Posts

Showing posts from May, 2011

Masuk Jawi!

Image
Anak teruna teman hari2 teruja nak masuk jawi. Bila tanya apa maknanya tu,dia kata potong anu, tak sesabo! Tapi off courselah dia tak paham makna the whole process tu. Buleh tanya kt Apaknya, nak masuk kt mana ni? Yelah masuk jawi, agaknya dia ingat nak masuk somewhere pastu potong anunya. Teman berdebak-berdebuk le gelora di dada. Tp Apak pun nekad semacam, book kt klinik nak sunatkan anak. SO ari ni, Jemaat, selamatlah sudah acara potong-memotongnya tu. Mlm tadi secara ad-hocnya aje buat sket doa selamat.


Sebelum pi klinik sempat menyakat adik, amik berkat ye yeop...Apak kau mmg klasik tak habih2, siap pakaikan anak baju melayu segala...


Apak kau mmg nostalgik tak habih2, sempat lagi julang-menjulang mcm acara masuk jawi kt kampung dulu2, buleh le buat kenang-kenangan sejibik gambo Apak kau masa masuk jawi dulu...


Yolah... peace yek...peace... ha sket lagik rasokan penangannyo...


Ha gitew....dah habih ubat bius mulalah melalak kesakitan...omak tak tahan dengo dah..raso menderito sekali…

Just a thought

Image
Just a thought...

Alangkah ruginya saya sekiranya mengikut saranan seorang OnG, a specialist, with a decades of practice as OnG, lulusan dr sebuah Uni berprestij dr Dublin, Ireland utk menggugurkan kandungan se awal usia 7 minggu...

I remember it was a Wednesday morning. I ran a pegnancy test on my own and it was positive. I was delighted but did not want to be overexcited. So we went to see doc Y at one of the private clinic/hospital bersalin for confirmation. She was the same OG when I was pregnant with Ammar, 10 yrs ago. So I told her everything, including the part where I took some prescription, claimed by her that was not supposed to be taken by pregnant woman. She was mad at me - yelah, like I knew I was pregnant while taking that particular prescription! So she did a scan to the fetus. She said it was not in a good shape, not normal for 7 weeks fetus. I remember she said, "Jumaat ni dtg cuci! Tgk gambar baby you ni, tak normal shape dia!". I said nothing more. Then she …