Posts

Showing posts from June, 2008

A fairy tale...

Image
It was 10 at night and my belly was roaring and grumbling, longing for food. I tiptoed down the stairs to my old dining table and oh yes.. there you were, the left-over of McD's french fries and one piece of spicy fried chicken. As piece by piece of the french fries disappeared into my mouth, I gave a deep thought of love, life and inspiration (macam P.Ramlee the musical pulak). Without realising of how much calo n cole burgeoning in my stomach and bloodstream, i kept munching and lost, deep in my thoughts. And how long was Ammar been sitting right beside me, I didn't realised - enjoying the same food that I was consuming. Ammar! Dah pukul baper ni?? Esok nak sekolah, ada assembly! Yeah right, like he knew and paid any attention! So both of us enjoyed the food and lost in our own dreams... Life is not like a fairy tale after all. And if it was, it's gonna be a 'fairy tale yang terluka'... Sometimes life is so cruel and unfair, some people got money, bunch of money b…

Teman, Sahabat dan Kawan...

Image
Ari ni saje 2 sahabat aku mendedikasikan entry diorang ngan kenangan persahabatan lalu, ye, ahli2 bilik AB101... intan, diana n sya tak mungkin semudah itu aku melupakan kalian dari kotak ingatan aku, syukur kerana kita terutama Diana n Intan, tak terputus persahabatan sejak melangkah keluar dari ITM kira2 10 tahun yang lalu.. jujur aku akui aku lebih senang dengan persahabatan jarak jauh sebegini, makin jauh makin rindu, kadang2 persahabatan jarak dekat boleh menyakitkan... bila sesuatu berlaku boleh menyebabkan ia goyah dan pecah berderai n sometimes ada yang kena act like a different person after so many years jadi sahabat baik pun...macam2, kita manusia kan tak perfect....

bagi aku sekarang definisi kawan tu ibarat kenalan aje.. nak cari sahabat sejati payah kot sekarang ni, aku rasa only a few org dlm dunia ni yg ada best of friends and last sampai akhir nyawa n aku consider org2 tu paling lucky dlm dunia ni... byk best of friend berakhir sekelip mata aje, dan trust me yg pecah be…

Parti Pakatan Rakyat....

ari Jemaat 20hb laki aku mengheret aku ngan anak pi dengo ceramah PPR "sempena 100 hari pemerintahan PPR" kt Stadium Shah Alam. dengan malunya aku mengaku tulah baru 1st time aku masuk stadium tu sejak bertahun2 menetap kt selangor ni. memula tak minat tapi kata laki aku sifatkan ambik angin memalam, aku kata cuba sifatkan sesaja buang minyak yg dah naik melambung ni..

okaylah, jadik jugak akhirnya. Terasa macam vandalist jugak bila ikut org beratur masuk pago yg dikopak kt belakang stadium (aku rasa macam dikopak je). masuk je Tran Sri Khalid tgh berucap, dah pukul 10 lebih dah time tu, org makin berbondong2 angkut satu famili masuk stadium. aku rasa some 30,000 people showed up malam tu. baru berapa minit dlm stadium Ammar dah wat perangai boringnya tu, dah start buat bising dan tepuk tangan, erghhh, aku dah pandang ayahnya isyarat nak balik, tapi laki aku mana boleh tinggal benda2 macam ni... aku suruhlah Ayahnya pegi beli minuman ngan apa2 ball goreng kt luo tu, rupanya m…

Report Card

Ahah...wahai blog tercinta, dah lama aku tak menulis dlm ko setelah balik bercuti ari tu, balik2 cuti.... tu dia keje bertambun-tambun menunggu...

Hari ni amik report card Ammar, sampai sekolah Ammar dah siap2 cakap, "kita jumpa Cikgu Aini sekejap je... sekejap je.." sbb semalam aku dah input dlm kepala otak dia esok tak sekolah, nak jumpa cikgu amik report kad...

Report anak aku quite impressive jugak... macam tak caya je Ammar punya report tu... Maths 86, Agama 80, Sains dan Alam Sekitar 100 .. report cikgu yg mengajo pun positif jugak, tapi rata2 tulis "baik tapi kadang2 hilang fokus" , hempphh.. tahulah, memang dia tu susah nak bagi tumpuan, cikgu pun mengkelasifikasikan dia sebagai ADHD.. cikgu Aini kata Ammar ada perkembangan cuma masalah dia adalah mengikut arahan... utk subjek kebun dan pertukangan, muzik, komputer pulak dia dapat A, cikgu yg mengajar tulis "dia amat minat subjek tersebut bla bla bla.... " yelah, aku pun suka juga perkembangan dia …