Posts

Showing posts from March, 2011

34 weeks and still counting...

Image
I think my belly now is as big as a tong drum.

Dah tak larat nak bawak perut. Lambatnya lagi nak tunggu mid April nih. The date nak kena lapah eh operate has been set. Lamanyaaa rasa. Nak drive gi keje pun paksa diri je nih, klu office jauh dr umah nescaya idok la aku sudi nak pegang stering lagik. Sume benda pun dah malas nak buat, termasuk le nak berblogging, 'umah' kengkawan pun dah lama tak terpegi to say hi-hi, maafkan daku.

34 weeks and still struggling. Last week pi check up baby dah 2.5 kg, omaknya for the past couple of months cuma naik 0.5kg jek. So ari tu after the weigh in nurse tu kata, 'what happened puan? berat tak naik pun?'. Adeehhh rasa cam nak memberi hempukan pada sesuatu, dah korang suruh jaga makan buleh lagi tanya aku soklan tu ek. Sudahnya mmg aku slap manja lengan minah tu sambil ckp dialog yg sama. She gave a good laugh sambil dlm hati aku rasa sengsara. Bukan senang nak jaga makan masa pegnen wehhhhh...Tu pun gula selalu terbabas, it is true…

Bad Thursday

Wahhhh...today is a really bad Thursday.

The day started with a phone call that I received from my dearest Kak Long, pepagi masa siap2 nak poi keje. Oh, no, no, way back before that, i had a very bad night, sleepless night in Seattle, eh, PJ. I only slept like 2 hours last night. Ini gara2 cik Abe ku yg balik lewat giler malam tadi. I woke up at 2.00 a.m. and he still has yet to come home. Hermmmm alih kiri, kanan sume tak kena, sedar2 3.30 a.m. and I gave him a call. Mana tak mengamuk makcik, takut le klu jadik hapa2 tgh jalan choyyyy... rerupanya keje dia belum selesai, lepas satu projek to another lah pakcik tu sekrang nihhhh.. mana lah aku tak tension giler! Weekend ni ke Ipoh lagik, bulan depan taim makcik nak dekat due dah nak gi Korea lah pulak dahhh...hih mencengkam betuiiii lah hati makcik. So dlm pukul 4 a.m. baru balik, aku mana le nak tido dah taim tu, agak2 dlm 5 lebih baru le doze off, pastu dah nak kena gi keje plak tu. Oih, ni le musim peknen plg tension bg makcik. Grr…