Posts

Showing posts from February, 2009

JALAN2 HUJUNG MINGGU..

Image
Rancangan untuk mengejutkan En. A dengan teriakan "SURPRISE" dgn sebijik kek ditgh malam minggu tu tak menjadi. Kenkonon pakat ngan Kak Long kecik nak bergelap pas tu bila En. A masuk umah pakat jerit tu tapi masuk kul 11 mata memasing bagai digam2 n terus tido sampai pagi.

Lepas Subuh mata tak mau lelap dah. Cakap kt En. A jom pi mana2. And that day we thought we want to have some adventure. Masuk dapur aku stat masak nasi lemak ngan sambal bilis petai + sambal sotong, pack2, we want to have some picnic. And being lembap as I am, kul 10 lebih baru bertolak, pi mana? Heh, we all menghala ke Pahang. Dari Karak keluo tol Lanchang. Dari KL ni tak sampai 2 jam perjalanan sampailah ke... Kuala Gandah Elephant Sanctuary! Nak melawat gajah laaaa... How nice! Selalu unplanned activity, sesuka ati kitaorang je, bukan pernah pegi pun, ntah tutup ke, renovate ke, pakai belasah jekk... So, here we go...















kami disambut dgn 2 ekor baby elps yang OKU (kaki dia kudung daa kena trap ke apa..)…

Selamat Ulang Tahun Sayang : episod 2

Image
Ni lebih kurang h/phone boiprenku (tak baper ingat model apa), kurun sebelum masihi. Tiap kali besday aku cakap nak bagi present h/phone yg 'up' sket (how nice, what a surprise!). Tapi tiap kali tu le beliau marahkan aku sbb kata dia wat apa membazir, janji boleh wat n terima call. Ok la (save duit mak). Bukan apa, beliau selalu seloroh, kalu dlm meeting editorial tepon ahli jemaah meeting sume bunyi cecanggih, tapi time dia klu tepon terbunyi akan ber sound like 'kurrrr, kurrr... , jadik, mak kata, "hey! jangan malukan saya ok!" .... tapi beliau cam biasa, wat dek je... ye ler, klu tepon canggih ada le bunyi lagu terkini dak pun apa fonik2 tu... maka, tak jadi lagi le mak yong tahun ni nak bagi hadiah tepon, senang gek ada boipren yg tak demanding ni, mak bukan apa, utk beli something yg agak terlebih sudaaa kena tanya Prime Minister dulu, kang Menteri Kewangan kena sack...






So, I happened to go to bookstore (sbb terbertugas), and I thought.... ye, dia suka membac…

LUCKY : Selamat Ulang Tahun Sayang...

Image
2 hari lagi lelaki yang terpenting dlm hidup aku bakal melangkah ke usia 41 thn (mak, tuanya rasa..). Tetiba terdengar pulak lagu Imran Ajmain ni...tetapi terlebih dahulu dedikasiku terhadap beliau adalah lagu yg aku suko no dengo ni, to my darling, this one is for you :

Lucky - Jason Mraz ft. Colby Caillat

(my lover ) : Do you hear me,
Talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

(me) : Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

(my lover n me) : Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbyeI wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home ag…

While you were sleeping...

Image
While you were sleeping...peacefully in your slumber like this, with the same innocent pose, nearly every night..
I think about you...
About your future...
Wondering what the future might held for you?
What would you be when you grow up?
Would you be like a normal person? Or worse?
Would you be able to take care of yourself? Or need a guidance for the rest of your life?
Would you manage to find the right path? Or lost forever when your father and I were gone?
Would you find the love of your life? Or you could never feel any at all?
Would you bear your own child? Or alone in this reckless world when you're getting old?
Would you be rejected when we weren't there for you to turn to, or to console, hold and hug you anymore? Would there be anyone who could love your dearly like us do?
Thus, my dear child, I lay you under God's loving care and protection... for He knows the best of what the future might held for a special child like you.. May Allah bless you, and be with yo…

Wisteria Lane, dan dari Sungkai ke Bota Kanan..

Image
Yea, yea, Desperate Housewives is back! Perempuan2 kt Wisteria Lane kembali mewarnai malam2 Selasa gue. Dari Season 1 sampailah nak masuk Season 5 ni aku le pengikut setia drama bersiri ni (is it becoz i'm the desperate one? heheh.. nonono...kidding..). Dah ketagih dah tengok pompuan2 yg a bit bitchy, manupulative, treacherous tapi amat cherishkan persahabatan dlm citer ni (is it true there's a bitchy side in every woman's heart? org putih le kata, very subjective ni, cam klu ada sket perasaan cam masih terbayangkan dream guy ke buleh dikatakan bitchy ke.. tatau la mak) ..hihihi... bahasa mak pung... dulu anak aku pun naik sama tgk citer ni, tapi masa intro je sbb dia seronok tgk epal merah2 tu n music pengenalan, pas tu dia wat hal sendirik, tapi ada sekali dia tertengok adegan sensor yg tak sensor, terus aku tutup mata dia, pas tu elok pulak dia kata dan beri penerangan kt aku ... "orang tu sayang kat dia...sbb tu la dia peluk, dia cium dia..' alahai, nasib baik…

Workout yourself!

Image
Ntah camne rasa keinsafan datang menderu2 dlm diri aku. Nak2 bila tgk gambo aku dlm kamera dan dlm komputer. Aku pun hampir tak cam tu aku. Ditambah lagi dgn kenyataan bahawa aku ni salah seorang pewaris penyakit mak aku, sooner or later... dan pulak, lagik 2 bulan aku dah pun nak masuk 35 tahun (ishhh tua no rasanya...). Misi nak jaga makan dan dan turunkan sket kalau buleh berat badan ni dtg membuak2 (dan setiap tahun keinsafan tu dtg tapi hangat2 taik ayam jerr). Maka dgn berkobar2 aku beli CD workout yourself, wat senaman kt umah. CD tu khas utk org yg malas ke gym cam aku. Kt opis aku ada gym tapi mak, liat no aku nak turun gym tu. Memula rajin gek turun pas tu...out....
Masuk ari semalam dah 4 ari aku ikut rejim senaman Jennifer Ellison ni. Balik keje terus on. Rasa seronok plak, dan rasa sego je bila peluh keluo. Terpaksale aku korbankan citer SpaQ, heheh (cam meluat je tgk pelakon jadik Marlia tu pun...). And 5,6,7 n 8....
Oh! yea, semalam daku terima titipan dari adinda te…