Thursday, February 28, 2013

Ngetest produk

 
Chakkk!! oh tiba-tiba giler kuasa upload muka sendiri ni ari. Haha.. panas2 gambo pagi tadi on d way gi kerje. Siap boh watermark lagi tu, takut gek le zmn sekarang macam2 org boley guna gambo kita dgn tujuan serong. Nak citer satu produk yg kita guna dlm 2 bulan ni. Bukan sbb nak nampak muda belaka seme tp sbb ia mudah, ia cepat, ia senang, (bukan, bukan ketupat segera Faiza)& harga yg berpatutan, sangat menepati ciri2 diri ini. Umum tau kita pompuan nak gi keje selalu kelamkelibut pepagi tu kan, nak2 ada anak kecik dan spesis cam ahkak, ko bersiap rapi malam semua tu pun tp bila pepagi belum tentu awal boley gerak. ada je lahhhh yg melambat2kan proses nak kuar umah, even klu pepagi tu baru nak siap beg anak2 pun keluo sama lambatnya ngan dah prepare awal. Aku standard pepagi terkulat depan gobok baju termenung nak pakai baju apa. Dari hari malam tak sampai seru nak pilih baju so kononnya nak tunggu pagi ari baru decide. Lepas tu terkedek2 nak make up ringkas2. Ringkas2 pun nak apply toner, mosturizer mak nenek tu mkn masa gek tu, belum pakai bedak celak bagai. Tapi muka super tu je akakakak..

Maka, akak menerailah satu produk bedak all in one sekali gus. Bagusss... jimat masa aku dek. Tulah foundation, tu le bedak, tu le kira pelembap. I loikeeee....Nak tau? Aper??? tak koser nak tau? tak per aku bagitau jugak.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Gambar ihsan Google, sorry pemilik asal gambo lupa amik credit gambo saper ni, minta izin dehhh.
Ye, tulah, bedak Arab Kokuryu. Tak agak2 nama bedak Arab tp bunyi cam Jepun. memang save masa nak gi keje ni. Dan ia tahan lama. Selalu aku pepagi klu kelamkelibut muka pun setat le berpeluh2, lepas apply mosturizer mulalah tala muka kt kipas, klu tampal ngan bedak mulalah nampak berbelak2 muka ngan kesan peluh, nak2 tang idung tu lerrr timbul tompok2 peluh, oihhh sgt comot. Tp dgn bedak ini aku berpeluh pun bila apply cepat kering, dan ia long lasting too. Amboiii promote terlebey2 ni padahal iklan tak berbayo pun.
Ala2 nak buat testimoni tp guna pun gambo bajet alter kot insta bahahaha, ada unsur2 penipuan ke apa ni.

 oklah, ni gambo asal tampa edit. Klu tanya boipren aku sah2 takkan nampak apa perbezaan pun. habih2 dia kata samaaa jeeeee.. Org laki mmg annoying klu bab nak puji bini sket. takper bio kan dia. eh tetiba rasa sikit poyo ni ari.
 
  Cantik tak Kak Tonnn??? ahaks. Ni produk yg ke 118 kali den nak menerai. Dah nak masuk big 4 ni kena le amik supplement, klu tak tergugat mak jemah.

tu je nak share. Last sekali nak share gambo makanan. Alang2 terajin update blog khenn.
Sekarang ni, bapak bebudak ni bak kata labu-labi lagik idup, keje, keje, keje. that's it. including weekend. Sangat menyumbang kepada KBT ini (bak kata CS ahaks). dah penat mak jemah nak bergaduh ngan bapak bebudak ni. So kena pandai lah cari entertainment kt luo. erkkk ayat nak makan penampo ngan cik abe. Ok, lagi sekali kita buat ayat : so pepandailah kena cari makan kt luo. aiyooo lagik teruk bunyinya.


eh, memang betullah, weekend boring, so membawa le hati lara ngan anak2 mencari ketenangan, keentertainment dan kemakanan diluo. Tak kena gaya anak aku buat peel. mmg sgt menambah hangin dihati. Pegi pun dekat2 aje. such as Kedai kopi putih Ipoh kt area belakang umah. moh kita ngopi.

 the best mee kari in town area Sri Manja and Taman Sentosa bawak ke Taman Medan dan Dato' Harun dan belakang sikit Jalan Klang Lama, depan dia area Sri Petaling hembekhekhek....mmg best ini. Sangat sedap sehingga menjilat siku. Bila citer kat apak budak ni dia kata, eh, bukan ke kopitiam ni ada isu tuuuut? panggggggg... dah le ai pegi sesorang u tak teman banyak pulak citerrrrr. (tolonglah somebody kata ok sbb tgk kt menu dia ada cap halal jakim huhu)

 mujurlah takdek cipan yang terbunuh tu ari, pegi dah lambat sib baik stok nasi lemak ada lagik buat Ammar miahiahia...

 hoihhh belagak ma'am beso dak ni, pegi wrong timing ni,  time dia nak nap lewat pagi, mmg mood spoil betul larrr, dia habih makan mulalah setat injin. ko nanes ke tak nangis ke mak nak habihkan semangkuk mee kari jugak!

Tuesday, February 26, 2013

ICT 2013

Hello gorjes! Hai hai hai ketemu lagi kita.

Can't remember last time pegi I-City, tau tau dah ada taman tema air. Sumpah katak bawah tempurung tahap ekstrim. Terputus terus dgn civilization. Yang tau pegi kerja, balik kerje, terkulat2 apa nak masak for a quick meal for dinner tau-tau nampak warung nasi lemak mak engku terus tapau 2 bungkus. Kirim salam lah kt berat badan unggul. Lepas tu hantar ammar kelas fardhu ain, sementara nak tunggu kelas dia habih balik umah pulak layan babytv dgn Aleesya. Sungguh ku tak mengerti kehidupan apakah ini? hoihhh sungguh bosan tahap dewa dan lari dari ketemadunan. Dapat tau lagu2 terkini cam Tasha Marshahar tu pun dari anak2 bila depa kusyuk layan youtube. Sungguh tidak cool lagi lame tahap epic. Mana depa korek dan tahu latest music den pun have no idea. Yang kecik tu pun tak kalah siap angguk2 sambil sambung2 ayat last kt lirik. Lari tune terus. Kids nowadays...

Tengok berita sangat sucks nowadays dgn agenda politik yg sgt berterang lagi bersuluh. So better layan babytv, sungguh seronok jadik baby you don't have to think about those BR1M lah, nak mengundi lah, buat golongan sandwich mcm ai what do we get haiya? Gaji kena deduct tax lah, bil berderet nak bayo, bil lektrik bisa membuntangkan mata tiap bulan, why don't they just use that money of BRIM tu tu buat kebaikan bersama like turunkan tax, tarif api/air so that every level boley dpt merasa paedahnya? ok, i am too sucks at politics better drop that.

Jadi sesekali terlepas kandang hujung minggu amatlah bagai kanak2 ribena. Tu pun kalau boipren tak keje, klu dia keje lagik le mati kutu. Jadi last weekend malam Jumaat Ammar ajak keluo. Budak2 pun tau otak boley tepu akibat terperap kt umah. Good job son! Kalau takdek drama tu idokle apak kau nak layan keluo. I was thinking of Shah Alam. Tetiba I-City menjelma dikotak ingatanku. Bagus juga pegi round2, cik Aly pun tak pernah pi lagik, mesti keterujaaan tgk lampu. Buckle up kids, Shah Alam here we go. (tapi belum bg proposal nak gi Icity lagik kt tuan beso)
 
 So singgah dinner di resto D'One ke apa tu kt seksyen 7. Tekak mengada2 nak makan western. Ni semua Poyooo. Otanjat gegurl, baru beb menit order terus sampai. Sedikit confuse di situ. Agak2 la pun nak customer-oriented bisnis. Makanan pun dah suam2 kuku horrrr. Agak2nya masak bundle pastu panaskan dlm microwave je? huih bab komplen ko mmg terer ek, klu lambat komplen, cepat pun komplen. Rasa wise is ok lah, tak le mengecewakan. err tp daging sedikit kenyal disitu.

 Ammar klu tak dapek nasik hermmm tataulah, memula nak hotdoglah, burgerlah, chicken chop ler, tp bila tgk nasi goreng org meja sebelah terus tuko pikiran. Syabas beta.

 
 kecik ni klu dpt fries kira habih hatilah dia.

 
 and then we went to I-city. xtvt setahun sekali kekdahnya ni. Rasanya last time pegi terus kena bayo RM10 kt gate, ni parking n bayo kendian. gambar yg suci lagi transparent betapa happynya dgn lemak tepu di perut. Jadi jgn kecik ati klu menerima 18 kali pertanyaan dlm sehari 'akak bila due?'.

 jadi mereka sudah ada i-kids fun world ke apa ni. oih berapa century sudeyyy ketinggalan ni? kesian anak2ku. beli kad and top up utk main. Anak aku menggelinjan nak main kete ni. bapak juga terover.

 
 si kecik takmo ketinggalan, sume benda org main dia nak main.

 including naik bike. budak ini adalah lasak tak boleh handle. Abang pun kalah kalau bergusti, tiap2 malam mesti gusti abang dia adoh pening kepala. Siap amik bantal hempuk2 kt abang. abang adalah siap melalak. Balik kampung banyak kucing, siap jinjing kt tangan kiri kanan 2 ekor kucing pastu sua kt abang. Menjerit2 abang ketakutan. Abang penakut haiwan, jangankan dia lipas sekor lalu pun kagum.

 
 penuh kosentrasi dik, macam ia-ia beno.

 Naik ni je lah dik. Giler sempoi anak2 aku, pakai baju nak tido je gi jalan.

 
 Sementara menunggu the guys tgh meracing, cik Aly melompat2 tgk replika binatang2 Ice-Age and lukisan kt dinding. Pastu ada pulok doh mainan kanak2 cam mini ketapi, cawan2 pusing tu, cik Aly dah menggelenjan nak naik. Tapi kelihatannya belum pass lagi utk naik nak, klu maknya boley naik sama tak pe jugak. Kang dibuatnya tetiba nanes nak melompat kuor bendalah tu parahhh... hoih hanya mak yang mengenal anaknya, baik takyah.

So jadiknya kemudian we've decided masuk dlm ni. Ammar n cik Aly masuk free save budget, gilak berkira punya mak bahahha...


 warrrrrghhh... jumpa si trex ni dulu.

 mak budak mmg kena over dari budak.

 
 Merida braving the T-rex. Tak takut okeh walau menatang tu bunyi kuat dan bergerak errr.. adalah dlm 0.5km sejam toleh ke kiri dan ke kanan haha

 
 nate gapo ni? cam drakula spesis bermutasi pun ada.

Anak den tak takut tapi gigit kuku. bendalah kt belakang ni macam dinasor berbalung ayam, sungguh scary lagik weird di situ.

helo tenuk zaman dinasor.


 then we met a gigantic mammals. oh sampai sini anak aku dah seram sambil tunjuk kt pintu keluo.
  
 Sampai kt seladang ni dah tak boley blah, Cik Aly ajak blah, agak2nya bunyi dia sgt horror lagik annoying kot.


 then sampai keluo ingat nak balik sekali tgk Giant Wheels ni apak ko angkat kening? "wanna have a ride babe?" ok ayat tipu tp makna sama.



 Can't believe I finally took this ride. Aku klu tgk funfair pun takkan sudi nak naik, tetiba la pulop ada ati nak naik. layankan jelah.

 
 You can't say you go to I-city but not buying this kelip2 thing.

  tgk adik dia pilih angry bird wheels tapi Ammar pilih...magic wand! hoihhh berjantan perkasa lah sikit Ammar!
Tengok jam dah kul 12.00 lebey iskk marilah balik anak2.

eh, gambo dah habis, maka habislah dulu entry ini, ketemu lagi di lain edisi, babai.

Sunday, February 17, 2013

YUK Bandung! Part 2..dan no telfon Pak Jaja

ASSALAMUALAIKUM WAROHMATULLAHHIWABAROKATUH *tirusalamustazDon* dan Salam 1Malaysia.

I know, I know, I've been unkind to my own blog, abandon him for so long (woih ada jantina ka blog? takpa aih, anggap blog ni boipren). I don't know.. maybe the momentum dah hilang kah,or takdak masakah, or I'm just too keen on IG cheq tatau ah. Kalau cheq dah lama takdak kt sini carilah kt insta nohhh, tp gambaq2 yg boring dan lame lahhh, gambaq2 citer mak2 org, asek2 post gambo makanan dan anak2 (read : LAME : or, sukerrr ahhhh).

Baiklah, baiklah, menggagahkan diri ini sendiri utk buat post Bandung part II. huih, gagah kemain diri ini tgh2 tghari buta Ahad sbb takdek patron melangut dr pagi sampai petang tp sbb customer always no 1 katanya tercanguk jugaklerrr di sini. Nyaris tak main badminton dah dlm opis ni punyalah sunyinyer.
Aku dah ingat2 lupa lah apa citer Bandung hari2 seterusnya, kalau tak dek caption tu maknanya hilang ingatan benda apa jadi masa gambo tu dirakam, hangpa layan jelah gambo nooohhh...

Oh yeah, kepada CIK/PUAN/ KAK IDA, Wawa Zamimi, Azueriena Norash (thanks for dropping by) yang bertanyakan no contact Pak Jaja Smartguy, nti saya bg diakhiran citer.

Mako kito sambung dihari yang ke...2 ke 3 gitulah.
Hari ni, bersiap2 utk urusan org nak kawin, nak pegi membuat kartu dan shoppink.

Tu dia aih, minah superactive tgh tawaf hotel.

apa ajeeelah menarik perhatiannya.

Then we had a breakfast pepagi buta tu dengan nawaitu sahaja takmo buang masa sbb dah rugi satu hari ari supaya dpt cover satu Bandung. (harapanlahhh)

nak? Syarat yang no 3 tu agak serem sket.



Kasi chan interprame banyak sket gambo budak ni.

...and bersedia meronggeng. Muka pun tak cukup tido, tempat org katakan mana ler nak lena tido. Tak baper lama jalan budak ni pun zzzzzzzz. baguihnya dia.

Orang majlis dia, hebak kutip sampah tepi2 jalan ngan kandar je, tp baju seragam kherlas ala2 Bintang Tiga you, depa takdak tongsampah khas cenggitu, so ko dibenarkan buang sampah tepi/bawah tiang listris je. Antara penyumbang buang sampah bwh tiang listris adalah diaper Aleesya yg ada brg kes. Sekali singgah satu kedai moto/topikeledar (kelas rombongan cik Yong, ada yg borong helmet kt Bandung mcm le Kay El ketandusan helmet). Pastu anak den hermmm buat bisnesnya, so lepas cebok aku tanya toke, mana tongsampahnya? sbb tak nampak pun, so dia kata, mari sini, aku ikut le, sekali sampai keluo kedai. aku dah cuak lah sbb bawak brg kes gitew, tak selesa. Di sini aja buk, kata dia sambil tunjuk tiang letrik tu. hoih, bio betik? dah gitu terpaksa lewww walau hati tak redho.


lepaih tu pi teman pengantin tempah kartu. Betapa leganya aku dah lepas bab-bab kawin ni, tgk org la ni berbelanja kawin naik seriau beb.


woih anak aku sambung tido agi. rombongan tgh memilih kad, pilihan adalah mengikut persetujuan secara berjemaah. Mcm2 pendapat bila byk kepala, last2 kepala pengantin yg pening. pengantin dah siap2 bawak softcopy pix mana nak boh dlm kartu nanti. kartu mmg murrrreh ada kelas tokleh nak dikata. tabik spring arr kt depa dpt beroperasi dlm kos yg mureh.



Pilih kak, pilih, alang aku dah expired je, klu tak mau jugak tempah kt sini.
 
ohhh anak bertuah dah bangun, terus diberi tutorial bermakeup oleh kak Ayu.






hermmm udohh menyental muka dgn bedak. benda2 cenggini meme cepat pick up lah sangat.


Seterusnya... keseksaan menunggu persetujuan dicapai secara berjemaah telah berakhir, syukurlah. Dah tak lalu nak dok dlm kedai printing lagik dah. Moh kita sambung shoppink. yeahhh ke Rumah Mode. Baru le sego sikit mata.

Aman sikit dari Pasar Baru. Nak cari branded stuff boleylah dtg area sini. pastu tak sedo anak ada ngan saper? org ni ada kt mana? dah ralit tu sume terpisah, last2 mmg aku lah yg last naik van tu senang citer.

kaum lelaki meme suka arrr kt sini, sbb tak bosan nak tunggu kaum pompuan shoppink kan. sementara tunggu tu boleylah bagi ikan makan hah. Org laki ni kan...selalu berbulu je tunggu pompuan shoppink, sedo2 bila jumpa balik dia hok jinjing 2-3 beg shoppin. sangatlah kannn..

spesis cam kecintaan haiwan cam cik Aly meme suka arrrr dok kt sini, tak balik takper.

haha

kalau dibio kan mmg melarat merata2 budak ni, mmg tak aman nak shoppink lah.


pusing2 keliling tak tau benda nak beli sebenonya, tapi dpt juga 2 shopping beg. lupa lah pulak kt anak kt belakang.



heyyy, banyak shopping? -ishhh mana ada. hermmm rupanya yg berbeg2 tu dah selamat simpan dlm van ye Long.

 
lekaih amik gambo, trafic dah bersusun tunggu nak lalu tu. sbbkan aku nak bergambo dah jam jln ni haha...pasai van tunggu tgh2 jalan

 
hasss mulalah tu, gitu sokmo klu gi jln, baru le nak check purse aku mana oi? henpon mana?

Selepas itewww... perut dah lapo weyyyy... nak matan, nak atan, nak makan...ni ari kita menerai nasi padang pula di Resto Sederhana, kerrr rumah makan Sederhana, ah belasah. Cik Aly cam biasa zzzzzz.

ish isk ishhh... dah nama nasi padang tu kannnn..


herannya sumer rasa sedap, dah cuba sedapkan hati kata so-so tapi sedap juga ianya rasa, naper tah. lapor bebeno kot. padahal lauk dah sejuk tu.

Ammar klu terskip makan nasi mmg boley sampai tahap membunuh 8 ekor cipan. don't play-play.
memasing dah tak sabar.
weyyyy benda lagi caption nak bubuh ni? banyak beno gambo makan nih.

Ni muka org sugar dah low. lapaqqqq


ada lagi gambooo???


silalah makan, mmg sedak tak dinafikan, nak2 ada singkong, ai kan tekak is very the kemelayuan.


last gambar, lega. Sblm sampai resto kan, adalah sorang dua ckp, 'nti makan nasi padang jamah apa yg nak dimakan saja tau, yg takmo tolak ketepi, nti ko sentuh je kena bayo'. - sangaaaattttlah kannnn. licin je sume aku tengok- phuiii bahahahah. Makan for 13-14 pax was 953rp. alamak...dah lupa nak convert RM.


last but not the least...time demam gangnam di Indo time tu.

Then sambung jenjalan


Ramai yg carma lagu ni.


takyah hire police traffic you know...


ronda bandar dia.

Sempat rembat kasut kt dak ni.


Lepas tu pi area cilapas? chapelas? chip benda tahhh, katanya yg juai branded2 yg tak baper ori ke takpasti arrrr, sume takmo turun pown.

Pastu berenti kt terminal tas? tas tangan? aiyoooo lemah ingatan, tp tas2 tangan cam tuttt...baik le ko gi downtown buang maso yo.

pahtu ramailah pulops basker. Tengok tu cuak bebeno basker ni kt apak ko sbb macam2 lagu dimintaknya. Lagu tgh pemes is ibu-ibu bapak-bapak whateverrr...Ammar excited sampai lompat2, siap mintak lagu Alleycats lagik.

Lepas tu sekejap je ari dah malam. Pak Jaja ajak pi tengok rumah perfume pulak, ikut je lah.

sebenonya takmo turun, tapi terturun jugak sbb nak salin diaper ANS. 

ooooo cenggini depa wat minyak rupanya, mcm2 ada yg tiru-tiruan ko nak brand aper? terjebak juga aku amik satu, tp bau dia mmg evarlasting ler, kira klu kt kita perfum tiruan tahap 1 haha.. aku tak minat sgt kumpul perfume ni tp sbb tgn tak bedung duit nak keluo aje senang2 dr purse.

 
hoiiii banyak lagi gambo nya.. bila nak abis ni...mamat ni poyo...ini semua poyooo...serius 24jam.

lepas tu acara makan lagi...bahagia hidup.

so kami dinner kt bandoengsche melk centrale, fuih tergeliat lidah nyebutnya.

haaaa gitew. Asal dr zaman belanda nih. (hermmm statement tak cukup research)

yeahhhh ada live band. Ammar terujaan.

inilah susu murni...suci murni gitew ohhh nak citer panjang2 tak ingat fakta sorri.

so depa makan soup tulang, alah lupa nama dlm Indo nyer.

Ni kira2 nasi goreng kampoeng. Ayam mmg tak jumpa ayam bandar, sume ayam kampung.

oihhh bateri dah tinggal satu bar je lagi ni, dah tatau apa nak citer.

they enjoyed the food but the next day, anak teruna cik muntah2 sakit perut kt airport.

blk malam tu setat le berkemas, masing2 dah pening kapla sbb beg dah beranak pinak haha rasakan.

at the airport, masing2 tidak lagi kemana2 hala kerana traumatised dgn case ketinggalan katebang.

amat menyukai kasut barunya.

 
buat apa tah. tak mandi pun pagi2 buta angkat terus ke airport.

sempat menghabiskan sisa2 rupiah dia airport.

hoh dah habis gambonya? hoorayyyy.

Baiklah, maafkan saya sekiranya saya bored you to death.

Bagi yg bertanya no. telfon Pak Jaja, ini nomernya :

+6285222982395

Selamat berenjoy ke Bandoeng ya! Hotel Ariandri tu boley google sendiri okay!

Daaaa...

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife