Thursday, September 20, 2012

Chak...

Chak...aloooo salam saudara-saudari cikebung cikebung...
fuihh lamanya tak bukak blog. ada yg rindu akak tak sila angkat ketiak..hakhakpuiii bajet retis ayatnya
Rerupanya pc den ada masalah, google and yahoo cannot open/connect taktaulah, asek2 unable to connect, maybe browser problem kot,
Diharap kenkawan sihat2 semuanya, i see your latest entry tapi tak sempat nak khatam satu2, sgt bz lately, last 2 weeks baru habis training, 2 full consecutive weeks tu, nyaris tak pitam je dlm training, sib baik juga ada makan free jadi tak jadi pitam. (and save budget too, dah semput dah rasanya wallet ni nak sampai ujung bulan sbb gaji tersangat awal last month nak raye le katakang..)
ada byk benda nak citer tp tataplah gambo anakanda kesayangan hamba dulu, takper le ko tak kesah tp aku kesah hokaloh...

 syabas mere bete... sel2 otak telah berhubung dgn hebaknya... dah bagi susu yg claim no added sugar dah ni rasanya, tp hypernya semacam jek, terlebih DHA ke Ganglioksida taktaulah teman... tu ari masa gi open house, sorang member ckp bagi susu yg sama and ermmm anak dia pung makin menjadik cargasnya ya ampun, apa ko boh dlm susu formula ni toke? harap2 masih ada yg sudi buat menantu nih...kena start panggil Sophia ni hrp2 menjadi lembut bak Raudah dlm citer Ular Emas amin.

video
Aleesya bajet terer main ipad, balik umah terus serbu ipad kalau tak bagi menjerit satu taman dengo okeh... terer tak terer pandai tekan app ngan tutup app je, agak2 tak makan/tak reti main game tu tutup, klu tekan2 keluo link ke tenet boley bawak mengamuk, aishhhh...klu nak ajar siap tepis tangan kitew, pe'el sapaaalah ni...
-ANS @ almost 17 mths, mulut mmg berat tp tindakan amat pantas, pandai sebut cat je, mak bapak tak pandai sebut, sentap hati mak kau. Tu ari aku jerit Ammar! tetibalah,...terkeluo bulat dah pipih je dr mulut dia Ammar! terkedu den, mencari2 sapaaa lah yg sebut tew tp sbb ada dia je mmg dia lah, soh ulang lagik sekali mintak mahap babai i don't repeat okeh.

12 comments:

LEEzasTOUch said...

Yong dear
Sooo cute!...aleesya

aida said...

laaa.... pny la lama x update... pendek tu je citernye.... ni y nk majok ni....
Alahai ANS.... buasnya mcm tu... tp cute jee...

~jeet~ said...

si pia punya motto siaran langsung..xde siaran ulangan kot...? hehehe...

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslkm Yong..
Miss Pia nampak aktif, bagus laa, itu menunjuk yang dia sihat. Tentang memanjat takpa laa..kan Mak dia dulu pun tomboy kann.. Bila dia besar, huh! lemah lembut laa dia, tak gitu Yong...macam mak dia juga.

Normi Ali said...

Salam Yong, si Zara dah pandai panggil saya ibu....harap jgn sentap hokeh...eke..ke..ke..ke

Yong Kamariah said...

Thank you Auntie Leeza! agak2 approve tak nak wat calon menantu klu gitew ropanya? akakaka...


Aida dear, alohhh jange le merajuk, ai kan bajet retis busy semedanggggg je nak update blog, ditambahkan pule ngan browser wat hal mmg seksa le nak buke blog, anyway buas is a trending nowadays ahaks!

Yong Kamariah said...

Dik Jeet, hahahaha, mmg no ulangtayang, apa yg terkeluo tu je lah ko boley dengo, tunggu lagik 6 bulan gamaknya baru ada siaran tertunda! berat betul mulut dia tew...

Kak Iha dearie,
Betul lah jugak tu, klu dia aktif bermakna dia sehat ye dok? alhamdulillah setakat ni baik2 aje, cuma perut dia je buncit sampai saya naik ngeri nak2 lepas makan erkkkk..
p/s : auwwww mak dia sampai la ni nan ado lemah lembutnya, brutal cenggitu gek ekekekek..

Yong Kamariah said...

Normi....tak aci! tak aci!!! ini tidak adil! ape ni Zara advance dari kakak Aleesya niii? biasa ni...terel betul dak Zara tu yek dah boley cakap, dak Aly ni, tu ari tgk ayah dia, dia sebut yayah, yayah.. oiiii yg tu sentap 897 kali, haku letih ngandung 9 bulan sebut ummi pun harghaaaammm!!!!

CS said...

Yong
Pada budak2, panjat memanjat adalah amalan terpuji. Syabas pasa cik Sophia, hehe..

Nak habaq nih.. kita dah ziarah Paradigm Mall.. dekat benar dgn rumah my sister tapi I pasti your house lagi dekat kot??

PatinPasta said...

Yong,
Tuh dia.. gamaknye sel-sel spiderwoman dah di activate kan kot? Hehehe!

Yong Kamariah said...

Cik aida @ patinpasta,

huhuhu...sume benda pun telah diaktifkan, termasuk naik atas belakang badan emak yg tgh nak rilek sambil tarik rambut emak kuat2 hadoihhhh menangis meneriak maknya okeh!

Yong Kamariah said...

Ohh Cik Som dear...
Hahaha... Yolah tu kan, brrmakna depa aktif kan... Owhh dah pi paradigm tu? Kita belum habih jelajah lagik, dekat le jugak dah lama ni tak merendek kt Mall

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife