Posts

Showing posts from July, 2013

Diari Ramadhanku 2013

Image
Holahholaholah...letih rasanya diri ini nak mengejo masa.


my new shawl... yg murah je. Dah tua tokleh posing angle dr sudut atas. gedik bebeno

Aku rasa sari dua ni pahala pose aku tak tau lahh... nipis je betul, kalau stok kulit bawang mmg dah terkoyak lama dah. Anak2 aku sari dua ni meragam betul, baik kecik, baik beso. Dugaan betullah. Kecik tu masa mlm nuzul quran tu muntah2 non stop, kul 2 pagi lebih tu mmg tak tunggu agi lahhh...terus bawak ke kjmc. Tapi sempat siap2 bersahur kul 2.30 pagi takut dia kena tahan kt wad kan. Doc bg ubat bontot dan soh bawak balik dulu. Sebelum balik dia sempat muntah selanyar lagik ke sepital huhu, seme kuar air je. Sib baik juga sblm tengahari dia stop. Tapi lepas tu meragam sampai 2-3 hari, klu dpt melalak sampai bengkak2 mata, mmg kenyang betullah dia ngan melalak sari dua ni. Ammar plak dok gaduh bibir buruk bibir buruk. Bibir dia alergik apatah mcm merah2 bengkak2 kering keliling mulut. Aku takut le plak HFMD kot ke. Bawak klinik kata doc kekur…

Diari Ramadhan

Image
holaholahola...cikkebungcikkebung. Allahuakbar...dah separuh Ramadhan dah kita ye, cepat naw masa berlalu. Aku kan idok le sempat nak kelebek blog ni, nak curi2 masa pun payoh lah. Memalam klu lepas Isyak tu mata dah cam di gam2, tengok2 citer samarinda Ramadhan yang hilang last2 aku yang hilang huihuihui....kemarin suap makan kt mokna tu boley aku tertido. Sekali suap dia pegi main2 pastu cam anak itik kan, dia dtg balik nak menyudu makan sekali aku terjaga, lepas dia main balik aku terkatup balik mata, oih teruk beno mak kau ye Aleesya.


eh tiba-tiba... ku jadi rebuthannn berduyoon tiba...eh ternyanyi lagu julia banos plak. sekali... mana boley tak push gambo depan legoland kan, lupa lak tu ari nak tepek gambar bersejarah ni. ok tu saje.


























Ammar alhamdulillah setakat ni takde lagi tinggal pose walau hari2 teruk beno aku tengok keadaan ketidakrelaan dia tu. Kot taktaulah dok bertapa lama2 dlm bilik air teguk ayo bergelen2 hahaha...Hari2 tanya bila lagi kita nak puasa ni? lepas minggu n…

Ramadhan AlMubarak!

Image
Assalamualaikum wth. and salam sejahtera. Sejahteralah hari ke 3 Ramadhan ini. Alhamdulillah dipertemukan Ramadhan kali ke 39 dlm hidup. How was your Ramadhan so far? Ai all is still under the red flag. Agak kuchiwa di sitew, tak sompek den nak menyambut, dia mai lewat pulak dis time.

Ari ni nak citer pun bajet kutip gambo kt IG sajerk. Bajet tak baper ada modal huhu..

Ni citer hari first day pose, Ammar berkobar2 nak pose tapi pepagi dah terkeper di situ. Kejap2 nak masuk bilik ayo. Aihhhh pose bende tu yeop? punyalah lamaaa klu dapat bertapa dlm bilik ayo. Tapi tak tunggu pose mmg dia cenggitu klu masuk bilik ayo. Setakat 3 Ramadhan ni dia okeh. Bagus nak. Tapi mood adalah bercelaru, cepat moody dan asek nak nangis. Tak boley suruh apa dah dia punyer pose siap menangis klu soh tolong buat apa2. Kata nak kurussss... balik2 umah terus nak mengadap ekon. Terpaksa ler bagi ceramah sikit kt budak ni. Klu sampai sekolah aku mesti cakap Ammar hebat! Ammar anak soleh! Ammar good boy! Pah…

Catatan Umrah 2013 : Ziarah Makkah

Image
The ouster of President Mohamed Morsi : Macamana the elected leader boley digulingkan?  memang payah nak tegakkan agama dibumi yang dibuai sekular setelah sekian lama. Baik Mesir, baik Turki. World has come to the end? or so as stated in Holy Quran. Huru hara sana-sini. Simpati Syria. Simpati Palestine. Israel n America gelak guling2 percaturan mereka dah menjadi. Syiah durjana pun sama.

It was reported that di antara tindakan awal pihak tentera Mesir selepas penggulingan Presiden Morsi ialah menutup terus 'Rafah Gate' yang merupakan laluan utama (READ : satu-satunya) perhubungan di antara Gaza dan dunia luar melalui Mesir. Mujur suami saya sempat ke Gaza last year melalui sempadan Mesir yakni Rafah. Ketika itu dia pegi one or 2 days after gencatan senjata, dan Presiden Morsi yg ketika itu baru dielected by the PEOPLE melonggarkan kemasukan ke Gaza melalui sempadannya Rafah. Dan selepas suami saya dapat menjejaki bumi Gaza maka berderu2lah umat Malaysia ke sana selepas Gaza …