Tuesday, June 26, 2012

Roses are red.. err not necessarily....

Ni part last, I promise. Ada 100 kati gambo muntah ijo bahaha...
So lepas tengok stoberi cadangnya nak gi Taman Rama-Rama. Tp apak eh tetiba menonong je masuk jauh ke dalam Kea Farm tu kan tetiba sampai Rose Centre. Selama ni mmg tak peduli pun kt Rose Centre ni. Sekali nak masuk kena bayo kan.... Memasing cam culas nak masuk *dasarsumenakfree*. Hek elehhhh RM5 hinggit je pown... so dah penat2 tersesat masuk je lahhhh...hamik nak, set2 hok culas nak masuk tewlah hok meroyan amik gambonya...hok aloh aloh...
Oh my englishhh... the view was breathtaking and spectacular *hovertakayat?*. Mak Yong rasa tgh musim bunga Rose ni... roses are blooming everywhere...mcm2 spesis rose yg ada pulak tew... mata ini leka melihat red blooded roses and black roses. Subhanallah ciptaan tuhan....*tangan dlm mode nasyid* eh, serius, takjub tengok ciptaan tuhan....


Mahunya tak meroyan tgk roses nih... iiiiiihhhh gewamnyerrrrr rasa nak wat balikkk!!!!


 arghhhhhh!!!!! kamera Samseng tak dpt nak capture the beauty....frust betul mak jemah ko.


 terus teringat cover title buku historical romance, the baron and the baroness berdating dlm garden hermmm...
 
 i lap you roses... kalau aku bawak balik ko pun, dah tentu jadik rose layu ditasik madu kt bawah nun...

 yeahhhh... are you ready Dora???

 
 syabas mere bete Dora..
 
 the Explorer...
 
 beauuuuutiful isn't it, love?

 
 kalau aku jadik bunganya???
-aku jadik tangkainya
-eh Hail, bila sampai??? tetiba je muncul..
-alah Uji ni...buat2 tak sedar pulak....
seiiring dan sejalan....seindah bunga di taman...
-eh Hail, tu bukan lagu kitew lah...
-habis tew?
-tu lagu Seripah Eni lahhhh.....

 owhhh Hail Amirku.... you've to diet kawkaw lah darl...dah mcm dipam-pam badannya tew!!!! (ko ingat senang tak bg makan nasi kt owang yg mak dia biasa bg makan nasi 3 kali sehari??? haiyakkk....takper lah Hail, dirimu tak keseorangan, Uji juga dah gemuk gedempul sekrang ni...)

 Roses are everywhere... red, pink, white, black and purple... I'm in a fantasy *hoverbarugiKemenHelan*


 yeah Dora, go on and touch it, hon...
 
 the yellow one, so wangi...
 
us three.... 

keterjuaan punya pasal lupa memikul berat 9kg...

Ammar ni kenkadang mcm loving sgt kt adik, tp muka cam geram jek tew...


 the purple one...




 ada juga gambo hok semenggah... photographer Hail Amir yg tolong amikkan...

 apak ko guna compact cam jek... kim salam dia nak bawak kamera berteropong 10 kati teww *kemut* grrrr...
*org kampung kita kata kemut tu kedekut harap maklum*
 
 
 ehhhhh... ada seko anok tupai...eh eh... ada sekor kumbang tengah menghisap madu nampak...


 
 
 
 Good job Hail! Gambo yg managed di snap Apak eh sebelum kamera kaput kehabisan bateri herm.... Oh Tuhanku.... lawanya roses2 ni... hatiku tertinggal di Rose Centre....

 haa...ahhhh!!! tak heran okey.... Dora nak naik kete.... uols layanlah nak amik gambo rose sangat!!! sukkkaaaaati....

 ehhh tetiba ada red indians jadi-jadian....ni mak jemah ko hangin nih... gambo Samseng Notes ni lawalah pulak... apa nak buat makdak ko mampu pakai S2 jekkkk huhuhu....


 Mohhh kita naik ke atas lagik kome.... tinggi tempat ni... ada byk terrace of bunga-bungaan, tak sado makin naik makin teruja tgk bunga2 lupa penat, haku rasa dah boley sampai Gunung Tahan dah tinggi tew *hoverekkksss*

 sungguh makcik2 gambo ni...
 
 I love this bunga... lupa la nama saintifik dia, kt kampung panggil bunga Siti Zubaidah je...

  us all....rombongan ilmiah ke Kemen Helan, boley terokai flora dan fauna...

with the anak daras....ehhh memasing macam nak bersanding jerr...

 bajet retis le tew....

 hey Dora.. look at this... mommy thought mommy have seen this in a steak plate at the restaurant....

 look closer love...
-"really mommy?"...*berangan*

 no, not the purple one... that one for nasi kerabu...

 let's pluck some for grandma Awa at kampung..... yeahhhh.. clever gegurl!

 mabuk bunga!

 that's my boy! bako kan sikit kolesterol tew! kita bako! kita bako!

 kesian Dora... buah yg tak cukup download (busuk) pun dia kagum....

tak semenggah bebeno mak aku ni.... ngeri dak Aly nengoknya...

 Aleesya tak boley wat apa lahhhh, sume benda klu dia nak touch ibarat dia touch tablet punya screen... apak dia punya henpon zaman Ahmad Jais pun dia ingat touch screen... bergigih touch-touch tak gerak2 features kt screennya... sian anak zmn millenium ni...

 yes my Dora...

 oihhhhh Dora the explorer dah start boring nampak...


 
 humang aiiiii...tingginya lagik tu, mak jemah ko larat panjat sampai sini je... klu tak memikul anak mau sampai jugak tu....


  view kt atas... mcm taman astakona atas kayangan haha hover la tew...

 tu yg aku malas nak bergambo ngan Ammar ni... time soh fokus kt kamera je terus mata sebelah pandang timur, sebelah lagik pandang barat....hoihhhh terer betul wat mata lari allignment budak nih....

 dah capek bona nih..

   tak ingat pasal apa wat muka lagu nih...

 owhhh sunflower.. ai loikee..


 mak kau tgh mengajar sains dan alam sekitar nih...

 i wish it was DSLR kuakuakuak...


   

 oihhhhh anak mak jemah dah gesek2 mata mengantuk...
 

 
  dah lentik2 badan cenggini dah mulalah tew nak pasang gear 3 tew....

  moh le kitew balik mengkome-mengkome sume...





owhhhh dah lepas tak jadik ngantuk ko ye dik....anyway she was such a good girl masa jenjalan nih...dpt markah A+ .... syabas my Dora the explorer!

sampai kt bawah dah rasa nak tercabut kepala lutut....muka mokcik pun dah mcm pucat melesey dah time nih... manakantaknya mendaki ngan menurun dokong budak 9kg, tumporrr!!!! Dora pulak tu tak mo pi ngan Apaknya,sikit lagik rasa nak pitam mokcik.

oklah peeps, sekian dulu entry Kemen Helan. Menyeksa nak mengabihkan. Babai, see you soon, tq for dropping by dehhhh....


14 comments:

LEEzasTOUch said...

Assalam...
Hmmm...lovely....i luv roses tp bile tanam tak brape menjadi.....

Azni A.R. Azizan said...

oh btw i got lots of pix in samseng notes..ur pix pun byk on there..so bila mau transfer??hikhik

aida said...

waahhh... keterujaan sungguh la nk g kemlen helen ni... apakan daya mcm xde kwn nk ikut... nmpk nya kimi dgn mummy je la panjat kemlen helen tu nti ye...
kak yong... nmpk bersungguh benor la amek gbr dgn bunga... ada nyanyi lagu rahimah rahim x... y kak long tu... ADOIIILAAA... dh x boleh nk beza mn satu mak ndak mn satu KLK... hehehe...

CS said...

Yong
...maka tamatlah al-kisah percutian di KH bersama Dora dan gadis2 manis *termasuk juga omaknya Dora, hehe*.

Nasib baik I tak mengunyah biskut masa baca last entry nih, if not sure tersembur dan bersembur.. Jap nak gelak jap ...muahahahaa.. mcm kena geletek hati nih esp baca part 'tangan dlm mode nasyid'.

You make my day with your 'kehoveran', ngeh3.

Anonymous said...

ish! ish! tak ada keroje, kome cari keroje dukung dora the explorer. Gitu la namenya emak mithali.

Roses yang menawan.

Teman baru balik dari Frazer Hill, cuti tengah-tengah minggu. Nak makan siksa sikit bila pergi tengah minggu tapi best tak ada kereta menjalor dibelakang. Mana pergi relax sakan

Ahkak

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm Uji...
Amboi, bukan main Hail ya..pandai berlakon macam nak menerkam uji..
Hahaha..kelakar lah you Yong..uji.

Nikmat berada diatas tu ya..pemandangan yg indah, udara yg sejuk..makan apa pun sedap. Jgn selalu pegi kesana uji..
nnti Hail dan uji jadi shashi kapoor dan sharmila tagoor..bagai di pam2 badan! Sori ya, melawak aje.

AZNI BINTI MAT ISA said...

salam yong,
akak suker,.ngeh3

Yong Kamariah said...

W'salam Kak Leeza,
Lurvely and gorjes kan? tak puas rasanya tengok roses2 tew, samolah kito... tp klu saya jgn kata roses, bunga taik ayam pun belum tentu jadi, tangan den paneh!!!!

My dear Azni,
Tag ajelah dlm FB... apakan lagi nak dikata, samseng notes ngan S 2 harganya pown dah melangit beza huhu...

Yong Kamariah said...

Aida dear,
pegilah Da... bak kata kak long kecik, tak yah gi Turkiye kt sana pun bunga lawa2 (except tak jumpa tulips huhu), pegi jelah ngan Kimi, mother-son moment gitew!
p/s : erkkkk lagu Rahimah Rahim tak sesuai sbb Gadis dan Bunga kan, kitakan dah mak gadis so kena nyanyi lagu Tok Pah hawhaw....statement last tew Ai loikeee!!!


CS dearie,
huihhhh lega tamatlah sudah Kemen Helan's tale... with Dora and mak Dora *manis kew mak Dora auwww malu mak jemah* CS, mkn biskut takper lagik, jgn makan sagun sudah lew hewhewhew!

Yong Kamariah said...

Ahkak....ate Doranya nak menonong ke sana sini terpaksalah teman dokong, oihhh bahaya jln bukit bukau nak dibio, takut jatuh tergolek tumporrr!!! Ahkak bestnya gi Fraser's Hill...tak naik kuda ke? tak memparai ke isi perut time menurun tu? huhu... teman ijok tahan ngan jlnnya tu....tp dah sampai ateh tew... nice view kan???


Kak Iha dear,
W'salam dari Uji.. LOL!
Hail saya tu tak suka bergambo walau keje dia amik gambo, maka klu begambo mmg jadik gambo Uji & Hail lah haha...
p/s : jadi shashi kapoor ngan sharmila tagore no hal punya, janji jgn nambah lagik sorang udoh lahhh!!! LOL! *wink*

Yong Kamariah said...

salam kak Azni,
I'm glad you suker-suker! ngeee...

~jeet~ said...

sukanya tgk gambo bebanyak!! mana black rosenye...?

PatinPasta said...

Yong,
Tak tau pulak saya ada bunga rose purple. Ajaib tu! :D

Sokong Jeet, black rose tarak ka?

Yong Kamariah said...

Salam adikku Jeet yg selalu tenggelam timbul *wink*
aiyarkkkk lupo nak upload black roses, lagikpun kebetulan gambonya kabur huhu apa nak buek kamera canggih bebeno...


Yuhuuu my dear patinpasta senorita....suka ko Spain ke final eks..suka lew Tommi tew....
wahhh kt sitew macam2 ada... kaler biru je tak jumpa ngehngeh...

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife