Posts

Showing posts from April, 2012

Happy Besday Mak Yong!!!

Image
Today i'm a year hotter awhhhh Mak Jemah ayat tak kalah...



 kenapa mamik? tak percayainya pun adoii ke berr???
-mamik tak caya umuq mamik dah tuaaaaa huaaa.....

 diraikan di officenya, terimakasih bos belanja ini semua, he never failed meraikan anak2 buah di office ini, we had KR for lunch.

 so we had double celebration with dak Atie...the April girls...

 (hoihhh ade je hok nok chetteaaayyy kt belakang tuuu ekekek..)

Happy birthday utk diriku sendiri, happy sweet 18!!! (dan dan tu jugak lah jerawat nak tumbuh pun hadoiiihhhh)

Re-write : Aleesya is no 1!

Image
Owhh gitewww tajuknya, penat2 mendraft sekali sume hilang... me don't likey ipad grrrrr....hoihhh membuang maso den yo-o-o...

Anyway, my darling girl, this entry is dedicated for you, for you to cherish and remember, what a journey we have been through, having you in our life, that 1 year has past, with tears and joy, thru pain and laughter, you are now officially number O.N.E!....


 We begin with this pix... after 10 years and thought the kilang production has stopped, suddenly.... good news! that was you at 12 wks of gest. pregnancy, quite scary eh with the skull and all, ngeri mak ko time ni sbb tetiba tak nampak kaki owhhhh anakku!!! ada kaki ke tak ni doc? - you are imagining things! said she. at this point of time we nearly terminated you due to - ohhhh no point of mengenang kisah lalu, syukurrlah we made the right decision...
And that was you inside the tummy, at 5/6 mths of gp, butterfly inside my tummy fluttering from right to left, up north to south...

 At 6/7 mths gp, qu…

Aleesya is One!

aku kuchiwa, penat2 draft sekali publish kot ipad hilang sume terusss...grrrrrr
 anyway, aleesya najla sophia is 1 today!!! happy besday love!

Aku dan sesuatu

Image
Aku dan sesuatu...

1. Aku dan Emo....
Tak tahu pula sejak bila aku menjadi amat sensitip lately. Aku ni, jaranglah dpt menghayati citer drama berepisode2 kt tv tu. Dok 3 minit depan tv ada je menda aku kena buat. Selagi tak 10.30 ke atas sorry lah to have my own sweet time. Malam Jemaat tu, tetiba tertengok le citer Mahabbah ke apa namanya tu kt tv3 tu. Sebelum ni tak pernah layan pun. Tetiba adegan pak mentua stok2 Tan Sri soh heroin sign kontrak klu nak dia sponsor surgery anak dia merangkap suami heroin. Sah2 kawin tanpa restu ni. Cam biasa suami taktau pun perjanjian tu pahtu ada ati tengking heroin kenapa ko tak tunggu aku dlm wad ni haaa??? Pahtu heroin ckp sweet sgt ngan pak mentua, "Saya cintakan Is...tempat isteri adalah disamping suaminya..." <---- harap2 relevan lagik lah ngan zmn smart phone bagai sekarang ni>. sekali terpaksalah mengalah sbb nak selamatkan suami sbb dah bergolok bergadai utk kos rawatan suami. Pendek citer aihhh.... akhirnya ..eh, oh ye, m…