Mood Merudum...

Tak tahulah apa bug yg menyerang diri this week rasa down sangat.
Actually, on the seminar day, after we had our lunch, tak semana2 my colleague menerima sms with a very, very shocking news. One of my company's staff passed away while having his coffee during lunch hour on the same day. Memang terkejut sangat-sangat.
He was 42 then, an Assoc. Prof. and looked so sihat walafiat. He collapsed and meninggal on the spot. It was a heart attacked.
So young..... sudden death... nobody knows dia ada masalah jantung I guess because he was so fit and quite active. And I guess he also never knew he had a heart problem then.... Innalillah, dah janji ngan tuhan kan...
So sepanjang minggu ini byk ingatkan mati....
Menjemput kita bila-bila... tak kira tua, muda, sihat...
Arwah ada few kids yg masih kecil.
Tiap kali tengok muka my kids... aku berdoa tidak dijemput olehNya terlalu awal kerana anak2 masih kecil dan memerlukan perhatian dariku. Namun apa daya kerana ajal ditanganNya, hanya mampu berdoa dan berdoa... dan ya Allah, aku manusia yang sentiasa melakukan dosa... sentiasa rasa tak cukup bekalan untuk dibawa nanti...


Comments

~jeet~ said…
innalillahi wa innailahirojiun...

moga arwah di tempatkan di kalangan org2 soleh...

tu la kan...maut tu memang xde sapa dapat jangka, minggu lepas dgr kat IKIM, ada sorang ni bertahun-tahun terlantar sakit, ramai sahabat handal datang jenguk, dan sepanjang bertahun-tahun tu jugak, ada lebih kurang 5 org yang dtg jgk dah pergi dulu sebelum dia, Allah saja yang tahu bila hidup kita kat dunia ni berakhir....
CS said…
Innalillah ...

Yong
I pun sama duk teringat hal2 yg sama esp selepas my BIL punya sister meninggal dunia. She's only 40 n have 2 small kids.

Hanya Allah maha mengetahui..
aida said…
saya senantiasa tatap muka ank sy tiap kali dia tido... tiap kali sy keje selalu teringat kat dia... selalu terpikir kalaulah sy pergi... ke mana arah dia... siapa y sudi jaga dia... sy selalu terfikir... biarlah sy x merasa hasil kejayaan dia asl kn sy dpt bersama dia tatkala dia sdg berusaha mencapai kejayaan dia... haisshhh... sedih plk komen sy kt blog kak yong kali ni...
Yong Kamariah said…
My dear Jeet,
Amin.
Betullah kata Jeet tu, selalu yg tak disangka-sangka dilihat sihat walafiat pergi tetiba, sedangkan yg dah lama terlantar sakit kadang2 terlangkau dr tarikh expected utk hidup by doktor, inilah kuasanya Allah taala, tak siapa mampu predict, masalah kita yg hidup ni kenkadang insap sekejap je hailah....


Dear Cik Som,
BIL punya sister tu sakit ke kak? only 40 mmg anak ada masih kecik2, kesian anak2 dia....sekarang ni nak pergi tak tunggu tua kan? sometimes org ingat nak tobat kengdian sbb ingat mati lambat lagi...
Yong Kamariah said…
Dear Aida,
mmglah klu tatap muka anak2 akan rasa cenggitu, cam akak selalu risau kebajikan anak2 sbb kita ni ibu kadang2 walau ada suami pun rasa tak secure nasib anak2 klu kita takdek, kenkadang rasa not fair memikirkan cenggitu pada hb tapi what to do...takut anak dpt mak tiri jek huhu....
aida said…
kak... bab dapat mak tiri... aduhaiii... biarlah ank sy x dpt bapak tiri pun... selagi ada kederat ni... kugagahkan juga...

Popular Posts