Posts

Showing posts from February, 2012

The Ramblings again...

Image
uhhhhh.. . makcik tgh biz sket, sket je, selalu tu buat2 bz ahaks. Salam minggu baru penuh barokah. Masuk hari Senin tetiba baru teringat kena attend satu seminar kt KL. Sib baik speaker maam saleh dr Ohio dgn accent amarika yg sgt catchy buat mata terbukak jugak. Kalo bagi aku ngadap propeser spek mata tebal 10 inci ckp pakai slide no joke at all lampu malap je sah2 biji mata aku tersungkur di auditoriom, seminar ilmiah mmg mata tak menahan dow...

Baiklah, baiklah para sidang hadirat cyber sekalian, how was your weekend dears? suka la tew, suka la tew gaji dah masuk tewww..

Hari Sabtu tu aku masuk dapur awal bebeno kome. Maklum le nak mengejo citer Sanggam pukul 2 tew. hoih stok makcik2 standard arrr petang Sabtu je terdampar cam dugong depan tv menunggu citer hindustan. erkkk tapi haku tgk citer gek, citer baru2 ni cam tak baper nak melayan, hindustan is a bit outdated nowadays, are you ready makciks? say halo and welcome to K-Pop makciks! tapikan, bercakap pasal Sanggam ni kan.…

Foodie Friday

Image
Salam Jumaat penuh barokah.
Pagi tadi mak nak share video Ustaz Don pasal anak aset syurga atau neraka? sekali video dia tak leh jalan hermmm yang adooo. Timbul keinsafan pulak dengar ceramah itu.
sedih juga bila ustaz kata, cuba tengok dalam rumah kita, kt anak2 kita, ada tak antara mereka esok yang buleh mandikan, kafankan, sembahyangkan dan kebumikan jenazah kita. Anak kalau dia yang uruskan jenazah ibu/bapanya haruslah dia buat baik-baik, lemah lembut dan berhati2 ke atas jenazah. Kalau org yg buat mungkinlah tak akan dia lakukan sebgmana anak sendiri sbb dia pun banyak urusan lain. Subhanallah, penuh betul cabaran nak membesarkan anak-anak zaman sekarang ni nohhh...harap2 beso esok boleh tolong harap uruskan jenazah kita dan mendoakan kita di sana nanti. amin.

Baiklah, baiklah, sidang hadirat cyber yg dikasihi sekalian.
Hari ini baper haribulan? Haa?? 24? Lambatnya rasa gaji nak masuk ni, dah rasa berada diparas kemiskinan tegar dah ni. sekali tgk dlm surathabaq harga Mami Pohkoh…

Wordless Wednesday : lekat tape

hermmm.. tulah dianya, main lagi benda bukan-bukan, tau tu apa ke bendanya? pelekat baby balsam yg dia gigit2 sampai tercabut stok nak buat main2, Aleesya, Aleesya....

She's 10 and he is errr...

Image
okoka..ololaaa.. today my busyuk masyam is 10 mths old, now you can walk steadily and giggles a lot. Sebelum ni ya ampunnnnn... punyalah payoh nak senyum, nak gelak apa lagik lahhh kena jadik kongkang dulu baru lah si mokna ni gelak. Alhamdulillah... dah 10 bulan hari ini, semoga senantiasa sihat dan senyum sokmo-sokmo lahhhhh..

 Weekend Atok datang... lunch time Atok buat sambal nyior, Atok makes the best sambal nyior in the whole world! I loike the tomboy look kt cik Aly ni... apa dah jadik dulu sebelum beranak berkobar2 nak beli gaun itu ini kt anak, lama2 haku plak suka tgk dia pakai baju ala2 boiboiboy, dia pakai gaun cam tak sheshuai jerkkk eh maafkan mak nak, late bloomer la katakan... anak aku cepat rimas pakai baju beropol2 ni, kang dia tarik2 je baju tu nak tanggal, berkobar2 beli rantai tangan ngan kaki , dia main gigit2 nak sentap je rantai tangan tu, terpaksalah jadik tukun dlm almari, apa2 lah nak, janji kau bahagia apa adanya...

 The little helper.... Cik Aly kemain suk…

Bertabahlah hati...

Image
I read this on my sis's FB status and it tore my heart :


"Membongkar khazanah peninggalannya setelah lima bulan dia pergi..hati tersentuh kerana ada sesuatu yang berharga rupanya ditinggalkan untuk ibunya yang tidak sempat diluahkannya..teringat soalannya 4 hari sebelum dia pergi.."kalau adik mati mak nangis tak? jawapannya dik..hingga hari ini kolam airmata mak belum kering..al Fatihah.."

Kisah Satu Petang

Image
Random notes :
Aku ada satu perbuatan yg mana kalau aku ckp orang akan ketawa dan rasa pelik. Tapi aku tak rasa pun, malahan terasa sentiasa bersedia, dan effisyen lagi adanya. Aku pandu keta auto, aku guna DUA kaki. Satu guna utk tekan minyak, satu lagi tekan brek. Pelik ke? oklah, sila LOS (laugh out silent). Rata2 org ckp cemanalah ko guna dua kaki? aku try juga tapi gila siot nasib tak terbabas masa nak tekan brek. Aku ni spesis katik, jadik kaki tu cam klu guna kaki kanan nak tekan brek rasa cam jauhhhhhh je, jadik baiklah aku guna kaki kiri. Baiklah sekarang boleh LOL. Ada kata aku gifted la tewwwww, guna dua otak sekali. Sila LOL lagi satu kali. Aku rasa ok jek, aku selalu gek try guna kaki kanan je tew tp tak boley blah tak selesa...

Kisah Satu Petang....

My home ride never been easy since I have Cik Aly. I always have a terkuaaa baby during the ride. Kagum betul dengan baby yang bersopan-santun stok2 bakal menantu mak aji in the future. Duduk dgn tawaduknya dlm car seat gitew…