalaman. Tunggu kt area boarding gate tu. Kul 12.30 dah tercanguk kt airport Teganu. Tp disbbkan masa tu dah masuk Subuh, maka dia panggil kami masuk berperingkat2, dia soh kami semayang dulu, or kalau tak sempat buatlah semayang hormat waktu dlm katebang. Aku rasa beratus2 jemaah cam lebih ar dr 200 org penumpang2 flight time tu. Mcm2 travel agency (TA) yg bawak time tu. Manatah peginya org TA kami, kata ada taklimat dulu tp nan ado.


Our …