Monday, June 24, 2013

Recent


Haze at crisis level oh my..... Please take care of your children. Johor records over 100% increase in number of asthma cases. So wear them a mask if you must. Mesej kemasyarakatan ini di bawakan khas dr yours truly.

 Aku kt opis ni pown dah rasa pedih mata komee...
Been bz lately... even takde napsu tgk blog yg gersang dan bersawang ini. But to tell you that i'm still alive... tetiba jerebulah pulops. budak2 sekolah tak gi sekolah, elok mak2 depa pun takyah gi keje, who's going to take care of them kalau makapak tak sehat ye dops?
takde modal pulak nak citer.

Ni je ler 2 ketul gambo dulu ye.

My eldest and my youngest. The only eldest and youngest haha...pahtu selamba je yg eldest tu gi rejam bola tu kt adik. Adik taknak kalah gek.
Anak2 aku plg jauh dpt main kt dlm pago umah je. tu pun satu pencapaian yg amat membanggakan. READ : Lame.
Kesian ko anak2. dah sampai umah dekat 6.30 apabende nak gi playground pun. Sat gi mak kau nak tengok Teduhan Kasih the psiko giler 2 beranak + 1 bekas kawan karib tu. So ada masa setengah jam je pun nak prepare masak ringkas2. Nak lagi cepat depan umah ada pakcik bukak payung jual nasi lauk2/nasi lemak, sekali ku pergi dia kecek indo aihhhhh. tak jadi beli.
Bebalik citer tu apa masalah diaorang pun aku tatau. drama melayu watak tak membina beno nih. siap tak tau mandi wajib lagik aiyakkkkkk. aku rasa penulis ni terbawa2 watak novel omputih cam citer Mills & Boon tu, omg, dulu masa anak2 dara mmg selalu layan novel romantik tu, yelah, hero wajibalghunnah tall, dark and handsome and very the kaya raya tycoon perkapalan pahtu jumpa the ordinary girl pahtu dari womaniser terus berubah. hoihhh takyah le apply kan kt watak citer melayu, siap pernah womaniser ganti2 pompuan dok sekali minum2, idok le sesuai ngan budaya kita thoughhh, though, realitynya ada yg gitu, kot keluo kt tv nasional kot, tak pasal2 kena ada parental guidance. Udoh le berangan cenggitu kome...yg watak heroin lagik lerrrr mana le nak carik yg baik dan penuh redho cenggitu... lawan and bangun lerrr. oh, sekarang aku yg psiko giler. Tapi dok ngadap jugak dengan penuh tawaduk phuiii hahaha

selalu aku gelak sorang2 tgk kak tiri ngan mak tiri tu, mmg calon pelakon pembantu terbaik hahaha.... jalan citer quite lembs ler, iklan pulak adoiiii... iklan pertama aku siap basuh ayam sebelah, iklan kedua siap mandikan anak sbb terberry, iklan ketiga siap marinate ayam, iklan keempat homaigoddddd... ko tak maghrib lagik ehhhh????bile leerrr sumpahan ini akan berakhir hadohhh...


























Budak la ni... boley berkenalan/usha balik pago je la pun. bukan cam kita dedulu, lepas balik sekolah berderak (meronggeng) rata kampung main macam2, lagi tak maghrib lagi tu tak reti balik. tu baju merah cucu org sebelah umah. dua2 ni tak reti ckp lagi tapi ada ati nak berkawan.

okbai. jumpa lagi nanti. teruk beno entry kali ini stok2 takde modal.

4 comments:

CS said...

Hi YK (glemer x?)
Best apa entry nih..hehehahahoho. Dok gelak goyang2 katil hotel, hehe.. Am in JB right now berlibur. Initial plan nak keSpore tapi rasa malaslah pulak. My doter n fren aje gi Spore/uss. Jerebu bearable.

Psst....i pun folo drama mak/kakak tiri tu. Gilerkan 2 beranak tu? Mulut i pun bising juga tapi tetaplah tercongok dpn tv at 7pm. Part mandi wajib tu mmg xbleh blah. Tak relevan langsong!

Haliza Ghazalli said...

Biar pun pendek entry you....bagus ape!
Semua ada...cerita anak....cerita masak ...siap dgn cerita drama tv lagi. Memang best ...laju tapi padat!

m.u.l.a.n said...

kekanak ribena tu gossip tepi pagar hahaaa.... ngata ke mak & nenek gamaknya dok tengok tv dgn semangat yg waja...

Yong Kamariah said...

Salam Cik Som..
auwwww terpana tgk gambo profile blogger CS tu, ala2 cap mohor gitew hehehe. Alohhhhh dah dekat beno tu awat tak masuk je SG tu? sonot dpt masuk USS. Tp yelah, smog tu musti masih bersawang nohhh.
hahaha kannn??? cam geram tapi tengok gekkkk sampai minggu ni teman asek tapau je dinner takut takdan nak prepare dinner.


Kak Leeza,
heeee tq akak, memula cam tak dek modal tp dah setat 2-3 ayat dah mulalahhhh...


My dear Mulan,
haha ... kekanak ribena ckp bahasa Jarman, nak main sesama tp pago yg memisahkan siannn depa takdak kawan iskkk

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife