Friday, July 6, 2012

SALE!

A quick post. Salam Jumaat penuh barokah semuanya.
Terkejo2 masa je sekrang ni.

Alooooo cik adik kakok sume cikebung cikebung....
TEFAL is having a warehouse sale uols! Go to Kelana Square sekrang - sikit lagi ke masa break semayang Jemaat ke coz sale is up to 70% uols. (okeylah sale2 pun ada hok stilll mahal gek dah nama TEFAL khennn). Sampai this Saturday je. Gi, pegi.


 haa..ahhh! gitew uncle...reporting live to bini kt umah
 
 sape gile poyok boleylah pegi. electrical appliances pun ado. bagus juga untuk stok bg hadiah org nak kawin.

 aku sempat rembat wok sebijik. Dah kesian benoooo dah ngan kuali bontot hitam yg dok ligan hari2 kt umah tu. (Tapi aku discover semakin itam bontot kuali semakin sedap masakan haw!). Dan juga sebijik blender buat ganti blender Tefal hok mbak Arsih wat pecah tu ari (nak Tefal jugak berlagak tu). Mata is tamak haloba tapi managed to menyabokan ati supaya tak gersang poket di tgh bulan.

 ari tu kan ke mesin basuh aku mogok. hamik nak... pi dobi stok seminggu ni, even bakul pun tak muat boh baju-bajan manusia 4 org. dah boley salin baju santa klaus pahtu usung bungkalan baju ni teheee.... best thing buat sume sendiri bawak sabun basuh sendiri dan mengeringkan baju sekali. Save masa aku takyah jemur menyidai bagai. lipat baju je is pemalas. best thing no 2 apak eh yg buat sume, lagik save masa aku layan samarinda.

last sekali semalam budak kenit ni telah memecahkan code da vinci diri sendiri. Selama ni klu tanya where is your nose, tekak, rambut, mata, lubang idung sume jawapan is LIDAH = TONGUE, pasrah mak kau nak. semalam tanya where is your teeth..warghh memancor-mancor tunjuk 8 btg gigi + 1. sayabas bete mere khandan mere khurur hey. mak kau mmg perghak,  le maklum le anak org lain dah advance, anak den je ketinggalan lrt.

Sekian saja nak bagitau.
Have a productive and happy weekend all.


5 comments:

CS said...

Dear Yong
You have me tickled with "syabas bete mere khandan mere khurur hey" ... muahahahaa..

Ha'ah, I tau Tefal ada sale dari paper. Geram jer tak dan nak pegi sebab I need to buy a blender (nak Tefal jugak, har3) as all this while I've been using a 'blender' meant to make puree for baby's food. Tu jugak sebabnya sokmor I tak blend sendiri cili. Blender yg I beli masa memula kawin dulu, takot nak guna sebab dah lama leave it 'dormant'.

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm Yong..
Bagi lah masa lagi kat Ally tu..nnti besok dah terlampau bijak bercakap..pening you.

Banyak ke membeli?

Apa cerita CS tu..lama menyepi..

Yong Kamariah said...

My dear CS,
ha'ahlahh betul kata kak Iha tu, ngapain lama nyepi'in? jgn lama no menyelam tu no..
aiihhhh saper tak geram ngan cookware ye dok?? ari tu tgk blender dia kaler hitam hok smart seratus lebih jerk tp kita amik hok model lama gek buat ganti yg pecah dulu..
aihh punyalah sayang kt blender tu yerk buat blend for baby food je tew huhu.....ate blended cilinya beli kt paso jelah yer?



My dear Kak Iha,
hahaha.... sekrang ni pun dah pening apatah lagik klu dah bijak bercakap ye tak... kids, kids...
idok byk membelinya, cuma blender ngan sebijik wok, akhirnya berjaya menahan diri dr nafsu tamak haloba, klu ikut toaster pun nak beli ari tu hohoho...

PatinPasta said...

Yong,
Kalo dah habis borong sales kat sana, buleh datang memborong kat sini pulak. Tengah musim sales :D

Nasib baik la gunung kain tu tak bergolek jatuh kat si Aly. Tak dapat bayangkan kalo si Aly tarik bucu pastu... gedebum! Haru! Hehe!

Yong Kamariah said...

yuhuuu Aida cik patinpasta,
Ate... ko nak bagi ticket ke Spain kew? kecik tapak tangan stadium bola ai tadahkan hahaha....musim sale sesaja ek, tu hok tak menahan tew...
ayooo klu jatuh kalu mmg haworrr laaa...

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife