Posts

Showing posts from October, 2014

Ice Age

Image
Ok sambung lagi jalan2 dkt yg mana boley buat hari weekend. Satu hari tu, hari Sabtu ke Ahad, lepas Zohor gitu tetiba rasa nak ke mana. Pagi tu plak dok skodeng IG, Fb bagai nampaklah hashtag Ice Age kt Genting. Haa... tpt sejuk, bagus. Dah petang pun jadi. Sian budak2 sbb weekend depa bukan cam weekend orang lain. Kena tunggu mamidedik off betul2 baru boley jalan2. Klu tak bapak dia keje makdia yg keje, tp mak dia jarang2lah. So off we went up to the Genting, Apak Eh kata bukan ke tutup? Mak Eh kata, yg tutup tu outdoor park jek! Chalo!
Eh dah sampai dlm kul 3 lebih kot. Berkabus2 Genting. Nak mencari parking menyaso. Nak cari convention centre dia pun menyaso. Akhirnya sampai le juga. Tiket masuk rm20 kot. Aku tak baper impress sgt le sbb cam tpt galeri je. Susah nak impress aku ni rupa2 nya (poyo). kalau dia buat atleast ala2 Jurassic age cam kt I-city tu ke ok le jugak (eh ada lagi ke?). Real sket.  Tapi budak2 maybe sukalah kot esp. yg suka sgt citer Ice Age cam Aleesya tu. Tiap2 mal…

When you have it here...

Image
Arrghhhhh takmo komen, takmo komen byk bajet 2015. Tak memberikan apa2 impak pd saya pun. Not even my income tax. Tp kenaikan kos sara hidup - hidup ke, mati ke... saya lah kena tanggung, sayalah probably antara penyumbang BRIM tu melalui tax yg dikenakan ke atas pendapatan saya. Kena redhakah saya? Saya redha klu betul2 di salurkan kepada pihak yg sepatutnya. Tp klu ada kes yg tak patut dpt tp terlepas dpt gek... itu bisa mengundang murka. Sedangkan ramai lagi golongan sepatutnya tak dpt. Pastu guna duit wat shopping kt Pekan Kuah lagi. Atau beli smartphone baru. Tak bermanfaat langsung, bukan nak menambah pelaburan ASB ke, tabungan lain ke. Gi berjoli. Jgn tipu benda mmg jadi. Lazim org kita. Tp of course tidak semua lah. Gula2 apakah ini jibby? Agihan kek yg tidak membuatkan semua org kenyang! Arghhhhhh tensinya dok dlm golongan sandwich nih... kaya idok miskin idok... terjepit terjepit di tengoh2 bayo itu ini. Now kalau ada org kata hiduplah dgn ukur badan baju sendi…

Kula Kula

Image
Salam.
Sebab apa kita malas nak update blog? Sebab ada media sosial cam IG. Petik kamera bg 2-3 words and you get connected. La ni sume nak cepat sbb masa pun berlalu sgt cepat. Baru je berhari Jumaat tup tup dah Jemaat balik. Allahuakbar... tak terkejo dah lagha dunia ni. Sebuk manjangggg.... 
Dah lama nau berperuk dlm folder citer Kula Cakes ni. Sbb suka skodeng IG org maka terjumpalah satu tempat yg hype n femes ni yg rupa2nya kt kg kitewww je. Kt mana celah ni tak pernah perasan pun bila lalu. Ok, lokasi kt Jalan Besar, Kuantan. Cafe for cake, dessert and such. Dan nak bergambo bajet masuk FB ngan IG ngan yg sewaktu dengannya.
 Haaa kan... Nak bergambo2 cenggini. Gantung basikal kt dinding yg nampak kulat2 kusam2 jadiklah artistik.
Aiya amoiii Aleesya debok klu posing sekali hermm..
Meh masuk dalam. Hahhh gitewww menu and regenya.
 Hahhh gitew kt kaunternya.
 Haah gitew amoinya, kt dalam ada le sebiji dua meja ngan kerusi. Kecik je cafenya pun. Hahhhh tak tertahan2 lagi tgk cakes n pastri…