Posts

Showing posts from January, 2012

Halo

Image
Salam semuanya.
what a super long bz week, baru rasa nak napas jap ni, naik opis nak kejo dateline, balik umah nak kejo masuk dapur masak dinner kt Ammarnya, masak bubur dak Alynya, time tulah jugak nak berkuntaw nak mandi nak solat maghribnya, basuh bajunya-sib baik campak je dlm mesin klu kena pi belakang umah timba air perigi meroyan cam mak batu belah batu betangkup lah aku, pastu lipat baju - kenkadang bio je dlm bakul berhari2, sapu2 gitu aje umah kengkadang wat tak nampak jelah sampah celah2 kerusi kehapanya, kemas baju the kids dlm beg masing2, siap2 baju sekolah Ammar ngan baju nak gi keje esoknya...ngan Cik Aly yg tersangat lah clingy nyaaaaa...tak bleh kelibat aku hilang mulalah...kuaaaaaa...... hoiii keje tak habis2 satu hari satu malam tp badan tak kurus2 jugak tew yg pelik tew....klu ada cik abe hok ala jaapar on ke yg alergik tgk umah sepah ya ampun bertuahlah badan, ni cik abe kita wat dekkk jekkk, keje, keje, keje sampai dinihari...klu sampai dinihari kejutkan kita y…

Gajet

Image
Kuangasam...tetiba keluo gambo mesin basuh seketul ngan gambo kt Danga Bay kt past entry tu... tulah pasalnya tak baper celik huruf IT, ke jari gemuk tekan benda lain keluo benda lain, nasiblahhhh...

eh tetiba intro takdek insuran punya bahasa.. salam semua yekkk...tup tup dah nak masuk hari Jumaat.. baru je fefeeling hari Jumaat lepas dah sampai next Jumaatnya, how time flies... anak2 pelan besar kita pun pelan tua iskkk....bila pelan tua kita pun makin dekat lah dengan rumah lagi satu tu iskk dua kali.....

Berbalik kepada issue title entri ni, baik aku ngan apak eh dua2 not so into the gadget thingy... ko keluo le apa versi sekali pung, tak dek aku kesahnya.... contohnya henpon kan, org dah smart phone lah, ipad ipod tab android sana-sini mak ngan apak tak kesah pun... pakai lah henpon zmn Saloma tu lagik...ibarat klu terjumpa anjing liar tgh jalan baling kt dia pun dia tak heran haha...asal dpt buat call, terima call, dpt mesej dah cukup...  arkib betullah mak ngan apak ko ni yerk.…

testing

Image
Hi

Kisah aku dan lagu...little kindy, etc...

Image
Salam semua, barokah day utk semua.



wah wah wah.... bergigih biji mata mak mlm tadi tgk Hindustan kt TV2 punya pasal. Klu citer Chittu the robotic aka Ranjinikath tak baper nak bergigih sgt, dia punya auta kare lenmacam sampai mak pingsan 2-3 round masa tgh tgk, tp dgn Dilwale iskk...3 jam boley tahan sampai kul 1.30 a.m. tu. Love epic sepanjang zaman tu. Mere beta mere khurur haiii....aiseymannn tu je dialog tak boley blah mak takkan lupa, anyway dah baper kali dah tv nasional tayang tp tak sempat tgk, so tak dek feel, semalam lepas anak2 dah smack down K.O. punya penangan buley le feel sorang2. Klu masa zmn anak dara dulu toksah cakap lerrrr ntah baper kali katam hahaha....semalam ada lebey feel sket sbb ada sarikata professional gitew, dedulu masa tgk CD ntahapa2 translate bahasa Melayu pung aku tak paham daaaaa...direct translate mmg le lawak giler cam kt dlm wayang tu, poyo jek.


----------------------------------------------------------------------------------------------------…

We go for organic!

Image
Yuhuuuu... harap2 sume org berbahagia, ceria, hapyy-mappy dgn mood tahun baru, azam baru, semangat baru dan pakai baju baru..eh, apa kaitankah.

Tahun ni azam nak keep fit, nak jaga kesihatan. (Padahal baru bedal mee + kuetiaw goreng + sebiji donut makcik Indon yg sgt best). Oppp ayat belum habis lagi tew... nak jaga kesihatan dan nutrition anak-anak dulu. Dak Aly dah masuk 8 bulan dah boley introduce sumber protein like ayam. Tp tak sampai ati nak bg daging ayam kena jap. Ha dik, ko ingat ko je ke kena jap tiap bulan, ayam pun kena jap gek, toke Ahseng nak soh ayam dia cepat beso so pulang modal. Hai kesian kt gen Y sekrang ni, ada ayam, ayam jap, ada ikan kena rendam formalin, ada sayur kena sembur pesticides, dah canner??? Huhhh nak pikir2 tu sumer kebulur le kita. Tapi tak perlah, demi anak2 kena sikit berkorban. Le lagik infant, buah pinggang/liver diorang fragile lagik nak menapis segala sumber2 toksin tu. Kita org tua ni takper lagik, habih2 kena upkan sket life insurance tu kih…

Hello 2012

Image
Bismillahirahmanirrahim.

I, welcome 2012 with open heart.
I, have nottin' much on the resolutions, just want to keep fit, happy with my loved ones, with series of dreams that hope to be fulfilled.
And, with doa's to live my life in His Blessings, may Allah guide us all to the right path.
Amin.

Hope it's not too late to wish everyone a Happy New Year, it's a Dragon Year uols, signifying success and happiness.  May 2012 bring great good luck to everyone, insyaAllah!