Posts

Showing posts from September, 2011

Random Rojak

Image
Assalamualaikum and salam sejahtera.

I guess marilah kita lupakan seketika episod sedih, simpan dan kunci rapat2 dlm kotak memori, terkuburnya sesuatu jasad belum tentu terkuburnya memori kita padanya.
Terimakasih atas ucapan anda semua, life goes on, kita yang tinggal ni teruskan perjuangan hidup.

Ekeceli, banyak benda nak stori mori tp rasa cam lemau jek, nak menulih pun tak dek idea.. korang layankan je lah stok2 gambo makcik ni deh...

-----------------------------------------------------------------

Anak mak dah masuk 5 bulan. Sian dia kena demam 3 sekawan (+selsema n batuk). Setelah 3 bulan bertahan di nursery, akhirnya,...antibodi dia dah tinggal 1 bar jek kekdahnya. Maklumler kt nursery tu dah berapa cycle dah bebudak kt situ kena 3 sekawan tu, akhirnya turn dia la pulops, sian my baby...hok batuk2 tu yg tak tahan tu, habih muntah segala, tp baguslah sume phlegm kuar.


waaaaaa... apa ni? apa ni? omak surprisekan Ai ker? tak suka tak suka...


Correct my dotter, it's your 1st evamati…

In Loving Memory...

Image
Kehilangan insan tersayang memang amat memedihkan. Hanya yang mengalaminya yang tahu bagaimana perasaannya. I've lost my Ayah belasan tahun yang lalu, hampir lupa bagaimana perasaannya bila diberitahu Ayah dah meninggal. But for sure I didn't shed a single tear on the spot. I just felt like I was in some empty spaces like that. When I reached home and only saw an empty van jenazah, without his body (baru saja dikebumikan), and bila pergi bilik air and I saw his cloth in a laundry basket, I gathered them and hugged and kissed them as if I hugged my father, then only, I cried my heart out. I swear I could smell him, as if he was there when I did that. And I hoarsely whispered, 'Maafkan kita Ayah'. I was 21 then. And Years after that....

Hari Khamis 15th Sept, memang ingat nak balik kampung. Pulang dari kerja nak ambil Ammar ngan Aly, I received a phone call from my niece, saying my elder sister, Kak Yah satu family met with an accident. It was bad. Her kids, Insyirah cede…

Sketsa

Sketsa satu : Maafkan mak nak...

Monday, 12th Sept.
Ammar : Umi, esok Ammar tak sekolah.
Omak : Haaaa jangan nak spedo, hari 1 Malaysia lambat lagik, Jemaat ni.
Ammar : Cikgu Jaya kata tak sekolah lah.....
Omak : Ohhhh dah malas nak sekolah yek? nti habaq kt Ayah baru tau! Esok ada apa?
Ammar : Taekwando..... jawap dia lemau...

Tuesday 13.
Wahhhh jalan cam clear tak jem. Baguslah.

Cam biasa apak eh anto Ammar ke sekolah, omak anto Aly ke nursery.
Sampai opis wahhhh henpon aku asek2 king kong, le maklumlah org pakai Iphone Ai pakai Air Phone. Charge le kejap, kejap haper, dekat kul 11 baru teringat nak on henpon. Voice mail mesej masuk, missed call 2-3 masuk. Call Voice mail yg berbunyi : "Puan, hari ni tak sekolah, ada UPSR, sila ambil Ammar, dia dah menangis2 kt sekolah".
Wengggggggg.... penampo 18 kali kt muka sendirik.
Call apak eh tak berangkat, balik2 suara pompuan simpanan henpon je yg berjawap, sah laki mak tido mati sbb keje malam. Call cikgu sekolah, suara cikgu cam lemau gile…

Riang Ria Raya Sana-Sini. Makan. Makan lagi. Part 1

Image
Yeahhhh. Sume orang masih lagi riang ria raya. Yeahhh ramai org sedang menghitung baper kg dah naik sejak 1 Syawal ari tu. Enjoice the raya sementara masih ada. Me sib baik belum le byk lagik undangan open house weekend ari tu, cuma pak eh jek pi reunion raya bebudak sekolah dia dulu. Me nak buat open house tak cukup tangan dik, tp pintu umah sentiasa la terbuka sesapa nak mai. Tp makan biskut raya ngan air oren je ler yek.

Memula balik keje kita buat open office. Meriah uols. Buat potluck style, n ada yg order ngan caterer. Marilah tgk gambar.


Memula kisah haruslah camhorror. Bekas ratu kebayu 90an choyyyy, la ni jadik ratu kebayan je lah.


Akak tgh bz wat mocktail. Jgn hangpa mabuk dah lah. Ingredients : 1 tin fruit cocktail, 1 botol aiskrim soda, 1 pack susu perisa strawberry, 1 tin susu sejat, secawan air gula, 1 peket jelly ala2 Sumi jelly manis, 1 peket pudding jelly. Campak sume benda n boh ais banyak2.


wah wah wah... meet Ema the cleaner. Kelas opis aku cleaner pun tak kalah nak j…

Eid 2011

Image
Salam seminggu Syawal untuk semua.

Mentang kata cuti raya blog pung cuti raya juga ye.
yelah, memasing sibuk berziarah dan menjamu selera sana-sini pahtu lepah raya jgn komplen badan naik 10kg ke hapa, cam mokcik. ntah nape yek, lepas pose molot ni asek nak mengunyah jek, perut plak asik mintak diisi, kuang ajaaaqqq jew. Tak reti2 nak break plak tu. Haisshhhh sudah, dah lepas border dah ni, sbb tu la digalakkan puasa enam sejak hari raya kedua, supaya bagi break pd perut yg tetiba terkejut pada pagi raya ngan rendang lodeh lontong sume. Dah masuk hari ketujuh lepas pose enam tu barulah kita dapat balik rentak napsu makan kita yg sebenonya. Hewww... sungguh tak baper akademik hypotesis itu yek.

Baiklah, bagaimana hari raya kamu,kamu dan kamu? Musti meriah la tuuu. Hari raya aku tahun ni lemau jek, dah kata raya syok sendirik kan, kt umah sendiri di tgh perumahan yg tak baper kenal jiran kecuali jiran sebelah kanan dan kiri dan jiran selang 2 pintu. Rasa cam tobat nasuha pun ada nak beraya…