Posts

Showing posts from December, 2010

Selamat Tahun Baru & A short trip to Kluang

Image
Bismillahirrahmanirahim.

Sebagai pembuka bicara tahun baru.

Dah nak seminggu masuk tahun baru - baru le ada chan update blog. Hope it is not too late to wish everyone "A very Happy New Year". Been bz sungguh lately. Besa arrr, baget masuk tahun baru berdedai-dedai keje dtg menyerbu. Aku macam ni ler, sihat agaknya nih. Tgk tu sampai aku dah takleh detect dah camana le rasa sihat ngan tak sihat tu, cam sama jek dah. Tapi rasa ok jek. Le maklum ler ngan keadaan perut yg makin membeso nih, makin beso dia makin in a state of berisikolah mak. Doa je lah hari2 mak ni spy semuanya selamat, amin.

So tahun baru cam biasa tiada resolution apa2, aku ttp statik di situ, come what may I'll endure. Sbbnya cam tiap2 tahun nak kurus tp tak tercapai2, nak naik pangkat tak de sape plak sior nak naikkan aku....tambah2 humang haiiii...taim buat appraisal baru2 ni MC aku tahun 2010 sahaja 17 hari dowh! Makanya kelam le sikit utk 2011 punya kemajuan tu, nak tambah anak..haaaa..yg ini nampakn…

Makan secara sihat... ye ker?

Image
I am still adjusting myself with diabetic pregnancy, especially with the diets and such. Sangat sukar rupanya tu curb yourself with the extra cravings like any normal pregnant woman. Eiiii mak tak suka, tak suka! Nak2 klu gi outing, terpaksa menghadapi battle dlm hati sambil mencounting carbs and kalori. Dlm berdiet2 tu kengkadang tak buleh harap jugek... ah, aku insan yg lemah..ah hanya mampu berserah....tetiba mak teringat la pulak lagu akak Dara a.k.a Rohana J. nih.


At 5 1/2 mths nih, klu tak kerna diabetic pregnancy ni mau badan mak membeso bagai juara 2 kali ganda dari saiz ini. Tadi baru je jumpa physician yg monitor kadar gula mak nih, so far so good ler, oiiii...manalah tak so far so goodnya, taim gula terbabas tu ko buat bodo jek tak catit dlm buku catitan tu yekkk ahaksss...Pastu jumpa sekali ngan gyne...alhamdulillah, the little one so far so good juga...sex dia pun dah nampak dah...harap2 oklah sampai tiba masanya nak keluo nti, takut juga makcik ngan keadaan makcik ni kan…

Tag smiley : Looking Great Smile 2010 contest by Zainatun Adilah

Image
Yeay...contest dah nak habih barulah ada masa nak buat nih. Sebenonya mmg nak tunggu habih pun, saje suka-suki nak main2 tag dr Cik Patin yg suka masak n Madam MM the vogue lagi bz mom.
Tak susah sebenonya nak cari gambo makcik tak sengeh, sumenya tak dek tak sengehnya melainkan sengih2 belaka. Nak2 lagi gambo tgh meronggeng jenjalan. Genjoice sgt la tuh.


Sengeh ayu sangat la tu bajet berangan cam gi obersea. Ni kt Bukit Tinggi Colmar, hujung minggu bangun terpisat2 tanya pakweku nak buat/gi mana minggu ni? Terus persetujuan dicapai nak meronda2 Bukit Tinggi dan teruslah buat2 tersesat ke sini. Errrr....Ammar mmg disqualified terus dlm contest ini.


Amboiiii sengeh manjang masa dlm boat round d Island kt Pulau Perhentian. On d way nak gi snorkeling with my elder sis. Sengeh lebo kak Nanie masa ni yek... lepas kejadian ini terus moyok mabuk laut. Bukan Ai, tp dia, Ai ni klu aktiviti cuti2 cam ni mabuk duit jerkk...

-------------------------------------
Meanwhile...

Itu gambo lama, hok kt bawa…

2010... dah nak habis

Image
2011 is approaching very, very soon, terasa amat cepatnya masa berlalu. Macam2 benda yg berlaku sepanjang 2010 nih, and been very busy towards the year end cenggini. Satu2nya benda yg aku masih cam tak caya sampai hari ni is that there is a living thing inside my tummy. Macam tak caya prengnant sekali lagi after nearly 10 years. 5 months already but aku rasa cam baby kurang aktif berbanding dia punya big brother dulu. Ke sbb baru masuk 5 bulan, ntah lah...dlm pikiran tu dok bimbang yg macam2 dowh. Lambatnya nak tunggu 4 bulan lagik nih sighhh....

Anyway, 'rumah' aku ni makin lama makin suram adanya. Malasnya nak tulih blog dlm keadaan sekrang. Ilham tak masyuk kot. Tak per, tak per, mamanlai...ekceli sekrang aktiviti aku bersidai sambil tgk channel masak2 cam AFC dah mai balik dahhh... cuma nak masak jek nan ado. Geramnya tgk chef2 tersebut memasak dgn sgt cool with the very tempting food, mulalah gatai tgn nak pegang periuk belanga. Anyway, aku tak dek benda nak citer sgt kec…