Posts

Showing posts from May, 2013

Desaru

Image
So lepas legoland, kami pun decided nak bermalam di Desaru. Kerja giler diteruskan.Tau tak tu ari, gi Johor ni pakai redah adhoc impromptu sumer keluo. Hari Jumaat tu terus siap2 tapi taktau agi nak gi mana. Cuti dah siap2 standby 4 hari. Sekali buat aper gaduh2 laki bini kau nak balik kg kau aku nak balik kg aku so jln penyelesaian adalah we go south! So JB here we go! Amik nak kau... sampai Johor ntah naper sume internet kt gajet tak berfungsi, dah kul 5 lebih tu. Terpaksalah hop in from one hotel to another sumenyer nan ado, fully booked ye! Dah nyaris nak tido bawah kolong atau stesen minyak. Time pun dah nak malam, sib baik ada 1 je bilik kt satu hotel tu, dia punya extra charges mak aiiiii...tak padan ngan size biliknyer, so you take it or leave it. Jadi sib baiklah.. klu tak bermalam bawah jembatan nak ke woodlands tu lah kami anak-beranak hahaha...

Lepas Lego, pi Desaru. Pepagi buta tu dah call and search resort2/hotel kt Desaru, main hantamm sajalah. Sume pun jawapan x member…

Hello Lego

Image
Hello! Bersiaran dr Legoland! Legoland ek,ramainya org ek, letih que ek, last2 habih masa que je dlm tu ek, Baik nak naik train, main game, amik/ order meal pun que dkt sejam! Fuihhhhh buang maso ek! Tp klu bebudak mmg seronok le, tinggal lagi cuaca panas ang-ang!



















Women of my life

Image
Hermmmm taktau lah apa nak jadi nowadays.. always on the run. Berkepuk2 benda nak buat tp tak terkejar2 dgn masa yg sgt cepat tik tik tik waktu berdetik meninggalkan aku yg statik disitu.
Holohlahhh citer umrah pun jak bila masanya le nak rekodkan dah jadik yogurt dahhh haiiii.

Baiklah buat sementara waktu ni bio le aku uploadkan stok2 gambo dlm insta dulu. sepanjang2 waktu mother's day tu ari. huiiii sampai dah lupa apa yg terjadi dah ni tp gigihkan jua diri ini demi uols *terbuntangmatakeatasperasangilak*. Uols yg 2-3 kerat reader ni lahhh kekita je hahaha...ayat tak boley blah cam diva eh.
eh eh eh... patutlah dlm email corp. com. kata tungguuu surprise for mothers... ini ropanya 'surprise' sempena mother's day, so sweet huiiii...baguihlah ingat juga kt pekerja, theyols pegi from dpmt to dpmt carik ibu2 bagi sekuntum bunga dan cup cakes yg gula icingnya tu humang aiiiii boley kena diabetic coma uols. Hargai juga theyols kepada diri ibu ini.
Tapi kang klu trace cloc…

Catatan Umrah 2013 : Madinah Part 2

Image
Masih terngiang2 lagi ditelinga ketika Imam di Masjid AnNabawi dan AlHaram suruh lurus/rapatkan saf setiap kali nak mula solat.
Dan teringatkan keadaan politik Malaysia. Dari Nu'man bin Basyir RA berkata, "Adalah Rasulullah SAW meluruskan saf kami, seolah-olah meluruskan anak panah sehinggalah beliau berpuas hati bahawa kami telah memenuhi pangilannya. Pada satu hari, beliau keluar untuk solat. Beliau berdiri dan ketika hendak takbir, kelihatan seorang yang dadanya kehadapan dari saf. Beliaupun besabda, Hendaklah kalian luruskan saf kalian, atau ALLAH akan memecahbelahkan persatuan kalian." (HR Muslim no 436).

Luruskan dan rapatkan saf kalian. Bersatulah demi perpaduan ummah dan bangsamu wahai muslimin dan muslimat Malaysia sekelian, there's nothing racial in this para, just bersatulah. Wallahualam.

 Jadi ini entry last kami di Madinah.
Eh, emak sayalah. Puas perati gambo saperlah ni, rupanya mak sendiri tak cam. Bertuaahhhhh punyer anak. (Doh dekpung napok mud…