Thursday, February 28, 2013

Ngetest produk

 
Chakkk!! oh tiba-tiba giler kuasa upload muka sendiri ni ari. Haha.. panas2 gambo pagi tadi on d way gi kerje. Siap boh watermark lagi tu, takut gek le zmn sekarang macam2 org boley guna gambo kita dgn tujuan serong. Nak citer satu produk yg kita guna dlm 2 bulan ni. Bukan sbb nak nampak muda belaka seme tp sbb ia mudah, ia cepat, ia senang, (bukan, bukan ketupat segera Faiza)& harga yg berpatutan, sangat menepati ciri2 diri ini. Umum tau kita pompuan nak gi keje selalu kelamkelibut pepagi tu kan, nak2 ada anak kecik dan spesis cam ahkak, ko bersiap rapi malam semua tu pun tp bila pepagi belum tentu awal boley gerak. ada je lahhhh yg melambat2kan proses nak kuar umah, even klu pepagi tu baru nak siap beg anak2 pun keluo sama lambatnya ngan dah prepare awal. Aku standard pepagi terkulat depan gobok baju termenung nak pakai baju apa. Dari hari malam tak sampai seru nak pilih baju so kononnya nak tunggu pagi ari baru decide. Lepas tu terkedek2 nak make up ringkas2. Ringkas2 pun nak apply toner, mosturizer mak nenek tu mkn masa gek tu, belum pakai bedak celak bagai. Tapi muka super tu je akakakak..

Maka, akak menerailah satu produk bedak all in one sekali gus. Bagusss... jimat masa aku dek. Tulah foundation, tu le bedak, tu le kira pelembap. I loikeeee....Nak tau? Aper??? tak koser nak tau? tak per aku bagitau jugak.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Gambar ihsan Google, sorry pemilik asal gambo lupa amik credit gambo saper ni, minta izin dehhh.
Ye, tulah, bedak Arab Kokuryu. Tak agak2 nama bedak Arab tp bunyi cam Jepun. memang save masa nak gi keje ni. Dan ia tahan lama. Selalu aku pepagi klu kelamkelibut muka pun setat le berpeluh2, lepas apply mosturizer mulalah tala muka kt kipas, klu tampal ngan bedak mulalah nampak berbelak2 muka ngan kesan peluh, nak2 tang idung tu lerrr timbul tompok2 peluh, oihhh sgt comot. Tp dgn bedak ini aku berpeluh pun bila apply cepat kering, dan ia long lasting too. Amboiii promote terlebey2 ni padahal iklan tak berbayo pun.
Ala2 nak buat testimoni tp guna pun gambo bajet alter kot insta bahahaha, ada unsur2 penipuan ke apa ni.

 oklah, ni gambo asal tampa edit. Klu tanya boipren aku sah2 takkan nampak apa perbezaan pun. habih2 dia kata samaaa jeeeee.. Org laki mmg annoying klu bab nak puji bini sket. takper bio kan dia. eh tetiba rasa sikit poyo ni ari.
 
  Cantik tak Kak Tonnn??? ahaks. Ni produk yg ke 118 kali den nak menerai. Dah nak masuk big 4 ni kena le amik supplement, klu tak tergugat mak jemah.

tu je nak share. Last sekali nak share gambo makanan. Alang2 terajin update blog khenn.
Sekarang ni, bapak bebudak ni bak kata labu-labi lagik idup, keje, keje, keje. that's it. including weekend. Sangat menyumbang kepada KBT ini (bak kata CS ahaks). dah penat mak jemah nak bergaduh ngan bapak bebudak ni. So kena pandai lah cari entertainment kt luo. erkkk ayat nak makan penampo ngan cik abe. Ok, lagi sekali kita buat ayat : so pepandailah kena cari makan kt luo. aiyooo lagik teruk bunyinya.


eh, memang betullah, weekend boring, so membawa le hati lara ngan anak2 mencari ketenangan, keentertainment dan kemakanan diluo. Tak kena gaya anak aku buat peel. mmg sgt menambah hangin dihati. Pegi pun dekat2 aje. such as Kedai kopi putih Ipoh kt area belakang umah. moh kita ngopi.

 the best mee kari in town area Sri Manja and Taman Sentosa bawak ke Taman Medan dan Dato' Harun dan belakang sikit Jalan Klang Lama, depan dia area Sri Petaling hembekhekhek....mmg best ini. Sangat sedap sehingga menjilat siku. Bila citer kat apak budak ni dia kata, eh, bukan ke kopitiam ni ada isu tuuuut? panggggggg... dah le ai pegi sesorang u tak teman banyak pulak citerrrrr. (tolonglah somebody kata ok sbb tgk kt menu dia ada cap halal jakim huhu)

 mujurlah takdek cipan yang terbunuh tu ari, pegi dah lambat sib baik stok nasi lemak ada lagik buat Ammar miahiahia...

 hoihhh belagak ma'am beso dak ni, pegi wrong timing ni,  time dia nak nap lewat pagi, mmg mood spoil betul larrr, dia habih makan mulalah setat injin. ko nanes ke tak nangis ke mak nak habihkan semangkuk mee kari jugak!

6 comments:

PatinPasta said...

Yong,
Eh saya tau pasal bedak Arab tu! Sebab Along saya guna, dia kata memang best! Licin dan sekata je jadinye kulit.

Memang tak tahan tengok edisi JJCM Yong. Leleh!

Art Lover said...

Yong..
Wow! Comel sangat macam kak Ton.
Tentang Kopitiam tu, in sha allah Hallal. Dimintak org yg berkenaan ambik tindakan segera sekiranya ia mencurigakan.

Haliza Ghazalli said...

Hi Yong
Bukan kerana bedak tu je yg bagus....tapi muka Yong yg halus n licin. Org.muda...katakan.

Yong Kamariah said...

My dear cik Patin,
Tidak syak lagik! yolah tu, sgt practical bagiku yg selalu berkuntaw pi keje pepagi, hidup bermakeup tidak seperti dulu lagik haha...


Kak Iha the Art Lover,
auwwwww yo kor? mekacih (takperlah ngelat sikit gambo insta kan haha)
tulah kak, harap2kan begitu sbb saya dah jatuh chenta ngan supreme mee kari dia ni!


Kak Leeza yg memanco-manco serinya tu,
auwwwwmmmmm idok le licin kak oi, dah tua nak masuk 4 series dah ni dah ada kesan2 kedutan pun! tu lah pasal nak cari collagen ni hihihi

CS said...

Yong
Seketika kita terlupa dgn abbreviation yg dibuat sendiri, KBT katanya ya? har3.. (terpaksa refer to my earlier komen).

Bedak Arab, itukah rahsia kulit muka jadi so licin one? Vavava... tapi kalau makan biskut Arab dpt sama effect juga tak? hehe..

Jgn cuba barangan KakTon aje, kena cuba barangan yg Neelofa jadi duta tu juga..auwww..

Yong Kamariah said...

yuhuuu cik puan CS,

ishh idok le bedak arab tu pakai jadik licin, tp senang kejenya, takyah pakai 2-3 bendalah yg selalu tepek kt muka tew, dan ia cepat kering sekata, klu muko den ni samo yoo cenggitu, kusam semacam je.. tu pasal kena tepek bedak Arab haha, tp CS klu mkn biskut Arab kalu tambah lemak adelah lagik!
p/s : klu neelofa tu muda sgt, plg kurang pun bio le Chik Ta Rozita chewan, baru ngam jadik model yg ala2 sebaya ye dop? tehehehe

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife