Posts

Showing posts from June, 2013

Sejuk

Image
Udohhh dah sejuk dah ati sumenya...


Kemarin ayahanda bawak balik a couple of AR watches and henbeg AR siap ada cam bulu2 ayam. Oren koooo siap matching ngan jam kaler oren tew. Haaa cenggitu ler. Terimakasih kerana prihatin ngan kaler kulit ini... sawo matang ada ati pakai brg kaler oren kekdahnya bahaha... apa2pun tq lalingku. oihhh bukan senang dia nak buang tebiat cenggini. sebenonya aku suker gek ngan beg ini.  Sat gi tempah baju raya kaler oren sume di pagi raya jgn siap ada tanya, oiiii nak pi 'watt' mana teww? *pitaaaammmm*

now there, there, sayang dia....saper tak sayang anak oiiiiii, tuhan saje yg tau.....lepas kejadian tu ari, semalam dia elok je solat. alhamdulillah... ko jgn sekerat2 elok sekerat2 tak elok balik tau Mar....aku rasa nak bawa pi cara perubatan Islam la kt dia ni, tengoklah.....
apakanda sebenonya nak beli jam kt Ammar tu ari kemaruk naw nak jam, beli le jam ben10 seploh hinggit kt mana tah. Sekali dia dpt good bargain 3 brg ni so belikan le. Ada staf…

Tak tau

Image
Aku tak tau nak tulis apa sekarang. Makin lapuk plak blog ni.

Aku.

 Trying hard to look important. Ehhh flawless plak muka aku time ni. ok, sila lempang muka ini sekarang.


udohhhhh bertongkat dagu pula masa sesi bersidang. wat malu je puan setiausaha ni. catatnyer minit nyer idok le dr tadi.
Ini le aku... cam biasa je sekarang ni, buat2 bz dgn kerjaya.



Anak.




















Semalam aku hilang control kt dak ni. Dah lama bersabo. Ammar behavioral disorder nya rasanya makin teruk sekarang ni. Dia suka ketawa dan cakap sendiri-sendiri. But lately ketawa dia sukar nak kontrol, kalau dia dah engange ngan imaginasi/ketawa tu mmg susah dia nak berenti. Semalam masa dia semayang maghrib dia wat lagu tu gek, aku dah hilang sabo. aku peratiii dah dekat setengah jam solat ke mana ketawa yg lebih. aku datang piap dgn hanger baju, dia ketawa lagi. aku piap lagi. dia tak boley kontrol, solat tp mirth ngan ketawa. aku piap lagi. selagi tak berenti ketawa ummi tak berenti rotan. he can't control, dia ketawa wal…

Recent

Image
Haze at crisis level oh my..... Please take care of your children. Johor records over 100% increase in number of asthma cases. So wear them a mask if you must. Mesej kemasyarakatan ini di bawakan khas dr yours truly.

 Aku kt opis ni pown dah rasa pedih mata komee...
Been bz lately... even takde napsu tgk blog yg gersang dan bersawang ini. But to tell you that i'm still alive... tetiba jerebulah pulops. budak2 sekolah tak gi sekolah, elok mak2 depa pun takyah gi keje, who's going to take care of them kalau makapak tak sehat ye dops?
takde modal pulak nak citer.

Ni je ler 2 ketul gambo dulu ye.

My eldest and my youngest. The only eldest and youngest haha...pahtu selamba je yg eldest tu gi rejam bola tu kt adik. Adik taknak kalah gek.
Anak2 aku plg jauh dpt main kt dlm pago umah je. tu pun satu pencapaian yg amat membanggakan. READ : Lame.
Kesian ko anak2. dah sampai umah dekat 6.30 apabende nak gi playground pun. Sat gi mak kau nak tengok Teduhan Kasih the psiko giler 2 berana…

Catatan Umrah 2013 : Makkah

Image
Ish isk ish... makan betahun nak siapkan catatan umrah ni. Memory pun dah tak baper kuat dahhhh. Aiyuhhh.... tarikan jejarimu di atas keyboard dgn segera.

Setelah selesai pembinaan Baitullah, maka Allah S.W.T memerintahkan Nabi Ibrahim memberi kebenaran kepada umat manusia menunaikan haji di Baitullah. Firman Allah S.W.T yang bermaksud, "Dan serulah umat manusia untuk datang mengerjakan haji, nescaya mereka akan datang ke (Rumah Allah)mu dengan berjalan kaki, dengan berkenderaan berjenis- jenis unta yang kurus, yang datangnya dari berbagai jalan (ceruk rantau) yang jauh." (surah al-Haj ayat 27). 
Setelah itu Nabi Ibrahim naik ke gunung (Jabal) Abi Qubais satu gunung yang paling dekat dengan baitullah dan di sana beliau memanggil dengan nama Allah, "Wahai sekalian manusia, sesungguhnya Tuhan kamu telah membina satu rumah-Nya bagi kamu, oleh itu hendaklah kamu semua tunaikan haji di sana."

Nabi Ibrahim menyeru ke kanan dan ke kiri seolah-olah orang melaungkan az…

Little Big Club

Image
Hari last holiday, kami pun patah balik ke JB. Ada lagi taman tema mak bebudak nak masuk, kt Hello Kitty Land tu, teringinnnnnnn sgt mak dia nak pegi. So kami pun pergi la ke Puteri Harbour sambil ucapkan hello, kami dah sampaiii!!! kt papantanda Legoland tu. Ahah, berlagak sia. Sbb semuanya kt satu direction Kota Iskandar tu khen. Lawa dan sgt baru tempat tu sampai nak cari parking berpinau2 nau.


Ok, sampai kedai ni dulu. habisss lah aku kali ni, kata mak budak dlm hati. Sib baik ada gek mainan kt meja ni, boley la Cik Aly melayan2 perasaan dia ngan toy free ini. Sementera apak eh pi beli tiket theme park kan. Ammar dah menyasor-nyasor rambang mata. Mmg bawak banyakkan istigfar klu bawak budak ni. kejap2 ilang masuk kedai itu ini. Saiyessss geraaaammmm je sgt tak behave dak Ammar ni ohohoiiii asyik bawak bergaduh je klu ngan budak ni sorang. Tak dengar kata. Kita takut dia hilang je.

Jadi kt dlm ni ada 3 options for theme park dia, indoor. Budak tu kata kalau nak masuk Hello Kitty T…