Posts

Showing posts from December, 2012

Hello!

Image
Hiiii... hello again!

Fuihhhh berjaman2 mengabaikan blog sendiri, apatah lagik blogwalking. Cukup takde masa dan mood berblog makin menghilang pada diri sendiri. Timakasih pada kekawan blogger yang masih sudi singgah sini huhu, diriku ini tidak melupai kamu dong, sikit masa lagi daku gi visit kamu. aku mau say hi to kamu semua. Jadi edisi kali ni adalah edisi upload balik gambo2 kt instagram je, kt situ tangkap gambo and write le few words senang citer kan. Blog ni kira tempat luah perasaang gitewww haha...



dimulakan gambo ini lepas Mesia kena belasah ngan Siam masa semi final piala Suzuki AFF. Malam tu kt dlm facebook punyalahhhhh meletop2 propaganzil kutuk siam noohhhh (termasuk pengadil kpop tak baper adil), siangnya tengok kedai makan siam heloo...Phad Thai disini...pani pillo.....terus menggelupurrrrr order tomyam ikan siakap bagai sungguh tak semangat rimau hembekhekhekkkk... ni mmg kompem takleh gi medan perang, ada chan berpaling tadah choyyyy...

 okay ini pula tuan-tuan dan …

From Gaza ...(and Egypt) with love

Image
Tepat jam 8.20p.m. hari Selasa the door bell ringing. Syukur alhamdulillah apak ko dah selamat balik, in 1 piece from misi keamanan di Gaza. Berakhirlah hari2 penuh kerisauan seorang isteri dan ibu.

Kurrrrrr semangat... sentap jantung makcik dengo citer pakcik ko. Rupanya2, the first night mereka sampai, tepat jam 12.00 a.m. mereka di bawa ke satu lokasi rahsia di sebuah ladang zaitun. Kurr semangat rupa2 di bawa ke markas tentera Hamas tengah2 malam buta. dalam gelapgelita kecuali dalam kem. Dapatlah apak ko bersalam dan berpelukan dgn komando2 Hamas, sampai kata apak ko dia yg sebeso begitu tenggelam paras dada je ngan komando Hamas. Kemudian dia dan colleague di bawa keluar dlm gelap gelita utk bertemu dgn tentera  mujahid Hamas di luo kem. Saspen giler kata apak ko, dlm kem tak dibenarkan ambil gambo, tapi diluar kem mereka dibenarkan bergambar dgn tentera Hamas yg bertopeng dan bersenjata rifel, ada yg selamba tgh pikul peluru berpandu ke apa namanya kata apak ko. dah lah keadaan…

Since you been gone...

Image
Syukur... Alhamdulillah tercapai jugak hasrat pakweku menjejakkan kakinya ke bumi suci Gaza, setelah melalui berbelas pos keselamatan Mesir di Rafah dgn rifle sentiasa siagap ditangan askar Mesir dan kereta kebal yg terusan menghala ke Gaza. Mahu tak menitik peluh jantan asal jumpa pos pengawal di acukan rifle kalau aku lerrr... surrender beb, terus loncat van teriakkk riauuu tolonglah encik, pulangkan saya ke Mesia cik... lalu sesampai di bumi Gaza maka sujud syukurlah kedua mereka mencium tanah bumi Anbia'.

Bajet terer tak terer pakweku ngan colleague dia sampai pi buat liputan ke sempadan Israel nun, sedo2 taxi driver bagi isyarat kecemasan to leave the area sbb ada pergerakan Zionis di seberang. Baru depa tau kata 500m from kaw. tu di usha oleh tentera Zionis 24 hrs dibalik konkrit yg dibina with sniper siagap di tangan. Dah berpuluh petani Palestine syahid ditembak di kawasan itu kerana katanya menceroboh... chiiiisinnn!!! nak bercucuk tanam kt tanah sendiri pun kena tembak, …