Wednesday, May 7, 2014

My day

Hallo hallo holla...

Yang satu perkara ni kena buat entry gek ni. Sambutan jubli gangsa ke perak ke ni...yg ke 20 thn diri sendiri.
 
Haaa... tu dia... tak ngaku agi....Life has just begun uols... *bungaapiletupsanasini*


Malam sambutan ulang tahun gangsaperak terasa nak tanak pulut kuning rendang bagai. Arrrr pecak2 wall dapur tu penangan rendang ayam. Siap..mcm ada hajat beso. Nak masuk umur 20 ni mmg rasa weird sgt...ntah le sukarrr di luahkan dgn kata2... tak caya, tak caya.....arghhhhhh hormones hormones.....middle age crisis??

 
Pun begitu, Alhamdulillahhhh....masih diberi peluang bernafas di bumiMu ya Allah. Di pagi hari ke 20 thn ehhh...ha ye lah. Haa...sape kata amik gambo camera 360 siappp aku debik. no filter... no filter okehhh! Just amik beauty mode je kt kamera kehkehkeh...

Lepas tu ada keje luar supplier belanja. Berkobar2 masuk big four nak makan healthy - healthy je. no rice no rice... ini je akak makan tau. Wat2 tak nampak je a spread of food at the buffet area.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.........ok, sedikit tipu, dengan setambun starter before that. Fail. Fail.


Meanwhile....potong kek tak sempat2. Teruk betul. Cik Abe dah beli kek beb. hari barulah nak potong kueh-nya.

 
Thanks apak eh. Romantik gek cik abe ai ngee...

Selang beb. hari kendian we celebrated it with our small family. Alhamdulillah... this is what I really wanted, in my home sweet home with loved ones. Sgt bermakna. Terimakasih tuhan dengan anugerahMu.

Aleesya pun dpt sebijik kek. Sehingga ke hari ini masih ada dlm esbok. Sape nak makan potong bebanyak ye dop?

This is my happiness. Ammar cam biasa kurang perasaan. Nak ajak begambo pun boley bawak mengamuk.


So petang tu aku masak laksa Johor (again???) Suka lewww ari jadi kitewwww. Sambung bawak bekal ke opis esoknya ngeee...

Weekend lepas tak sanggup tgk umah yg berdaki kerahkan cik abe sental porch. Aku bhgn vacuum. Lepas Zohor dah terkeper. Umah dah sepah balik, timakasih nak Aleesya. Aku tak boley tgk sepah2 cenggitu kang aku stress pastu aku jadi tarzan betina. So keluo lunch pun dah kul 3. Baik pi hi tea lah. Sampai pun dah dkt kul 4 so kami 4 beranak je dlm cafe ni, hahhhh best...aman damai nak makan sbb anakanda Aleesya terjaga dr nap dan dlm mode kacau. Melalak la kau sorang2 nak, tak sape peduli kan dah.

Pun boleyyyyy... tgh mengasah skill selfie kata ko. Fail sokmo klu gambo dlm cermin. haaa.. takyah lah tenung perut tu lelama. ai kan makcik buncits prosperity gitewww.....sementara tunggu apak eh ngan Ammar solat di surau. Aleesya mmg trademark dia senyum senget cenggitu.


Eh.. hari tu citer mulberry tu kan...

Dah tak termakan. Lebat bebeno buahnya tu. Burung pun tak termakan kata ko... Alhamdulillah...rezeki Allah taala gek ni.

Dari dia jatuh gedebuk2 tu baik le kutip. Ingat nak wat jem, sampai sekarang dok ada dlm esbok lagi isk...


 Buat smoothies dulu. Ah sedap ah sedap bak kata AniMayuni.

Lepas tu weekend lepas anak buah saya Kak Ngah bertunang. Selamat bertunang dan bertemu jodohNya kak Ngah Erin!
You know you're aging so damn fast bila sorang2 anak buah getting married. duhhh...


ye saya tau, saya tau, saya paling muda. *parghahhh*


Belajo selfie ikut cermin ngan orghang mude. Dua belah kanan tu menunggu giliran nak kawin. Arghhhh.... makin lama byk le cucu sedara, why? why? u guys grow up so fastttt??? why???
 

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife