Monday, November 5, 2012

Al-Adha 2012

Ni ceghiter dah basi sampai dah jadik yogurt/cheese bahaha. bz kemain akak uols.

Salam semuanya.

How was your Al-adha this year? Kenyang makan jam khennn...sume org pulang n balik at the same time what you expect other than pesta lampu break sepanjang highway. kebas montot dok berjam2 dlm jam wahhh gitew pasrah je lewww. Masa blk kampung malam raya tu kan weol sampai Kuantan kul 4... 4 pagi uolsss!!! klu boley merendang dan merebus dlm kete kompem mmg pulang beraya lagik bergaya dgn rendang daging dan ketupat segera tadaaaaaa siap2 boh atas meja, mandi2 siap2.... nap kejap dah boley beraya kuakuakuak. ni kalau sume famili gue pun pulang mlm raya bajet sume sampai kul 4 sarapan pagi raya paling epic sepanjang hidup adalah bihun goreng uwaaaaa*silalapairmata*.

ni malam raya, menunggu kakek ambilin gue anak-beranak..eh apsal speakang? apak ko keje malam raya so kena balik tumpang orglah. mokna layan tv bajet 1st class punya tiket.

owhhh babai see you in another world. pagi2 Sabtu tu aku naik pickup nak tgk lembu dikorbankan. tag Aleesya sekali giler arrr, dlm ladang kelapa sawit lak tu, Aleesya teruja sakan tgk lembu, tak dek apa hal dia tgk lembu kena sembelih, sepupu dia yg tua 4 bulan pun tak sanggup tengok dia okay jek, maybe tak paham lagik kot.
Tahun ni adik-beradik korban sekor lembu, aku bajet artis khennnn... tunggu org tanya last2 takdek sompek amik bahagian, tak perler lain tahun mak aji buat. kasi lagik gemukkkkk punya lembu mahahaha...


so on the second raya (ada ke raya kedua?) kami buat korban dan sikit kenduri tahlil kt umah mak.


well it's more on family affair aje. panggil jenjiran keliling umah and lorong. Ramai pun juga buat ari tu. baca yaasin dan tahlil. anak aku tu tukang meramaikan umat je.

makke dehhh make....lauk2 kampung je tp mengancam dow.

yeahhh Apak ko menjelma di tengahari itu, baru sampai sempat le join the party.


laki ngan anak den mmg semangat klu dpt amik makanan. Macam2 lauk le tu ari, ada gulai pumpkin siap amik semangat Halloween kew??? alamak statement nakmakan penampar gugu...kita gurau je makkk..

yeahhhh this is the hit of the day... sup tulang,selangka,gearbox sume ada...mmg sedappp, mana nak cari gotong royong cam kt kampung...*terimalahjelingan4bibikskalauberanibgstatementcengggitu*


hermmmm teringat lagik betapa terangkatnya dihirup bersama sambal kicap made in kechamatan barat jawa timur huuu...

my lil brother Ajie balik from Kuching wat kikah kt si princess dia, ni gulai kambing terangkat by Mak Su Sarah.

Ni daging korban masak goreng kunyit je tp tu le yg lajunya sbb dagingnya tender sbb arwah lembu tu kategori muda..ehhhh....




ni jenjiran emak, bersedia utk baca yaasin utk second trip lepas trip org lelaki selesai. Bagus anak aku belajarlah sesuatu dari orang tua nak.

Ni lerrr org2 yg melihat aku membesar, ni lerrr yg rumahnya aku gi petik bunga wat main kawin2 bajet dlm hati ada taman khen... ni lerrr yg mereport kt mak aku klu aku nakai, ni lerrr yg tak kurangnya bagi makan kt kita cam anak sendiri masa kita main2 ngan anak dia...
















aktibiti bebas.


at nitenya, ada org sambut besday, eh adik-beradik harry porter lerrrr...hokalohhh kesiannya mamat 2 org kt tepi tu penuh tawadukkk menunggu keknya dipotong



when things were a bit out of control sbb dekat 10 org budak tertrap dlm satu umah bayangkan gegak gempitanya kt umah Awe, Pak Long pun pasang wayang pacak.


mbekkkk hekhek.. pacaklah sangat khen haha..

hermmm ni jelah dinding yg sesuai pun, kt lain klu tak ada gambo org terima ijazah, ada plak gambo org kawin ngan gambo org naik kuda hahaha so kt sini jelah yg availablenya. wayang pacak kt umah redho jelah ada tangan2 yg kuangajaqqqqqq cenggini, klu kt wayang mmg dah kena makan penampar haha...

takpun org kata CD cetak rompat bajet rakam kt wayang bahaha...

nak pulak ada pemandangan bajet tayang perut slim dengan kain pelikat dimalam hari, mana nak jumpa selain kt kampung, best thing the kids didn't complain, terbongkang tido ramai2 depan hall itewww... owhhh my hometown sweet home...but we had so much fun-family affair al-Adha this year, sgt susah sume org nak kumpul sume sekali khennn...surely akan merindui saat2 seperti ini...


till we meet again babai all.

2 comments:

LEEzasTOUch said...

Assalam Yong
Basi pun basi lah...but it's interesting to read ur aidil adha n seronok tgk ur family gathering.

Yong Kamariah said...

w'salam kak leeza,
it has always been a joyful event klu sume adik-beradik dpt berkumpul ye tak? malangnya dlm setahun adalah sekali isk, so enjoy every minute of it!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife