Wednesday, September 30, 2009

Hari kedua dihospital

Hari kedua.

Lepas peristiwa hilang kamera yg bukan sikit2 duit terbang masa beli dan tak habih explore lagik featuresnya, anak pulak kena fit. Sume dalam satu hari je tuhan duga, pasti ada hikmahnya. Maybe sebab maki bukan main syoknya sorang diri (tak berani nak bagi depan2 laki) maka tuhan balas yg kedua tu pulak. Aku redha. Dan aku dah biasa. Dah 5-6 thn jugak last Ammar kena fit masa demam, tak sangka dah beso ni kena lagi.

Pagi tadi after dah stabil sikit suhunya, jelang tengahari panas balik, 38.6, 38.2 dan dah masuk petang naik ke 39.5. Sebelum maghrib terus naik 40.4. Ya tuhan, kelam kabut aku ngan nurse lap tuala basah satu badan dia. Tengok Ammar dah menggigil satu badan, aku berdoa dlm hati jgn la kena fit lagi, aku tak sanggup tgk, last masa dia toddler dulu tuhan je tahu camana cemasnya aku tgk mata dia dah naik ke atas dan badan dah kejong tarik2, mulut pun dah sikit berbuih dan biru. Lepas masuk ubat anal dan terus jeram badannya dia dah nampak stabil. Sempat aku terfikir klu nak jadi apa pun atleast aku mengadap dia, simpang malaikat 44, nauzubillah. Dia anak aku nan sorang, gila aku kalu jadi apa2 kt budak tu. ammar cam biasa protes org lap bdan dia, meraung2, last2 aku kata klu tak nak mulut buruk kena tahan. O baru dia takut. Mulut buruk tu iklan merokok tu la, dia ngeri giler tgk iklan tu. Sambil tu aku layan le sembang ngan dia pasal Naruto yg ntahapa2 aku kelentong api bola biru la, api hijau la sampai dia terlopong dengo auta aku.

Now dah turun sikit suhu dia, nampaknya tak tido lagi aku malam ni. Takpe, tu pengorbanan dah jadi mak bapak ni, bila dia dah beso dia nak lupakan pun takpe, janji dia membesar dgn sihat. Emak, have I ever thank you for pengorbanan mak jaga kita sakit dulu? I don't think so, tapi emak, dlm hati kita sanjung mak, percayalah.

oh yea, nanti kalau jumpa gambo tak semenggah aku kt tenet dah kena super impose ke, sila ingatkan dlm fikiran you all yg aku dah kena sabotaj masa kamera hilang.

Di En.

Kisah duka lepas raya

12.30 tgh, phone berdering.

Suami : Ada nampak kamera tak?
Isteri : Mana ada, kan saya tinggal kt atas meja tu.
Suami : Abang tadi ada bawa kamera tu dlm poket pastu hilang
Isteri : Abis tu pasal apa tanya saya pulak klu awak yg bawak
Suami : Manalah tau... dah puas cari tak jumpa, last tadi masa kt kaunter urusan..
Isteri : What the????Sume nak boh dlm poket pas tu cicir....
Suami : Nanti cari lagi, nti abang tanya kt org kt kaunter tu..
Isteri : What the????@#$%^^&*
Monolog diri sendiri : dah sah lah hilang tu, mana ada org nak ngaku jumpa pun...what the??? !#$%%^^& punyalah banyak gambar tak semenggah dlm tu...

2 jam kemudian...telefon bunyi lagi
Angah nursery : Akak, Ammar...
Aku : Naper?
Angah : Dia tarik-tarik ni...
Aku : Hah? Dia demam ke?
Angah : tak tau pasal tadi elok je dia sembang ngan kitaorang
Aku : Abis tu camne dia?
Angah : Ni dah lemah ni.....Umi dah curah air kt badan dia...

Bergegaslah aku tengok budak Ammar dah terkulai lepas kena fit. Mintak Ummi Ton ubat anal utk demam dan bawa ke KJMC. Sampai kt sana suhu badan Ammar 40 c walau aku dah sumbat ubat. Nurse2 terus lap badan dia dgn air sejuk, Ammar menangis sambil ckp sakit kepala. Admit ke wad. Tonsil dia pun bengkak. Aku terpikir bahawa aku fail kali ni. Fail dgn sense keibuan yg selalunya boleh detect klu anak nak demam. Sumpah malam tadi aku tgk dia ok je. Kesal sbb bila Azhar ckp badan Ammar panas pagi tu tapi aku kata takde apa. Kesian kt budak tu sbb dia dah terjengket2 bangun pagi tapi aku kata drama queen finding excuses taknak gi sekolah. Damn aku, maybe budak tu dah demam sepanjang malam dan dah kekejangan kaki maybe. Kt sekolah cikgu kata dia aktif cambiasa, malah tak de le terjengket2 kaki dia walau pagi tu masa kt sekolah dia berjalan terjengket2. Whatever the virus/bacteria is, they must've been so cruel sbb mendadak attack budak tu.

Now the doc told us dia afraid Ammar kena meningitis. Sbb umur lebih 7 tahun tak sepatutnya kena fit bila demam. utk kepastian kena amik air tulang belakang. Off course kami takut nak bagi. So apa boleh buat is amik sample darah utk detect the bacteria. Rasa dunia berenti berputar sekejap. Serious tu. Bila aku baca pasal meningitis mmg very bad and serious condition. Doc kata dia akan buat treatment as meningitis, means kena bagi antibiotik until 7 days. Hem, lama lagi ke aku kt sini? tgklah, kalu demam dia dah ok dan suhu dah stabil maybe berulang dr umah je masuk ikut drip. Now, Ammar dah nampak ok, sempat mintak tgk Naruto dan dengar lagu Meet Uncle Hussain dan Kembali Ke Sisimu by Farah Asyikin. Memang budak tu jiwang juga orgnya, terpaksa le ayah dia dowload lagu2 tu bagi memenuhi permintaan budak demam. Malam tadi aku tak tido, lap badan Ammar sbb demam dia naik balik sampai menggigil. Lepas subuh demam dah reda, ni tatau le, nurse monitor setiap jam, harap he'll be okay n the blood culture test will be a negative one. Harap doctor tersilap kali ini, God help.

Jgn pernah sangkal bahawa hidup ini sempurna, tidak pernah aku sangkal. Pun takde masa utk berlakon semuanya perfect. Aku sgt telus dlm kisah hidupku, ada anak istimewa sebenarnya buat aku jadi sempurna. You are how you take it whether positively or negatively. Hidup ini bukan berkisar pada yg buruk2 aje dlm hidup sbb ianya terlalu singkat. Hidup ini ada up and down, ada ranjau dan durinya, we swallow apa yg pahit utk diri sendiri dan berkongsilah cerita gembira to the whole world coz you'll make the world happy. Jgn bimbang kawan sume, kami ok2 saje. Ada masa aku teruskan jurnal raya ke 3 aku (tunggu ye kak wawa yekkk...)

Tuesday, September 29, 2009

Jurnal Raya 2

Raya kedua, malam lepas sambutan hari raya sekampung Telok Bakong kami bertolak ke KL dkt kul 11. Tak kira dah walau deme soh balik pagi2 aku tetap nak singgah KL dulu salin beg dan baju, klu aku bertolak pagi raya ketiga tu pun ntah bila le aku sampai umah emak, nasib aku le kena merentas banjaran titiwangsa bagai d in between 2 moms. Walau aku cuba sedaya upaya utk mengeraskan biji mata supaya jgn tido tapi apakan daya, 5 kilometer yg pertama aku dah krohhhh, konon nak temankan encikku drive memalam ropanya harammmmm tak buleh harap langsung....Pagi yg dah tak pagi sgt tapi sempat le tapau set MekDi Breakfast dah-tu-je-yang-ade bertolak le ke kampung halaman ku Bukit Goh yg tercinta, klu sebelum tu beraya di Telok this taim beraya di Bukit pula. Sesampai je emak menyambutku dgn wajah tersenyum sambil kata nasi dagang tu mok masok esok lah...alhamdulillah, berarti emak masih sihat ala kadar taim raya, emak cam tu la, klu anak balik yg tak sihat jadik sihat. Anak yg dok Teganu sume dah balik ke umah masing2, tinggal le adik beradik yg tinggal di Lembah Klang dan di Kuantan, tak pe, meriah tetap meriah...

Mari kita susuri jurnal raya di Kuantan pula....

Sekitar raya ke 3, 4, 5 dan 6.

Rombongan beraya Cik Mah... emak jangan pikir byk sangat baper nak sedekah duit raya tu...

Syahdu dan nostalgia giler bila dilayan sebegini rupa, oh yea, air oren lagi...

Pelbagai motif dan corak bunga boleh didapati pd gelas-gelasan dlm dulang ini, emak, sekarang kita dah ada geng, welkam to d club...

Dan ini, motif terhangit dipasaran, Wolverine sila jangan makan hati...


Emak mengunjungi sepupunya di Chini, jejak kasih warga emas yang berwajah ceria di hari raya.

Bebudak ini sedang membincangkan isu duit raya dengan seriusnya, tak senonoh tau bebudak ni, depan tuan rumah terus dikoyaknya sampul duit raya, klu RM2, Rm5 henggit takpe la jugak, naknya 5 kupang tak ke drop waterface tuan rumah tu...

Nah amik ko sebijik...kan dah kata...pertumpahan darah hampir berlaku disbbkan isu duit raya....



Gunalah cat Jeton supaya rumah anda berseri2 di pagi raya... sumpah hoh berat aku mau naik 5kg by this taim...oh yea baju purple tu bukan siaran ulangan yek, ha kan dah nak kena explain padahal takde org heran pun...Dan juga beg raya spark plug baru khelas mak...

Masih menangisi isu duit raya...
Dapat juga makan nasi dagang emak raya ke empat

Menikmati sepinggan nasi dagang dianjung umah emak. Dua org lelaki itu masih dlm tema hari raya manakala mother queen dah pakai blaus, kelas la emak...eh, sebenonya mak baru lepas semayang Zohor tgk tu anak tudung pun tak tanggal lagi.
Setakat ini saje pada kali ini, Jurnal Raya ketiga menyusul.
Di En.

Monday, September 28, 2009

Jurnal Raya 1

Adusss tak tahan dengo lagu raya yg masih meriah berkumandang meneruis radio hot efem kt opis ni, terpanggil2 aku utk wat ntry raya ni. Mood raya masih menebal giler sampai aku pakai baju raya (yg 2 thn lepas) kt opis ari ni. Siap aku bawak nasi himpit, kuah kacang, rendang dan lemang kt opis ari ni, (yg aku buat ari Sabtu tu, tepuk tangan 10x kt aku yg rajin ni). Dan yang paling tak kicknya sbb bos tak de, rindu aku kt bos aku tu (ngeh ngeh, kenyataan hipokrit ke apa ni?). Okay, mari kita susuri jurnal raya mak yong tahun ni yg makyong rasa meriah juga walau dlm kesederhanaan.

Jurnal Raya di Perak
Exact location : Telok Bakong, East Boston.


The lemang preparation .... mungkin lebih cool sekiranya anda memakai bedak sejuk ketika membuat lemang...sayang MIL, tak pernah fail wat lemang tiap2 tahun

Wajah2 riang di pagi raya... tak kurang juga ada yg mengambil kesempatan buat practice bersanding, sangat comel...
Potret mistik, eh bukan, potret hari raya... silalah teruskan berposing sorok separuh badan utk cover apa yg patut. I punya cik abe pemalu u tapi yg pasti baju melayu beliau berkaler purple sbb itulah mungkin beliau malu kot, masuk hari raya kedua dan ketiga dah tak ikut tema dah.

amboi segaklah tu.... jgn lebih dari sifu udoh le yeop...

The very popular ayo oren.
After visit the kubur, pi beraya umah Opah Pi, kira the first stop la ni, I laikeee, sungguh klasik umah dia.
Ayo oren lagi... mana ayo sirap ni? eden dah kempunan ayo sirap ni, ke dah pupus tahun ni? Walaubagaimanapun (sikit punya panjang nak eja) ayo oren dlm teacup sangat comel.

Jejak kasih di hari raya, sungguh indah suasana ini. Yang baju putih bunga hijo tulah Opah Pi, MIL pyer adik. Yg baju biru kiri sekali adalah Opah Endet a.k.a MIL.


Oh!... Finally jumpa juga ayo sirap pujaan hati di rumah ketiga beraya... hilang segala dahaga rasanya. Ok, mak yong boleh diam sekarang sbb dah dapat ayo sirap.


Eh, kenapa tak ajak akak main sekali ni dik? (Eceh, statement yang tokleh handle).


Ala cayang busyuk dia nape nangis ni..... anak sapa la ni?

Oh! baby auntie Zura rupanya, nak shushu la tu ye baby Zara ye...sempat singgah di umah Zurashidi kt Teluk Intan utk beraya a.k.a tgk baby Zara, auntie2 jgn jeles, eceh....

Ok, ni versi baby dah control jelita, dah dapat shushu dah.
Last but not the least, sambutan aidil fitri besar2an satu kampung Telok Bakong kt tepi sungai, di belakang umah MIL malam raya ketiga, anjuran TBO.
Warning : anda tidak dibenarkan berdangdut di sini.
Jurnal kedua menyusul. Tunggu....
Di en.

Sunday, September 27, 2009

Countdown Raya Part 2

Ni kira n3 dah lemau ni tapi takpe, teruskan.

Lagi sari dua nak raya tapi persiapan raya tak siap2 lagi. Niat nak serbu jalan TAR diteruskan pada hari Jumaat tu ketika tgh bertungkus lumus membersihkan dan mengemas rumah. Dalam hati tgh berkira dgn harapan encik bos tak le tergesa2 nak balik kampung dia. Mission accomplished. Tak sempat nak cari tudung kaler yg diidamkan, maka tuko plan B, tak jadi pakai baju raya kaler hijau, jadik kaler purplelah 1st raya tu nampaknya. Malam tu mengagau carik baju melayu kaler purple kt yeop Sr. and yeop Jr. Ok, jumpa. Malam Sabtu tu tido kul 2 pagi lepas sambung mengemas umah dan menggantung langsir. Dah boleh balik kampung dgn tenang. Sampai Telok Bakong dah tengahari dan org tgh sebuk mengacau rendang dan membakar lemang (kenyataan yg suka hati). Oklah, aku repay balik masa pagi raya dgn memasak nasi tomato dan ayam masak merah. Tahun ni masak yg simple2 dah le, kang org dah balik semayang raya aku masih berlemuih kt dapur, so raya ni aku buleh le tenang dan aman sambil perasan lawa di pagi raya.

Apsal sume pun nampak lawa2? Termasuklah promoter tu sekali.

Layan perasaan dlm Sogo. KLK kata beg ini tersangatlah buruknya sbb ada 2 biji spark plug, ok apa, buat standby masa sesak mana tau.

Akibat membersihkan rumah setahun sekali (time nak raya saje). Warning : don't do this at home people.
Anda sebenarnya sangat macho bila berpakaian begini ketika mengemas rumah.


Treating ourselves at Rasa Thai after the hard work. 7 dari 18 biji gelas (lebih2 la kau...) adalah gelas kami bertiga yg punya, bukan Man Belon yg punya. Punyalah haus ngalahkan abang indon kacak wat keje. Saat bahagia tercipta di sini ketika sedang que amik makanan, senang citer ikut dialog dibwh:
Seorang Adik umur 7-8 tahun, diulangi, kanak2 bawah umur tlh bertanya kepadaku : "KAK, ni air apa?" Oleh kerana terlalu excited aku telah menjawap, "Air sarsi, dik", walau aku tahu itu air cincau. Namun jika adik itu bertanya padaku ala2 iklan Petonas "burung apa kak?", eh, "air apa kak?" 5 kali pun aku sanggup jawap, tapi kali ke 6 klu dia tanya lagi aku akan suspek adik itu mengalami autisme (cakap berulang2).
Momen kedua bila sorang akak in her late 30s I guess pula bertanya kepadaku : "Ni kuah laksa ke DIK?". No need to story, I was in cloud 9. Eceh, perasan giler la kau boleh blah.

Ok, sekarang masing2 dah jumpa baju Melayu kaler purple masing2, sila beratur utk bayar, besok buleh balik kampung dengan amannya. Telok Bakong, East Boston (Bota Kanan), Lambor Kanan, Parit, Here We Come!!!!!!!

Sangatlah bestnya on d way balik kampung sambil dengar lagu Balik Kampung Sudirman. Tetiba telinga aku terdengo lagu ini dah jadik lagu kaset rosak bila errrkkk jalan terjem cenggini.

Kita berjumpa lagi dikeluaran akan datang edisi khas raya...tunggu.....

Thursday, September 17, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA...

Aku akan bercuti mulai esok sampai seminggu. Klu rajin dan berkesempatan aku akan berblogging lagi. Dikesempatan ini aku menyusun sepuluh jari, meminta ampun dan maaf kepada semua pembaca (cheh macam ramai) yg sudi menjengah ke blogku dan membaca kisah hidupku yang tak sempurna ini, andai kata aku tersilap kata, tersalah bahasa maka mengguris hati sesiapa di alam cyber ini maafkan aku yg khilaf ini. Sebagai memetik kata2 dr email yg ku terima :

Mata kadang kala salah melihat.... Mulut kadang kala salah bercakap.... Hati kadang kala salah menduga.....

Maka begitu juga aku.

Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin dari lubuk hati ku.

Aksi Dang Anum aka Perempuan Melayu Terakhir, ches perasan giler kau ...

Ucapan kepada semua :

Raya nanti dtg la ke rumah saya ye, klu dtg adhoc camtu je jgn marah klu saya hidangkan biskut Hup Seng cap Ping Pong dgn sirap je, anyway saya sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua walau di mana anda berada, pesanan kepada emak saya : “mak, nti klu buat nasi dagang tunggu kita raya ketiga nanti, tak kiralah kalau mak dah buat raya pertama pun, raya ketiga tu kena buat jugak” , manakala kepada umat manusia yang pulang beraya di kampung halaman masing2 nanti, “don’t drink and drive, drink Nescafe hot kt stesen Petronas terpilih sahaja dan jangan lupa Kit H1N1 anda apabila mengunjungi open house nanti.

Wassalam.

Nota kaki : kejadian berlaku di opis depan bilik bos hasil deco bersama abang Jem, eh bukan, abang Jim

Nota kaki 2 : ym aku dah buat hal dah sebulan, asek2 mesej try again your id and password walau dah tuko password, ingat nak create akaun baru, kekawan mintak bagi id ym memasing sbb i'm thinking of creating a new id, tq. sila email saya : yong_ramli@yahoo.com , tq.

Wednesday, September 16, 2009

Countdown raya 1

Nampak gayanya raya ni belasahlah apa yang ada, masa dah suntuk beno nak beli itu ini, eloklah mak yong, elakkan pembaziran. Siapa yg harus dipersalahkan? Ok, takde listing jgn bimbang. Lagi 4 hari la wey nak raya, nasib baik beraya umah org raya pertama ni , klu raya rumah sendiri sumpah hoh tutup pintu tingkap semua kedap2 jgn bagi semutpun masuk sbb umah cam tongkang pecah. Peringatan utk diri sendiri, eh bukan, untuk suamiku yg super cool : sila jgn buat keje last minute ek.

Ok koperal, cepat jalan... pasal keras beno posing kamu ni Ammar? (oh yea lupa, kamu kena paksa posing rupanya). Nampak gayanya baju shaolin yg bapa kamu beli masa kt Tanah Besar ari tulah akan jadi baju raya kamu nanti. Kamu pun tak pose jadi pada2lah ye.. eh, anyway cikgu Su kata this week kamu tersangatlah baiknya berpuasa sepanjang masa kt sekolah, kira2 setengah harilah, betapa bangganya emak kamu ni bila dengo kamu tak memprotes mintak nasik kat pakcik kantin lagi, sebagai upahnya mungkinlah emak dan ayah akan membeli sepasang baju Melayu buat kamu kt kedai Ying Ying aka harga borong kt pekan Ayer Tawar nanti ke.
Perasan tak kt drawer belakang tu ada benda ntah apa plastik biru aka prop yg tersembul tu? Oh, now kamu dah tahu, sila abaikan...



Ok sekarang boleh ke Petaling Street jual CD ataupun masuk Talentime sekolah sambil nyanyi lagu I Go by Aizat.



Sekarang tibalah waktu yg ditunggu2 (perasanlah kau diri sendiri) kita jamu mata dgn juadah Encik A sekeluarga berbuka semalam.

Daging blackpepper dgn leek (kenapa leek tu tak sedap pun har? Abis kenapa org selalu bubuh dia?)





Sup sayur



Ayam percik buatan org, (bermakna org lain yg buat bukan kerana ayam itu kena buatan orang ke apa, sila jgn salah faham okes)









Dan tidak meriah hidup kalau takde kaler merah atas meja.

Di En.

Tuesday, September 15, 2009

Kutu

Kutu sepertimana tajuk di atas bukanlah kutu kepala atau kutu sampah atau kutu beras atau kutu mat rempit tapi Duit Kutu, yes people in d house kutu yg ala2 belian kredit atau bahasa lebih halusnya berhutang di Kot Mamot lalu gunakan barang dulu bayar kemudian sebegitulah main duit kutu ni. Guess what dgn tak disangka2nya (eleh sebenarnya dah sangka tapi buat2 tak sangka) akak tlh dpt turn duit kutu bulan ini...

Wehuuuuu...dunia lihatlah... duit kutu dan sarang kutunya sekali disertakan disini. Silalah jeles seketika. Sangat harum dan wangi bau duitnya ghau ghau gitu (weh Jim duit ko je bau masam ko tukar kt pasar ramadhan semalam ek? hoho, aku gurau je...). Dah bertahun jugak bebudak opis ni main kutu ni termasuk lah big boss sekali. Aku tak sangka anak Rahimah ini menurun juga saka Rahimah suka main kutu dgn kejiranan kt kampung. Tapi Pn. Rahimah selalu rolling modal wat barang kemas. Baiklah, anak dia sila berhenti teruja sekarang sbb anak dia hanya mampu memegang saat2 keemasan ini utk seketika saje kerana :
Hutang kuih raya : RM154 (tamak haloba ke apa ni?), oklah, tu kuih raya yg order kt opis, belum lagi yg order kt tempat lain ni.., estimated : RM 200 lebih
Hutang bangla karpet : eh, tak dek, tak dek, mana ada beli karpet
Beli kordel sarsi dan sirap - RM100
Buat beli kasut raya, beg raya, balang kuih raya, ntahapahapa raya lagi - tak terbudget dah

Ok duit, sila duduk diam2 dlm purse.

Perompak sila abaikan entry ini.
Semalam main menunya adalah masak lemak pucuk ubi dan udang dengan tempoyak sangatlah panjang namanya ini.

Dari posisi tepi....


Ikan tenggiri masak sambal

Dah habih pi buat kerja.

Monday, September 14, 2009

D 22-23 Ramadhan

Saturday, 22 Ramadhan -

What a beautiful and gorgeous Saturday morning ; the sun was smiling, pouring down her glory morning light, the sky never been as blueish as that morning, birds chirping around, bees buzzing around the flower petals, me in my pyjamas (eh, move aside you masam girl from this beautiful pix!) and finally the indon kacak has arrived for the paid job. ok, let's get back to reality...

Rasa tak mo kemana dan juga rasa takmo wat keje apa. Setelah sepakat dgn bos rumahtangga, ari ni dan esok tak mo masak...yang penting kita enjoyy!!! eh, sebuk la ko Nora D. Yey, my kitchen dapat MC 2 hari finally. Angin meroyan tak dek mood nak raya pun dah mai. Kasut, beg, baju raya anaklaki tak beli lagi ni. Tulah pasal, bos tempat keje kenapa gaji masuk lambat ha? Silakan jawap. Sungguh kejam tau. Kang guna duit upah Indon kang menangis 13 hari indon kacak tu kang. Whadefade lah. Nak kemas umah kang koto balik selagi indon kacak tak sudah keje, dah pago terpongeh camtu mestilah byk barang tersadai kt dlm umah, sgtlah semak dan kotor dia. Nti wat sekali harung la. Cheh, alasan tak cukup konkrit sbb dan sebenarnya Yuna, eh, aku yg malas giler tu. Dah tatau nak tulih apa so let the pictures do the talking plak...

Betapa berlagak nak buka kt luar dan budget restoran bersepah2 kt luo tu, kena2 sume label Full House, sib baik la McD ni selalu wat open house kt sume org, tengok tu orang yg tak pose yang lebih2 makan sampai pejam mata menikmati semua, termasuklah akak camera yg lawa eh silap, silap, yg lawak tak pose jugak, ok, akak tu memang lawa perasan tak ingat dunia hahaha...


Abang salesperson yang sedang-sedang saje (ok indon tu lebih kacak lagi) sedang membodek encik bos buat beli machine urut spesel diskaun. Kejadian berlaku di Subang Parade.

Tidak berapa lama akak camera join. Sangatlah best diurut secara free tanpa membayar apa2 (dah nama free takkan bayar ko pun), akak ni berani sbb dia dah beli satu barang elektrik, klu tak memang dia akan menjauhkan diri sebagai larilah kamu dari penyakit kusta seperti kamu lari dari singa bila tgk salesman cam ni....

Lepas jalan2 tak de arah tujuan singggah di Ani Sup Utara utk supper.. eh, apa kes supper ngan nasi segala ni?

Sunday - 23 Ramadhan

And the sky was crying that morning. Kesian Indon kacak wat keje dalam hujan, tapi demi sebutir nasi segigih petani eh apa iklan beras jati ni, indon kacak meneruskan juga kerja. Tuan rumah masih dlm mood malas. Tapi tengahari tu madam calling2 akak dia kata nak buka kt sane (energy saver). Sebagai tak melenggang kangkung saje ke sana madam merajinkan diri buat trifle.

Triffle ngan whipped cream n strawberry filling cap tangan sendiri on top (versi sememeh okes). Oh cam tak caya madam rajin ini wat benda merepek cenggini. For strawberry filling bahan2nya buah strawbery, gula, jus lemon dan corn strach. Ingat nak buat blueberry/raspberry filling tapi utk versi tak dapat gaji lagi strawberry lebih energy saver.


Sebelum dimodify.... suka2 letak rolling stone kek kt tepian gantang tau.

So petang tu off we went to Saujana mata memandang Sg Buloh iftar umah Kak Long, tak dan pulak amik gambo, lauk sup tulang, siakap sweet n sour dan ntah apa2 lagi tak ingat, sbb ingat nak makan je.


Isnin, 24 Ramadhan - Indon kacak tepon demam tak dtg keje, tulah, sapa suruh main hujan.


Ya ampun, tuhan selamatkan budak ini dari sifat2 mazmumah... budak ni pi jln TAR merembat baju ala2 cap Indon kata dia murah, dia nak buat pakai majlis tunang yg tah bila2 akan berlaku, BCL sila jawap kenapa budak ini terpengaruh dgn baju kawin ko ngan Asyraf ari tu???
eh, madam pun buleh muat la baju ni tau (ye sbb baju ni ala2 stretchable)

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife