Posts

Showing posts from April, 2014

Aku...dah tak tau

Image
Tak sangka lah diri ini sgt tertrapped dgn hidupan duniawi. Hari2 kejo masa jeeee kejenya. Seriyes kita ni struggle sgt dgn kehidupan duniawi sampai lupa ada satu lagi fasa plg penting yakni dunia selepas mati. Arrrrr cemana nak balancekan ini sedangkan satu hari 24 hrs rasa tak cukup. Ya Allah ujian apakah iniii??? Ke aku tak pandai menguruskan masa. Mesti ni. Kejap je rasa waktu keje 8.30 a.m. - 5.30 p.m. wahhhhh menyambut2 lak kejenya tu. Aku rasa zaman2 jadi lower level worker lagik indah pada ni. walau gaji ciput ati senang. Jam 5.30 tepat senyum manjang tunggu nak click clock out je. wahhhhhh ayat mcm tinggi beno pangkat kedudukannya kohkoh.Padahal kuli jek pung kahkah. Balik umah kita ni tak dek maid. Spouse keje keras gek tu malammmmm je semedang kejenya. Kitalah buat sume kt umah. Klu ada spouse sesama memalam lain la jugak. Dia buat ni, kita buat tu. Kita buat ni dia tlg tgk anak. Ni harghaammmmm.... keje mlm je semedang. Luahan perasaan ok! Nak masak, nak mengemas dapur eh…