Posts

Showing posts from July, 2012

Di tebing sungai Perak

Image
A morning stroll by the river banks behind Atok Perak's place.













Tragedi berdarah 6 Ramadhon

Image
Pada Ramadhon ke 6 yang lalu, yakni semalam, telah berlaku tragedi berdarah di rumah bernombor 443A, PJ. Hamboiii tajuk mak jemah... agak suspender.
Pada umur 1 tahun 3 bulan, tahap curiosity seorang bayi senior adalah agak melampau. Melampauuuu yg bikin emaknya tensi tahap nak meletup cam nak meraung. Agak2 tak dpt meraung amik penumbuk tangan masuk mulut telan jeritan hoihhhh tensi, tensi....

Maka tahun ni tak dek bekas kuih rayalah nampaknya, serve dari balang kuih jelah. Sume dah bersepai dikerjakan anak den. Salah aku jugak tu ari bersih2kan bekas ni pahtu pi letak atas kabinet tv. Mokna tu senyap2 buat projek bukan2 aje. Disbbkan tahap curiosity agak melampaui batasan maka dia pun menariklah itu table runner dan...innalillah... arwah dah bekas kuih raya berkaca aku ni...sob sob.... adalah 4 bijik kot huwaaaaa!!!!

inilah tragedy berdarah type O+ tew... sib baik aku yg kena kaca tu...time sebuk nak clearkan kaca2 tu time tu jugaklah dia sebuk nak ngendeng...ni sbb nak selamatkan a…

Diari Ramadhan 2012

Image
Alhamdulillah... tahun ni, setakat hari ke 5 ni anak teruna istimewa teman si Ammar dapat berpuasa penuh, barulah faham konsep puasa kaedahnya. I knew that day would come, someday, one fine Ramadhan day. Tahun ni doa aku rasanya terkabul. Syukur alhamdulillah. Aku tak pernah memaksa sangat, walaupun dia dah nak masuk 11 tahun. Payah nak reasonkan budak autistik ni, they ask you so much, repeatedly. So this year dapatlah tengok perubahan dia, kejut bangun sahur pun senang. Pasal makan je senang ko yek Mar? haha... Solat pun bertambah rajin, siap mintak izin lagik. Tapi kalau amik air semayang habihhhhh baju seluo berjeruk basah tensi mak. Tapi jangan kacau emo dia sbb dia cepat sentap time pose ni, apa-apa lah nak, janji ko pose. Bila tanya nak hadiah apa? - Ammar nak tupperware. owhhh anak haku, sungguh makcik-makcik. Siap soh cari buku tupperware (katalog). Sib baik bos kt opis agen tupperware, dptlah wat balik katalog. Sungguh pelik budak autistic ni kalau dah obses ngan sesuatu. Me…

Tacoma, Tacoma..Taico-ma & Salam Ramadhan al Mubarak!

Image
Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua muslimin-muslimat di mana jua anda berada! Wah-wah-wah.. dah masuk 3 hari baru nak wish. Ini adalah entry terperuk lupa nak publish, terpaksa edit sesikit huhu...jadi ada yg dah tak releven lagi cam musim Tacoma yg hampir berakhir...

Tacoma....



Our very own Sakura aka Tacoma blooms are everywhere to be seen kan? What a nice view cantik je kt tepi jalan...sekarang ni musim hujan-panas berserakanlah ianya di atas bumi. I see them on the way to office...


 Setakat ni ada 2 warna je yg terjumpa.. putih dan pink, cantik...rasa cam kt Korea plak dah...


I see them on the way to fetch the kids...


 Rumah orang ni kemarin aku tengok kt dlm porch dia penuhhh... with a bed of tacoma flowers...

ehhh apsal tulisan aku skema beno ek... tuko channel. Nak cepat post je entry ni sebenonya sebelum naik kulat.

Well.. meet my Taico-Ma pulak...

 Macam kepuraan kosentrate, selak 3 pages je dah setat melalak balik, hoihh mana adanya nak baik perangai tak nak dok dlm car …