Posts

Showing posts from February, 2014

Citer dari dapur

Image
Assalam. Eh Salam. Assalamualaikum. Dah pulak... Mari kita tanya Dr Maza :
..."Banyak perkara tak berasas disebarkan di internet. Ini salah satu contohnya. Mereka yang tidak tahu mungkin terpengaruh dan menganggapnya agama. Dari segi grammar, beza antara salam dan as-salam adalah seperti beza antara a book dengan the book.." - Dr Maza
haaaa amik nakkkk.... suka angat tew nak percaya merepek2.  Aku rasa bab ejaan "insyaAllah" ngan in sha Allah pun sama, it's just the matter how you spell it but when you read it tetap membawa maksud yg sama. Lagi pun bila mana plak kita nak amik kira ejaan rumi bilamana bahasa agama kita tu dlm Arab. Evaluate first the info before you believe or share it. It can be assessed by the following criteria : Authority, Timeliness, Reliabiltiy, Relevance ... errk dah bunyi nota mengajar dah.
Ok lah, lama dah tak gebang pasal dapur dan resepi dan gambo makanan. Aku ni jgn kata blog sendiri, blog walking pun dah takde masa. Harap semuanya…

Kehidupan hari ini

Image
Assalamualaikum wth.
Subhanallah...cepatnya masa berlalu. Klu kt opis ni buat 1-2 task ehhh tetiba dah petang nak balik dah. Balik umah dgn kompidennya kata ni aku masak ni 1/2 jam siap.. ehhhh... tengok2 dah warta berita jam 8. Tu sib baik tak terjebak ngan Arianna Rose. Sejak Teduhan Kasih dah tobat kejap haha.. Kelam kabut mandi solat Maghrib, hantu betul solat diambang2 waktu syak dahhhh. dah tu kelamkabut balik nak anto Ammar gi kelas ngaji n fardhu ain. Tgh siap2 kan dinner ehhhh kelam kabut plak nak amik Ammar. Dah tu bg bebudak makan. ehhhhh... ustaz Don dah terlepas. Dah tu siap beg bebudak utk esok plak, nak solatnya lagi. ehhhhh dah kul 10 lebey dahhh. ehhhh baper byk eh daaa.... Tu lah masa. wal asr innalinsanalafi khurs...demi waktu...sesungguhnya manusia itu dlm kerugian... Allahuakbar. Cepat sgt kan masa berlalu? Cepat sangat tetiba dlm 2 bulan lebey lagi hakak akan menginjak ke usia big 4 itewww arrrrrr atuttttt.... 
Jadi bagi memenuhi permintaan kira-kira... serrriii…