Posts

Showing posts from February, 2013

Ngetest produk

Image
Chakkk!! oh tiba-tiba giler kuasa upload muka sendiri ni ari. Haha.. panas2 gambo pagi tadi on d way gi kerje. Siap boh watermark lagi tu, takut gek le zmn sekarang macam2 org boley guna gambo kita dgn tujuan serong. Nak citer satu produk yg kita guna dlm 2 bulan ni. Bukan sbb nak nampak muda belaka seme tp sbb ia mudah, ia cepat, ia senang, (bukan, bukan ketupat segera Faiza)& harga yg berpatutan, sangat menepati ciri2 diri ini. Umum tau kita pompuan nak gi keje selalu kelamkelibut pepagi tu kan, nak2 ada anak kecik dan spesis cam ahkak, ko bersiap rapi malam semua tu pun tp bila pepagi belum tentu awal boley gerak. ada je lahhhh yg melambat2kan proses nak kuar umah, even klu pepagi tu baru nak siap beg anak2 pun keluo sama lambatnya ngan dah prepare awal. Aku standard pepagi terkulat depan gobok baju termenung nak pakai baju apa. Dari hari malam tak sampai seru nak pilih baju so kononnya nak tunggu pagi ari baru decide. Lepas tu terkedek2 nak make up ringkas2. Ringkas2 pun nak …

ICT 2013

Image
Hello gorjes! Hai hai hai ketemu lagi kita.

Can't remember last time pegi I-City, tau tau dah ada taman tema air. Sumpah katak bawah tempurung tahap ekstrim. Terputus terus dgn civilization. Yang tau pegi kerja, balik kerje, terkulat2 apa nak masak for a quick meal for dinner tau-tau nampak warung nasi lemak mak engku terus tapau 2 bungkus. Kirim salam lah kt berat badan unggul. Lepas tu hantar ammar kelas fardhu ain, sementara nak tunggu kelas dia habih balik umah pulak layan babytv dgn Aleesya. Sungguh ku tak mengerti kehidupan apakah ini? hoihhh sungguh bosan tahap dewa dan lari dari ketemadunan. Dapat tau lagu2 terkini cam Tasha Marshahar tu pun dari anak2 bila depa kusyuk layan youtube. Sungguh tidak cool lagi lame tahap epic. Mana depa korek dan tahu latest music den pun have no idea. Yang kecik tu pun tak kalah siap angguk2 sambil sambung2 ayat last kt lirik. Lari tune terus. Kids nowadays...

Tengok berita sangat sucks nowadays dgn agenda politik yg sgt berterang lagi bersu…

YUK Bandung! Part 2..dan no telfon Pak Jaja

Image
ASSALAMUALAIKUM WAROHMATULLAHHIWABAROKATUH *tirusalamustazDon* dan Salam 1Malaysia.

I know, I know, I've been unkind to my own blog, abandon him for so long (woih ada jantina ka blog? takpa aih, anggap blog ni boipren). I don't know.. maybe the momentum dah hilang kah,or takdak masakah, or I'm just too keen on IG cheq tatau ah. Kalau cheq dah lama takdak kt sini carilah kt insta nohhh, tp gambaq2 yg boring dan lame lahhh, gambaq2 citer mak2 org, asek2 post gambo makanan dan anak2 (read : LAME : or, sukerrr ahhhh).

Baiklah, baiklah, menggagahkan diri ini sendiri utk buat post Bandung part II. huih, gagah kemain diri ini tgh2 tghari buta Ahad sbb takdek patron melangut dr pagi sampai petang tp sbb customer always no 1 katanya tercanguk jugaklerrr di sini. Nyaris tak main badminton dah dlm opis ni punyalah sunyinyer.
Aku dah ingat2 lupa lah apa citer Bandung hari2 seterusnya, kalau tak dek caption tu maknanya hilang ingatan benda apa jadi masa gambo tu dirakam, hangpa layan j…