Tuesday, June 26, 2012

Roses are red.. err not necessarily....

Ni part last, I promise. Ada 100 kati gambo muntah ijo bahaha...
So lepas tengok stoberi cadangnya nak gi Taman Rama-Rama. Tp apak eh tetiba menonong je masuk jauh ke dalam Kea Farm tu kan tetiba sampai Rose Centre. Selama ni mmg tak peduli pun kt Rose Centre ni. Sekali nak masuk kena bayo kan.... Memasing cam culas nak masuk *dasarsumenakfree*. Hek elehhhh RM5 hinggit je pown... so dah penat2 tersesat masuk je lahhhh...hamik nak, set2 hok culas nak masuk tewlah hok meroyan amik gambonya...hok aloh aloh...
Oh my englishhh... the view was breathtaking and spectacular *hovertakayat?*. Mak Yong rasa tgh musim bunga Rose ni... roses are blooming everywhere...mcm2 spesis rose yg ada pulak tew... mata ini leka melihat red blooded roses and black roses. Subhanallah ciptaan tuhan....*tangan dlm mode nasyid* eh, serius, takjub tengok ciptaan tuhan....


Mahunya tak meroyan tgk roses nih... iiiiiihhhh gewamnyerrrrr rasa nak wat balikkk!!!!


 arghhhhhh!!!!! kamera Samseng tak dpt nak capture the beauty....frust betul mak jemah ko.


 terus teringat cover title buku historical romance, the baron and the baroness berdating dlm garden hermmm...
 
 i lap you roses... kalau aku bawak balik ko pun, dah tentu jadik rose layu ditasik madu kt bawah nun...

 yeahhhh... are you ready Dora???

 
 syabas mere bete Dora..
 
 the Explorer...
 
 beauuuuutiful isn't it, love?

 
 kalau aku jadik bunganya???
-aku jadik tangkainya
-eh Hail, bila sampai??? tetiba je muncul..
-alah Uji ni...buat2 tak sedar pulak....
seiiring dan sejalan....seindah bunga di taman...
-eh Hail, tu bukan lagu kitew lah...
-habis tew?
-tu lagu Seripah Eni lahhhh.....

 owhhh Hail Amirku.... you've to diet kawkaw lah darl...dah mcm dipam-pam badannya tew!!!! (ko ingat senang tak bg makan nasi kt owang yg mak dia biasa bg makan nasi 3 kali sehari??? haiyakkk....takper lah Hail, dirimu tak keseorangan, Uji juga dah gemuk gedempul sekrang ni...)

 Roses are everywhere... red, pink, white, black and purple... I'm in a fantasy *hoverbarugiKemenHelan*


 yeah Dora, go on and touch it, hon...
 
 the yellow one, so wangi...
 
us three.... 

keterjuaan punya pasal lupa memikul berat 9kg...

Ammar ni kenkadang mcm loving sgt kt adik, tp muka cam geram jek tew...


 the purple one...




 ada juga gambo hok semenggah... photographer Hail Amir yg tolong amikkan...

 apak ko guna compact cam jek... kim salam dia nak bawak kamera berteropong 10 kati teww *kemut* grrrr...
*org kampung kita kata kemut tu kedekut harap maklum*
 
 
 ehhhhh... ada seko anok tupai...eh eh... ada sekor kumbang tengah menghisap madu nampak...


 
 
 
 Good job Hail! Gambo yg managed di snap Apak eh sebelum kamera kaput kehabisan bateri herm.... Oh Tuhanku.... lawanya roses2 ni... hatiku tertinggal di Rose Centre....

 haa...ahhhh!!! tak heran okey.... Dora nak naik kete.... uols layanlah nak amik gambo rose sangat!!! sukkkaaaaati....

 ehhh tetiba ada red indians jadi-jadian....ni mak jemah ko hangin nih... gambo Samseng Notes ni lawalah pulak... apa nak buat makdak ko mampu pakai S2 jekkkk huhuhu....


 Mohhh kita naik ke atas lagik kome.... tinggi tempat ni... ada byk terrace of bunga-bungaan, tak sado makin naik makin teruja tgk bunga2 lupa penat, haku rasa dah boley sampai Gunung Tahan dah tinggi tew *hoverekkksss*

 sungguh makcik2 gambo ni...
 
 I love this bunga... lupa la nama saintifik dia, kt kampung panggil bunga Siti Zubaidah je...

  us all....rombongan ilmiah ke Kemen Helan, boley terokai flora dan fauna...

with the anak daras....ehhh memasing macam nak bersanding jerr...

 bajet retis le tew....

 hey Dora.. look at this... mommy thought mommy have seen this in a steak plate at the restaurant....

 look closer love...
-"really mommy?"...*berangan*

 no, not the purple one... that one for nasi kerabu...

 let's pluck some for grandma Awa at kampung..... yeahhhh.. clever gegurl!

 mabuk bunga!

 that's my boy! bako kan sikit kolesterol tew! kita bako! kita bako!

 kesian Dora... buah yg tak cukup download (busuk) pun dia kagum....

tak semenggah bebeno mak aku ni.... ngeri dak Aly nengoknya...

 Aleesya tak boley wat apa lahhhh, sume benda klu dia nak touch ibarat dia touch tablet punya screen... apak dia punya henpon zaman Ahmad Jais pun dia ingat touch screen... bergigih touch-touch tak gerak2 features kt screennya... sian anak zmn millenium ni...

 yes my Dora...

 oihhhhh Dora the explorer dah start boring nampak...


 
 humang aiiiii...tingginya lagik tu, mak jemah ko larat panjat sampai sini je... klu tak memikul anak mau sampai jugak tu....


  view kt atas... mcm taman astakona atas kayangan haha hover la tew...

 tu yg aku malas nak bergambo ngan Ammar ni... time soh fokus kt kamera je terus mata sebelah pandang timur, sebelah lagik pandang barat....hoihhhh terer betul wat mata lari allignment budak nih....

 dah capek bona nih..

   tak ingat pasal apa wat muka lagu nih...

 owhhh sunflower.. ai loikee..


 mak kau tgh mengajar sains dan alam sekitar nih...

 i wish it was DSLR kuakuakuak...


   

 oihhhhh anak mak jemah dah gesek2 mata mengantuk...
 

 
  dah lentik2 badan cenggini dah mulalah tew nak pasang gear 3 tew....

  moh le kitew balik mengkome-mengkome sume...





owhhhh dah lepas tak jadik ngantuk ko ye dik....anyway she was such a good girl masa jenjalan nih...dpt markah A+ .... syabas my Dora the explorer!

sampai kt bawah dah rasa nak tercabut kepala lutut....muka mokcik pun dah mcm pucat melesey dah time nih... manakantaknya mendaki ngan menurun dokong budak 9kg, tumporrr!!!! Dora pulak tu tak mo pi ngan Apaknya,sikit lagik rasa nak pitam mokcik.

oklah peeps, sekian dulu entry Kemen Helan. Menyeksa nak mengabihkan. Babai, see you soon, tq for dropping by dehhhh....


Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife