Gajet

Kuangasam...tetiba keluo gambo mesin basuh seketul ngan gambo kt Danga Bay kt past entry tu... tulah pasalnya tak baper celik huruf IT, ke jari gemuk tekan benda lain keluo benda lain, nasiblahhhh...

eh tetiba intro takdek insuran punya bahasa.. salam semua yekkk...tup tup dah nak masuk hari Jumaat.. baru je fefeeling hari Jumaat lepas dah sampai next Jumaatnya, how time flies... anak2 pelan besar kita pun pelan tua iskkk....bila pelan tua kita pun makin dekat lah dengan rumah lagi satu tu iskk dua kali.....

Berbalik kepada issue title entri ni, baik aku ngan apak eh dua2 not so into the gadget thingy... ko keluo le apa versi sekali pung, tak dek aku kesahnya.... contohnya henpon kan, org dah smart phone lah, ipad ipod tab android sana-sini mak ngan apak tak kesah pun... pakai lah henpon zmn Saloma tu lagik...ibarat klu terjumpa anjing liar tgh jalan baling kt dia pun dia tak heran haha...asal dpt buat call, terima call, dpt mesej dah cukup...  arkib betullah mak ngan apak ko ni yerk....Apak ko lagik kan... selalu buat joke bila masuk editorial meeting kemain canggih henpon sensorang, ringtone toksah cakap la kan.. sekali Apak ko ckp klu tiba henpon dia bunyi macam ayam berkokok jerk kurrrr kurrrrr...rasa nak letak henpon bawah meja....Omak kata dah tu beli le henpon canggih...hermm taknak pulak la dia....suka ati ko lah....
mak pun bukannya VIP nak call org sana sini, apatah lah mentweet2 bagai nih... tak reti.... nak tenet2 ni dah nak termuntah dahhh kt opis 24 jam, kt umah sambung lappy lagik grrrrr.... sekali henpon mak lately dah cam nazak dah, mmg kena tuko lahhh gayanya nih...

 ecehcehcehwah.... daripada duit kena tarik ngan Lembaga sana-sini apa guna simpan klu tak beli le benda hok nampak seketul cenggini... tak nak kalah ngan perkembangan semasa kekdahnya ni....giler gamble tgh bulan bawak duit simpan kt celah lipat kain nak beli hendpon dow... gi kt outlet dia ni pun tergesa2 ngan apak ko nak keje lagik, ngan Cik Aly terkua2 nak keluo stroller.. homaigod...berpoloh2 mak kt situ, sambil dukung Cik Aly tanya kt budak tu...dik, rekomen sket mana model hok buleh tab ngan phone tapi taknak hok beso gedegang tu (aku rasa klu tab yg beso sket tu pahtu ko call org rasa lawak la plak cam ckp ngan mesin)... 'kakak, angkat itu Galaxy Note lah kakak.." erkkkkk.. jap, jap, tercekik tekak akak ko ni... haper? tak dek hok lain ke? (sambil congak2 cash dlm beg free gift kedai emas Wa Chaaaa kt Batu Gajah). Apa barang nak bagi 3% charge kt bank klu guna kad dopss....Oklah, akak angkat ini model lah... ok lah, oklah, jadik, ko tunjuk le features and function dia tew... pastu ntah hape le budak tu godek2 tunjuk kt aku, aku tak kosentrate pung.....dah siap top up memory card sume hermmmm takde le murah mana...

 wahhhhh balik godek2 try test guna tenet sume pahtu tatau nak tutup pahtu dak Ammar ketab ketab sana-sini walaweiiiiiii.... kejong dapat mesej ni!!!!!!!!!!!!! ibarat dua kali pingsan, pingsangan pertama sbb dpt mesej ni sume BP naik sume, pingsangan kedua tu... kira dah bangun dr pingsangan pertama mengharapkan ianya hanyalah bad dream tetapi homaigod nehi nehi... ini adalah betul so pingsan kali kedua. Parah... bulan lepas kena potong gaji RM500, bulan ni kejong nak kena bayo bil buta nih....makan nasi lauk telur goreng gred D ngan kicaplah kita bulan ni Ammar oiiiiii huwaaaaaa...... pahtu Aleesya pakai napkin lapik ngan kain getah homaigod epic sungguh..... tulah pasalnya blind alphabet IT, dulu masa belajo siap amik paper DBMS lagik, sekali hamik koooo... apak eh senyum simpul jewk... dia kata tulah pasalnya dia malas nak interprem aku amik tab kecik, sbb dia kata tangan kita ni gemuk... klu nak taip hurup lain keluo hurup lain... so Apak eh mmg tak suka nak guna touch2 screen ni.... sbb tu lah aku try publish post sebelum ni guna henpon, hampehhhh betul, nak upload gambo lain keluo gambo lain, mesin basuh seketul kekdahnya.....eh, bukan ke next month awak bonus bang? tolong bayo bil ni yerk?? ~kepak2 bulu mata mode~

lepas beli tepon Ammar ajak menjaring, asek2 nak menjaring jerk budak sorang ni...kira fav. dialah ni klu gi outing...

 hah.. koserrrr....mak ko dah nak muflis dah ni beli tepon kemain canggih kunun, makan kena share-share jerkkk tau....

 Aloh-lohlohloh...tgh bodek anak sbb nak mengendeng makan, bebudak tak bley makan byk sangat tau! sebenonya jgn percaya sgt kt mokcik nih, adalah dia lepas tu bedal seafood pasta sepinggan, order dia tak sampai lagik dia pau hok anak dia dulu ngeh ngeh ngeh...

 owhhhh tgh buat susu anak dgn penuh kasih sayang....tetiba rasa diri ini macam makcik drebar bas sekolah bila pakai cenggini.... peace yooo....

 hermmmm... dapat botol mineral kemain suka buat bahan kajian......

 ------------------------------------------------------

Meanwhile....



 homaigod....chomel jerk Apak ko tgh lipat kain sambil tgk bola, sebelah tangan topok2 anak bg tido, giler multitasking dow... tp Apak ko klu topok anak kompem anak takkan tido, dr mata kuyu2 nak tido buleh bangun balik merangkak merayap sana-sini... ni nak jumpa fenomena lipat kain ni, buleh bilang sebelah jari je dlm setahun apak ko tu... tu sbb dia tgh suspen esok kena wat assessment jantung kt Damansara Specialist, bertuah bos dia tu, pakwe mak tu citer lah dia kengkadang rasa sakit sini, sana, macam angin ke haper, sekali bos dia bawak gi turun bawah...bertuahhhh sekali bawak dia terus gi klinik dan soh klinik buat referral letter kt DS jumpa specialist jantung terusss...sbb bos dia ada pengalaman dan buat kt specialist yg sama..... tak ke meroyan pakwe mak tu...ni kira escapism sbb suspen lah ni....pahtu pepagi buta gelabah carik tracksuit kasut bagai sbb nak buat procedure kena lari2 cam kt treadmil tew....

The super sedap bubur plus chicken, plus broccoli plus carrot plus ikan bilis kisar garing to super suka makan-tp-ikut-mood baby.. homaigod...super kedekut mak ko yerk, ciputtt jerk bg nak anto kt nursery ni...  worry not, satu tupperware lagik simpan dlm fridge, reason why kata nanny dia cam makan tak makan je bubur ni klu kt nursery tew, wahhh super sentap tuuuu mak ko tuuuuu....so aku bg sikit jerk kt nursery, balik kang mmg aku paksa dia makan betul2...eh, tak yah paksa, dekat2 pukul 8 p.m. tu mmg time dia lapar la tu, kt umah selalu habih...tp aku tak worry sgt kt nursery tu sbb aku tau anak aku kompem cukup makan, Umi Ton mmg rajin buat makan kt budak2, nti dia akan bg bubur yg dia masak kt bebudak ceniap kt nursery tu kt Aly, oihhh kemain nak makan bubur kenkawan yg beso dr dia tu yerkkk...disbbkan itu omak ko pun kengkadang ikut mood la nak buat bubur hanto nursery, klu rajin buat, klu malas buat donno jelah nan adoo....

ohhhh tak perlu kata apa2... dari firasat ni omak tau ko tengah berkira2 cemana nak terjun keluo nak let me outttt !!!! let me outttt of hereeee!!!!!! hoiihhhh eden dah tak berani dah nak tidokan dia dlm crib ni lagik, sekrang dah kemain lasak ni, takut ler bangun tengah malam buta carik jalan cemana nak kuarrr erkkkkk horror....sorammm dennnn!!!!
Last but not least.. Ya tuhanku...semoga hayat tepon ini dipanjangkan hendaknya, Amin. (grrrrr tgk muka dia kemain geram semacam time main game, belum lagik cubaan mendownload game dr tenet,...koserrrr!)

Comments

PatinPasta said…
Patut la berkali-kali saya klik kat testing entry tu, tak de pon. Dok ingatkan Yong dok buat entry rahsia dah. Hehehe!

Canggih nye tepon! Wahhhhh! Me likey! Bill tu pon canggih gak. Ahaks! Kalo saya, mau pitam tak bangun terus.

Si Aly tu tak cukup makan bubur ke, sampai dok gigit kayu crib dia? Haish!
wah tab plus u..der..kalo bukan guna unlimited internet jng sekali2 on9 thru ur smartphone ok..and most of peeps suggest u go to digi or celcom bila nk guna unlimited tenet cos MAXIS bila sampai limit penggunaan ye xkan slowkan speed tp u have to topup bill and consequences mcm yg dalam gambo tu la kan...so happy teneting la yek..pasni dah leh viber jek...caraa....
somuffins said…
Yong
Jari kita macam dah haus asyik duk tekan tekan nak baca cerita 'testing' :-)

Hp baruuu.. auummm...bill yg tetiba mencanak2 tuuu..lagilah mengaummm....
Salam...
Ya ampun yong, ingatkan Yong dah hadkan blog pd org tertentu je.
Nway Yong, sama lah kita, I sejak ada fon tu asyik tersalah touch aje.
kena chek betoi2 sblum send.
Yong Kamariah said…
Aida...propa betul entri tak jadik tu yerkkkk...tu le dianya...org lain nak canggih aku pun nak canggih sekali sampai bil pitammmm tak jadik nak pitam sbb pikir ada anak kecik, klu tak kejong tertiarap le aku huhu...
Cik aly tu apekebenda hok dia tak gigit, sume nak masuk dlm mulut haiii lahhh bertuah anak...

Miss azni...
dah rasa cam tobat nasuha je ngetab-tab nih...nanti K.Long kena wat tutorial ke Ai ni plak, cemana nak hide google screen kt depan tu, sume game tu asek2 nak link ke tenet je, mau le tak Ammar ke tab sana-sini...pitammmm nak bayo bulan2 klu gini ropanya wehhhh...
Yong Kamariah said…
Cik Som dearie,
hahaha... propa betul entri testing tu yerk..dah post siap2 tetiba setting lari sana-sini so delete le balik... nti akan ku usaha jugak bio dpt buat publish kot phone itu oneday
p/s : mmg dah mengaum tahap Harimau Malaya Betina dah....

Kak Iha darl,
Tak dek makna deee nak buka kt org tertentu... blog gue ni pun bukannya ramai naw org baca, kekita ni jerk, blog mak2 org jerkk haha..
p/s : tulah dianya, asek salah touch n go jerkkk... klu mms tetiba ada tersalah bg gambo skandal hoihhh kejonggg le jawapnya haha...
aida said…
wwwoooowww...hp baru tu... tang ckp tab y gedabak tu...kita terasa!!!!
Yong Kamariah said…
amboiii Daaa... apa lak yg terasa tang tab gedabak hahaha...kira ok lah tew... ada tab beso gedabak canggih beno lah tew, cuma akak ni nak tuko henpon jerk, susah plak nak boh dlm hendbeg kang. akak ni kan sopistikated hahaha...

Popular Posts