Friday, September 30, 2011

Random Rojak

Assalamualaikum and salam sejahtera.

I guess marilah kita lupakan seketika episod sedih, simpan dan kunci rapat2 dlm kotak memori, terkuburnya sesuatu jasad belum tentu terkuburnya memori kita padanya.
Terimakasih atas ucapan anda semua, life goes on, kita yang tinggal ni teruskan perjuangan hidup.

Ekeceli, banyak benda nak stori mori tp rasa cam lemau jek, nak menulih pun tak dek idea.. korang layankan je lah stok2 gambo makcik ni deh...

-----------------------------------------------------------------

Anak mak dah masuk 5 bulan. Sian dia kena demam 3 sekawan (+selsema n batuk). Setelah 3 bulan bertahan di nursery, akhirnya,...antibodi dia dah tinggal 1 bar jek kekdahnya. Maklumler kt nursery tu dah berapa cycle dah bebudak kt situ kena 3 sekawan tu, akhirnya turn dia la pulops, sian my baby...hok batuk2 tu yg tak tahan tu, habih muntah segala, tp baguslah sume phlegm kuar.


waaaaaa... apa ni? apa ni? omak surprisekan Ai ker? tak suka tak suka...


Correct my dotter, it's your 1st evamatic mat, eh, ada lagi ke yg kedua?


eh kita suka, kita suka!


lagi sekali, lagi sekali....cer senyum lagik sekali, kasik gedik2 sket! ohhhh senyuman kau mmg pakej sekali dengan jelir lidah kekdahnya...


hermmmm... ni pasal mak kau byk kempunan nak makan itu ini tak dapat masa pegnenkan kau ni...nasiblah...


Budak ni quite observant orangnya, suka menelik benda2, asek2 menelek tiko getah jek, baiklah omak beli ni buat kamu menelek benda hok berpaedah sket...


bukan nak.. itu horse, kita tokleh jilat ia, hurup I for Ice cream ada nun kt bawah nun...

---------------------------------------------------------------------------------


sejak memahirkan diri ngan skil meniarap ni, tido kemain lasak lagik, selalu terkeluo garisan, malam/pepagi mesti 2-3 kali terjaga kutip dia masuk balik garisan, dah sampai ke lantai dah peginya...hermmm kena tidokan dia dlm crib balik nih gayanya ni!


Anak aku tido mesti acrobatic style punya, kira kepala dia tu buleh melengkung 180 darjah punyer...


Bila tengok anak tido ni kan... rasa ihsan sesangat...bila dia terjaga terkua2 sana-sini mulalah kata 'bilalah ko nak tido ni ek', bila dia tido plak 'alah, bangunlah, jom kita main sesama'....dak pung rasa eh, tak yah beso lah, kang tak bley nak gomol dah... haiii magic betul ada anak kecik ni yek, it's a life changer!

-----------------------------------------------------------------------------
Manakala itu, Apak eh outstation, pi workshop/team building apa ke bendanya tah...


Bila Apak eh tak dak omak mmg jadik lemau nak masak... klu Apak eh ada, mmg rajin sesangat...rajin soh Apak eh pi tapau makanan kekdahnya. Jadiknya, taim dinner nak cepat dimasak enak dimakan benda alah ni lah, pahtu curah sket sos spageti ni ateh ni...not bad juga, ni kan, bagi mengelak rasa bersalah bagi anak makan benda tak nutritious, jadik pi mind setting ohhhh anak mak makan spegeti gitew... spegeti apakebenda, spegeti meggi buley?


Ammar rajin nak semayang magrib jek, susah betul nak didik anak semayang nih, aku teringat arwah Hazim, 6/7 tahun gitu, semayang buleh kata jagalah, Subuh bangun sendiri tak yah org kejut, klu Isyak dia dah tertido mak dia tak kejut marahh tu...haishhh...yg baik mmg tuhan sayang kan....

--------------------------------------------------------------------------------
Meanwhile...

Aku kan, sejak bulan pose tu sampai raya kempunan tak dapek2 nak makan laksam ngan nasi kerabu. Klu malam lalu kt area Subang Parade tu, ada satu resto tu cam menggamit2 aku meh lah, mehlah.... berkerlipan lampu2 didlmnya memanggil aku datang utk menerai laksam/nasi kerabu kt situ, oh talking about that area, kesian kau Empire Gallery kena bom sudah... baru je nak jadiklan mall angkat kesayangan....


Jadik, lepah raya tu, satu malam tu, pak eh pi reunion raya sekolah makan kt tempat yg cam best kelab pelayaran ke hapa, balik kul 9 malam lebih gaya tak ingat anak bini kebuluran kt umah...omak mmg hangin satu badanlah,...standard arrr laki bini cenggitu kan...so bagi menebus balik kesalahan tu omak kata nak pi makan kt tempat sedap2 gek, yg cozy2 gitew...oh terus pakwe mak bawak pi Kelantan Delights, memula nak jjcm kt dlm Empire tu tp terussss mak teringat nak makan nasi kerabu...maka pilah kt Kelantan Delights ni... wahhh cozy gek tempatnya tu. Mak kau tak agak2, cer ke mintak makan yg up sket, up sket, apa barang nasi kerabu wat denda kt apak eh....


Omak tengah kosentret tenguk menu ke tengok harga ke tu huahhh harga tak hengat...


Haruslah camhorror sebelum santap.


Mak pilih laksam. Walau di akhir2 kunyahan rasa mueks, mak gagah jugak setelah tgk harganya tu kan, tak baik membazirin!


Paksa apak eh amik nasi kerabu sbb dah tamak nak amik laksam ke nasi kerabu, dgn cara ini dua2 buleh rasa...


Anak mak biasa arrr... asek2 nak ayam jek, ni nasi kukus ngan ayam rempah ke gitulah.


Sedap beno ke ayam tu Ammar? cer sikit, cer sikit... nehi...nehi...kata Ammar.


Pulut durian as a dessert...hurmmm hok ni mmg sedak boh!


Kau pegi ngan org kebulur cengginilah sudahnya...


Bagusnya anak mak, dari mula rancangan sampai habih lantak tido jek, syabas bete! lenkali klu nak pi dining ngan aman dan jayanya kena ler pi memalam buta cenggini, pahtu meroyan tgk alat penimbang haw!


Masa kitaorang sampai tu, kira jadik customer hok last malam tu, jadik resto itu kita yang punya!! Klu bawak anak kecik mmg selesa lah, siap buleh karoks lagik kt compartment nih, waiter tu siap tanya lagik nak karoks ke?, hapa...? bio beno? eh, klu tak bawak anak kecik harus mak karok sedas dua lagu duet Broery Marantika ngan apak eh teheee...

Bye bye for now, jaga diri, hiasi peribadi ohhh gitu pulops.

Thursday, September 22, 2011

In Loving Memory...

Kehilangan insan tersayang memang amat memedihkan. Hanya yang mengalaminya yang tahu bagaimana perasaannya. I've lost my Ayah belasan tahun yang lalu, hampir lupa bagaimana perasaannya bila diberitahu Ayah dah meninggal. But for sure I didn't shed a single tear on the spot. I just felt like I was in some empty spaces like that. When I reached home and only saw an empty van jenazah, without his body (baru saja dikebumikan), and bila pergi bilik air and I saw his cloth in a laundry basket, I gathered them and hugged and kissed them as if I hugged my father, then only, I cried my heart out. I swear I could smell him, as if he was there when I did that. And I hoarsely whispered, 'Maafkan kita Ayah'. I was 21 then. And Years after that....

Hari Khamis 15th Sept, memang ingat nak balik kampung. Pulang dari kerja nak ambil Ammar ngan Aly, I received a phone call from my niece, saying my elder sister, Kak Yah satu family met with an accident. It was bad. Her kids, Insyirah cedera parah dan Hazim koma. Rasanya my heart skipped a beat for seconds. Malam tu, konvoi ngan my 2 other sisters sefamili balik Kuantan pukul 12 a.m plus, sampai 3.00 a.m. plus. Pagi terus gerak ke Kuala Terengganu, to Hospital Tuanku Zahirah to be exact. Both my sister n BIL takde apa2, but their 2 kids teruk. Insyirah, 9 yrs old, seriously injured, wad 5 and her younger brother, Hazim, 7 yrs old, in critical condition, koma dlm wad ICU. It was a heart wrenched seeing my niece and nephew, lying limply n helplessly on the hospital bed, unconscious. Can't imagine how those little bodies of them could endure the pain. We said nothing but cried....


Little Hazim... My darling Hazim... his brain was dead, internal injury, broken bones everywhere, doc didn't give a hope at all, my sis pasrah, never left him lama-lama coz she was afraid her son would 'leave' her when she wasn't there... My sis is one tabah lady, never stop recite Yaasin and kept whispering syahadah to her son. Since it was ICU ward, we were only allowed to visit one person at a time. I said nothing but hugged her tight. I'm not good at consoling people, takut lagi menambahkan sayu dihati. I couldn't hold back my tears as I heard she said 'dia dah nak tinggalkan aku, Yong'... I only whispered "kalau itu dah janji dia pada tuhan..' and she nodded. I kissed Hazim and his face was so cold. His face was purely sweet, bercahaya and calm. His breath was steady, though di support dgn machine. His only pulse kept him stayed alive, blood counting kept turun. Last adrenalin doc bagi utk tgk respond dia, then BP naik balik, and then,counting down back and, on the 4th day, Sunday the 18th, his little body couldn't stand anymore longer. He passed away, peacefully at 7.30 a.m., before the medical team decided to stop the life-support machine. Innalillahiwainnailahirajiun.... Dari Allah kita datang, kepadaNya kita kembali.


My sis, dah kering airmata. Insyirah seriously, badly injured but stable. Tulang kaki dia patah 3 and 12 skru dipasang. Skull fracture, kepala dia bengkak and tangan patah. On our last day in KT, dia sedar, and it was the day her brother died.... luckily I didn't witnessed dia sedar sbb dia meraung kesakitan...If I were there, ya Allah aku pun menangis sama, I can't bear to hear a child crying in pain...




The vehicle yg terlibat... My BIL nak elakkan lopak air atas highway, terlanggar divider and MPV ni berpusing berkali2. Panic stricken, he wanted to press the break but tertekan minyak. Insyirah and Hazim were tossed out from the MPV. Hazim jatuh dekat divider and Insyirah atas rumput. Now, can you imagine the impact yang dialami oleh the kids from the incident? Sampai cermin ni pecah... Ya Allah tak dapat dibayangkan kesakitannya. Luckily, their eldest brother, Haziq, yg ada dlm MPV tu, tersedar masa bapa dia terlanggar divider tu dan automatik berpaut kt holder kt tepi. My sis, BIL and Haziq tak ada apa2 but the other 2...


Selepas hospital uruskan jenazah, jenazah Hazim di bawa terus ke Setiu, at their home for burial.


My little darling, resting in peace. Tgh bersiap untuk sembahyang jenazah.


Kasih bapa... my BIL, right, opened the kain kapan for us to see Hazim for the last time, but he, didn't have the courage to look at his son, he left as soon as he opened it. Dia terlalu sedih, masa kt wad pun he didn't stay beside his son, with tears streaming down his cheek, dia cakap, "Adik dah tak de...tak de harapan". He kept blaming himself of what happened.


Their eldest sister, Syifaq, Form 1, studying at Imtiyaz, Terengganu. They were on their way to pick Syifaq when the incident happened. Syifaq was also blaming herself of what happened, ini kawan2 sekolah Syifaq dtg satu bas, sejuk rasa hati dengar mereka recite Quran whatnot. Aku pun sebenonya ada cita2 nak hantar anak ke Tahfiz, buat bekalan doakan utk kita bila kita dah takde....


Perjalanan terakhir 'Adik'...

---------------------

In happier time...


Hazim (left) and Insyirah (right). Both were cheeky, bright and bubbly. Tu yang terasa sangat2 kehilangan Hazim. Hazim kalau beli apa2 nak sebut dalam nilai Yen aje... Cakap macam bertih goreng.. oh how we miss him!


Arwah Hazim and cousins berendam dlm kolam kt umah dia. Sebab umah diorang ni letak jauh dr jiran2, so tak ramai kawan dari kejiranan, kalau we all datang umah dia, memang diorang suka sangat2, sampai my BIL buat kolam suka2 ni utk umpan kami datang, anak aku mmg sukalah kalau datang Setiu ni. Pagi, petang, siang, malam dok berendam.
Hazim, Makndak rindu sangat kt Hazim, tak puas cium Hazim sebelum Hazim disemadikan tuk selama-lamanya hari tu. Rest in peace little mujahid, tempatmu sudah pasti di Sana!

Aku, sedang belajar untuk tidak terlalu sayangkan anak-anak, takut aku jadi separuh gila kalau mereka tinggalkan aku. Aku tak setabah Kak Yah, tp hanya tuhan yang tahu hati dia. Setabah-tabah dia, lepas Hazim dikebumikan dia meracau juga. Siapa yang tak trauma kehilangan anak? Nak2 dia sendiri yang angkat anak dia dari bawah divider jalan. Ya Allah, kau berilah kekuatan kepada mereka sekeluarga dlm menghadapi ujian besar ini. Amin.

Thursday, September 15, 2011

Sketsa

Sketsa satu : Maafkan mak nak...

Monday, 12th Sept.
Ammar : Umi, esok Ammar tak sekolah.
Omak : Haaaa jangan nak spedo, hari 1 Malaysia lambat lagik, Jemaat ni.
Ammar : Cikgu Jaya kata tak sekolah lah.....
Omak : Ohhhh dah malas nak sekolah yek? nti habaq kt Ayah baru tau! Esok ada apa?
Ammar : Taekwando..... jawap dia lemau...

Tuesday 13.
Wahhhh jalan cam clear tak jem. Baguslah.

Cam biasa apak eh anto Ammar ke sekolah, omak anto Aly ke nursery.
Sampai opis wahhhh henpon aku asek2 king kong, le maklumlah org pakai Iphone Ai pakai Air Phone. Charge le kejap, kejap haper, dekat kul 11 baru teringat nak on henpon. Voice mail mesej masuk, missed call 2-3 masuk. Call Voice mail yg berbunyi : "Puan, hari ni tak sekolah, ada UPSR, sila ambil Ammar, dia dah menangis2 kt sekolah".
Wengggggggg.... penampo 18 kali kt muka sendirik.
Call apak eh tak berangkat, balik2 suara pompuan simpanan henpon je yg berjawap, sah laki mak tido mati sbb keje malam. Call cikgu sekolah, suara cikgu cam lemau giler... "Kesian dia, menangis dari pagi tadi sbb dia sorang je kt sekolah"
Aku meracing ke sekolah tengok2 anak aku dah kering airmata. Iskkkk... rasa nak menghamun kt laki tak guna, anto anak agaknya campak tepi pago jek, pasal ala2 nak disiplinkan anak pandai2 hidup sendiri dlm sekolah cari kelas sendiri bagai. Grrrrrrrr..... camano aku pun lupa minggu ni ada UPSR? penampo lagik 20 kali.
Oh my son..... Maafkan mak, nak. Kerana meng underestimate mu. Moral of the story : jgn underestimate anak autistic anda kerana mereka sebenarnya lurus.


Sketsa 2 : Yeahhh... tak yah pakai buai dahlah dik...



video

Oh my baby...tak yah pakai buai dah lahhhh, sonang keje omak. Sedu plak anak mak taim ni, buletin utama tak bleh blah citer budak sekolah 14 thn memadu asmara tepi semak atas moto ngan laki org pahtu lahir anak pahtu meninggal haishhhh dunia sekarang apa nak jadi. Kesian anak aku mak dia amik vid ni dgn OST buletin utama, berita tak semenggah plak tu. Utk pedoman di masa hadapan nak.

Monday, September 12, 2011

Riang Ria Raya Sana-Sini. Makan. Makan lagi. Part 1

Yeahhhh. Sume orang masih lagi riang ria raya. Yeahhh ramai org sedang menghitung baper kg dah naik sejak 1 Syawal ari tu. Enjoice the raya sementara masih ada. Me sib baik belum le byk lagik undangan open house weekend ari tu, cuma pak eh jek pi reunion raya bebudak sekolah dia dulu. Me nak buat open house tak cukup tangan dik, tp pintu umah sentiasa la terbuka sesapa nak mai. Tp makan biskut raya ngan air oren je ler yek.

Memula balik keje kita buat open office. Meriah uols. Buat potluck style, n ada yg order ngan caterer. Marilah tgk gambar.


Memula kisah haruslah camhorror. Bekas ratu kebayu 90an choyyyy, la ni jadik ratu kebayan je lah.


Akak tgh bz wat mocktail. Jgn hangpa mabuk dah lah. Ingredients : 1 tin fruit cocktail, 1 botol aiskrim soda, 1 pack susu perisa strawberry, 1 tin susu sejat, secawan air gula, 1 peket jelly ala2 Sumi jelly manis, 1 peket pudding jelly. Campak sume benda n boh ais banyak2.


wah wah wah... meet Ema the cleaner. Kelas opis aku cleaner pun tak kalah nak join the potluck, kau ada? eh pulak. Tapi Ema made the best bakso in the Malaya. First taim aku makan bakso Indon nih, ha kau menambah 2 round, enak banget sih. Siap tapau wat balik.


Asal gambo amik makan je muka aku, muka aku amik makan je org amik gambo.


Inilah kenyataan sebeno, takde kamera trick dah, mmg badan dah beso tong drum dah.


Sila-silalah jamu selera yek, baca bismillah banyak-banyak, jangan takut tengok mesin penimbang lepah nih.


Sume org dah ke se'eh-han makan, aku je yg masih tabah pegang pinggan polisterin.


Eh, budak ni pun ada, inilah hikmah umah dekat ngan opis, buleh angkut anak-laki sume.


Group photo bebudak opis, mak sorang je kertu hahaha...

Bersambung di lain siaran.

Tuesday, September 6, 2011

Eid 2011

Salam seminggu Syawal untuk semua.

Mentang kata cuti raya blog pung cuti raya juga ye.
yelah, memasing sibuk berziarah dan menjamu selera sana-sini pahtu lepah raya jgn komplen badan naik 10kg ke hapa, cam mokcik. ntah nape yek, lepas pose molot ni asek nak mengunyah jek, perut plak asik mintak diisi, kuang ajaaaqqq jew. Tak reti2 nak break plak tu. Haisshhhh sudah, dah lepas border dah ni, sbb tu la digalakkan puasa enam sejak hari raya kedua, supaya bagi break pd perut yg tetiba terkejut pada pagi raya ngan rendang lodeh lontong sume. Dah masuk hari ketujuh lepas pose enam tu barulah kita dapat balik rentak napsu makan kita yg sebenonya. Hewww... sungguh tak baper akademik hypotesis itu yek.

Baiklah, bagaimana hari raya kamu,kamu dan kamu? Musti meriah la tuuu. Hari raya aku tahun ni lemau jek, dah kata raya syok sendirik kan, kt umah sendiri di tgh perumahan yg tak baper kenal jiran kecuali jiran sebelah kanan dan kiri dan jiran selang 2 pintu. Rasa cam tobat nasuha pun ada nak beraya kt umah sendiri ni hishhhh. Maybe 15 - 18 thn akan dtg klu panjang umuq anak2 dah beso pulang-dari-perantauan-universiti-kt-area-kelompo jek balik umah barulah rasa meriah sket agaknya ngeh ngeh. Hermmm maleh nak menceceh lelebih, marilah kita tgk gambarajah dibawah ini sahaja.


Malam raya Ammar main bunga api syok sendirik kt depan umah. ko tengoklah apak eh petang nak raya baru nak trim rumput rampai kt laman sekangkang tikus tu, dah plak tu tinggal berlonggok je kt depan tu. pago putih tu pun dah nak roboh dah aku nengoknya. Takperlah, nanti kita upah 18 org bibik tahun depan yek Ammar. Eh, Ammar ni main bunga api mache ponde bak kata Saheizy Sam dlm citer Kongsi tu. Nak2 main bunga api mata kuching yg besi tu, betul2 ujung jari je dia pegang tu sambil buat muka ketakutan.

Di Malam Raya....


Sementara Ammar main bunga api, omak gigih masak ayam sambal bali and daging hitam prune. Huih, punyalah teruk mak ko masak habih dinding2 bersememet ngan minyak tumis sume. Dak Aly dah lama hanyut ke slumberland...

Di Pagi Raya...


Santapan pagi raya....nasi tomato, ayam sambal bali, daging hitam prune n kurma telur, tu jelah termampu, gigih omak bangun subuh2 masak lauk yg bersantan n nasi n kemas meja. Hok nak makan 3 org jew...isyy lambat plak nak tunggu anak2 dah beso, bila bebudak ni dah beso kang tingin nak timang anak kecik plak, hidup gini lahhhh...eh aku nak citer, pepagi raya tu, lepas semayang raya, aku soh pak eh bg juadah raya kt jiran sebelah umah, alah, mak Akma Af ke apa tu, (dgn harapan mungkin dpt ketupat n rendang yg aku idamkan sgt pagi raya ciss dasar kau...), sekali aku tgk dia 'bagi' balik set nasi tomato aku tu...auwww tak sudi ke...sekali rupanya dia pun masak benda hok sama, lauk lebih kurang sama, kaler pung lebey kurang same tehehehe.....


Ammar tgh makan dengan tetamu halimunan. Iskkk..... dok kt bandar tak kenal org cengginilah nasib, tak dek tetamu hok kita kenal nak mari rumah. Hok kita kenal2 sume balik kampung, jiran2 Melayu satu blok pung ramai blk kampung. Memang budak ni apa2 pun dia hok rasmi dulu walau pose yang yuk. Ko tgk apak ko Ammar, takut agaknya nak guna pinggan canggih sket dari biasa nih, sanggup pi amik pinggan milamine kt dapur nun, takper lah bang, tunggu setahun lagi baru kita pakai yek, lepas ni buleh la guna balik pinggan darlie kesayangan kita sume.


Taim pakai gaun je mesti protes, siap ditarik2 lagik gaun tu, habih raya aku tahun ni kena sabotaj ngan budak kecik ni. Meragam habih. Tahun depan kita beli byk2 tshirt ngan seluo ye dik.


Tahun ni tak dek gambo hok semenggah. Nama anak photographer tapi tak reti bergambo, dua2 banyak ragam haishhhh, sudahnya mak ngan apak korang je hok gedik bergambo. Eh apak eh bulan pose makin naik tembam omak tengok nyer duhhh, prosperity sungguh youuuu.


Pepagi raya kejap2 riau melalak sume. Nak2 dipakaikan headband tu. Sungguh anak aku ni cam nak jadik tomboi jek atoiiyaaiiii....


Anak apak cengginilahhhh....omak kau berani amik gambo dari belakang je lah...klu tgk keratan rentas dr depan cam mengandung sorang lagik jek haw haw haw....


Ha tu dialah ropanya pagi raya tu... sib baik balik dua2 kampung baik pulak mood dia, pasai apa...nti citer..


Haaaa... lega aku... dah dibukak gaun bagai barulah nak senyum simpul, ohhh ko suka pakai baju kulit satu suit gini ropanya yek.....allah mak aiiii... tembun jugak ler anak aku ni bila pose cenggini, jgn obes sudah la dik.


Mak korang je yg fotogedik nampaknya auwwwww... eh, malu...malu....lantai depan ni sampai tak dan nak terberus dahhhh, sedeyyyy, sib baik tak dek org dtg iskkk, tak perlah, kata nti nak hire 18 org bibiks ihhh...


Dah sorang tgk kamera, sorang lagik wat muka sardin, camno?


hok ni lagilah tak reti nak bergambo langsung...


Sudahnya omak tergelak beso sbb tgk apak eh gigih nak soh sume org pandang kamera, tp sorang pun wat dek jek... dah jadik cam clown dah apak korang harharhar...takperlah, sorang ropa clown, sorang wat aksi kongkang, ngam la tu.


Segerombolan bebudak dtg beraya kt umah. Apah eh sengal pepagi raya tu, dia soh bebudak tu kumpul depan pago pahtu nanyi lagu tanggal 31, apalagi mmg sesungguh hati le bebudak tu nyanyi lagi arwah Sudirman tu, eh sengal betullah!


Ammar pepagi buta camwhoring adik dia, aje betul depan muka budak tu dia klik kamera tu... ni sorang lagik sengal tau! Eh, asal aku nampak mata dak Aly ni cam jules jek erkkk....

Raya pertama, kul 11.30 mlm lepas Apak eh balik keje bertolak ke Perak. Aku nak tido dlm kete pun tak berani sbb takut apak eh ngantuk, ntah baper kali aku rasa kete tu terhuyung-hayang, tp dlm pada tu dah sampai umah MIL baru le aku tersador, dasar.


Raya ketiga, MIL wat baca yaasin kt umah dia, wat kenduri sket.


Beraya kt Perak mmg meriah giler, klu umah MIL tak kancup-kancup org dtg sampai ke malam. Tahun ni bukak meja cam kenduri kt bawah umah.


Dak Aly ditimang2 oleh sepupu-sepapat belah Perak. Aku rasa mood dia baik sbb dpt pakai suit kegemaran dia cenggini. Panehhhhhh wehhhhh masa raya tu. Berpeluh2 budak kecik tu, dpt bogel cenggini lega mak.


Ammar suka wat muka lemau.


Ohhhh tak suka pakai gaun yek, nak jadik tomboi yerkkkk... pedulik la omak awak tu yek... raya kt Pahang aku paksa gek budak kecik ni pakai gaun, ohhhh dah penat2 apak ngan omak rempuh jam, bergasak ngan lautan manusia kt mall semata2 nak carik gaun apa kes nak sabotaj raya kitaorang ni? haipppp biasa ni... seperti dijangka, pakai dlm sejam jek, sampai umah Chik De nak beraya terus bukak, dah berpoloh2 dah budak ni, ayam bandar cenggini le, tak tahan panas dow.


close up sket, dah ropa Siti Tanjung Perak dah anak aku ni pakai headband segala nih.


Sampai KL apak ngan anak lawan main bunga api. Otomen neblus lawan polis angkasa Gaban. Elok le tu. eh, kepala Ammar dah ke mana tah dlm gambo ni.

Baiklah, sekian saja sketsa raya tahun ini, mengharapkan keberkatan, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki semoga berjumpa Ramadhan n Syawal tahun depan, nak qada balik raya kasik meriah2 sket, semoga dak Aly makin beso makin kurang ragamnya dan lebih byk kutip duit raya. eh, tiba-tiba mata duitan.

Bye for now.

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife