Posts

Showing posts from November, 2012

orang lelaki ni kan...

Image
Orang laki ni kan...10 patah tanya se-patah je dia jawap benci ai tau...

Gaza, Dia Datang..

Image
Aku selalu excited kalau dia kena pergi ke luar negara. Counting on ole-ole. Khamis lepas dia tergesa2 pulang ke rumah. Ambil passport. Dan bergegas semula ke ofis. "Kenapa?, aku tanya. "Kena pergi Gaza". My heart was pounding, my stomach was churning. Terus terbayang letupan-letupan bom. Kali ni aku tak excited. Terus terpikir anak-anak masih kecil. Tak apa, bukan dia pergi pikul senjata, hanya pikul kamera saja, pujuk hati aku. Luckily they have ceasefires. Thinking back, aku rasa, for a photojournalist, saat2 kemuncak karier mereka adalah to be able to go and capture moments of truce tempat2 yg bergolak macam kt Gaza. He is sooooo looking forward to go, off course. Ironinya, sehari sebelum itu, aku pulak berlagak bersembang dengan teman ofis, kalau ada peluang, aku memang nak pergi ke Gaza, to tell the world the truth of everything. To go and hug those innocent children. Sekarang nak kena tinggalkan pun aku dah jadik coward. Bohooo... Jadi aku redhakan saja.

In sha …

Potato, Gratin & Berry

Image
wahhhh kemain tajuk sekarang ni... aku klu ada masa cenggini ler... sebelum stok2 takde masa sampai dlm esok2 lusa kira terimalah karangan pendek berselang hari. sebelum byk benda nak citer jadik stok2 yogurt atau cheese baik le post pendek2 dulu kan. eh benda tah aku repek.

I bet ramai yg amik cuti this week, enjoy your holidays peeps! aku sempat cuti 4 ari je, blk Kuantan sbb bebudak kindy nak convo, nti entry menyusul tp tak janji pd diri sendiri ehh.


 you know.. of the late Kay El selalu ujan, nak2 petang hari. bila ujan dah mencurah2 dgn suasana yg sgt gloomy mulalah tanganku nak mencapai something soothing and boley rasa warm. macam membelek2 mag Better Homes and Gardens ini sambil berangan tak sudah. this is edisi Thanksgiving. hermmm tersangat rasa nak masak benda2 ini semua dikala musim dingin, nice, freshly oven baked food bila hujan mencurah2. mengada.

 i was feasting my eyes with the food pix and I found this recipe. terus terbayang diri ini memasak dlm kedinginan evening …

Mee, udang&galah

Image
Chicken pox pun chicken pox lahhh.
Heret jugak anak jenjalan sian dia dok memerap kt umah Awe je. Saya tak pantangkan mana anak. Kata jgn goreng2 kannn .... hermm sekuali ikan jugak haku goreng. Ubat klinik bg , ubatan traditional pun buat. Mkn takdek pantang mana sume aku bg mkn except seafood. So we went ronda2 Rompin n pekena mee udang galah hermmmm jln jauh2 khennn semata2 nk merasa udang galahh mmg berbaloi2! mee udang galah Leban Chondong Rompin IS terbaekkkk! Manis udang galah fresh mmg sgt terasa. sowi Ammar... Awak tgk aje lah makapak mkn kali ini yerkkk.




Chicken dance, sea & sun

Image
And so Ammar kena chicken pox. A good start for school holidays eh?. Gotta tagged him along balik kampung sbb ada program Ihtifal my beloved kindy.momi nk bg scroll kt graduan hehe it was a very successful event alhamdulillah.
And so the monsoon season is about to start. Gotta get ikan bilis supply esp for MIL before those fishermen cannot pegi ke laut.
We lepak at d beach to catch a glimpse of sunshine while it last. Strong tides yet beautiful sunny days with a rain the in between.
Right here so private tak ramai org so we watched the sunset sambil mkn kopok lekor celup tepung yum yummeh! sib baik tak ramai org klu tak sume dah lari tgk ammar haha..
We'll catch up later yah babai.


Aly's first visit to de Zoo

Image
So lepas kenduri dan korban we thought we want to bring the kids to the Zoo. Aleesya nampaknya berpeluang cerah menyertai PETA atau sekurang-kurangnya menjadi veterinar hehe... sangatlah kagumnya dgn binatang, sampai nampak lipas pun kekaguman luarbiasa. Sebut nama mak pun tak lepas klu ckp cicakkkk wahhh cak..cak dan terus mengeluarkan bunyi sound effect cicakman. doh bakper gitu seme?

so we went to the mini Zoo Kemaman. Malam tu nak balik KL, cam biasa kompiden bagus, nak bertolak lepas Isyak. Tetiba dengo kt radio jam sana-sini. Kt radio Teganu kata jem luarbiasa, bukak radio lembah kelang pun jln jem, bukak radio kuantan pun laporan jem sesaja. takpa ahhh, kasi deme lepas dulu, kita balik lambat sikit muahaha takde makneeeenyerrrr...

jadi kita enjoy dulu.....baru tak baru le zoo ni, boley lah nak introduce animal planet kt cik Aly khennn...


yeahhhh kita semua, masuk rm10 utk dewasa, rm7 for kids..errrr kot2 tak baper ingat sila google.

sementara tunggu tram cik Aly usha bird dulu.…