Monday, June 3, 2013

Little Big Club

Hari last holiday, kami pun patah balik ke JB. Ada lagi taman tema mak bebudak nak masuk, kt Hello Kitty Land tu, teringinnnnnnn sgt mak dia nak pegi. So kami pun pergi la ke Puteri Harbour sambil ucapkan hello, kami dah sampaiii!!! kt papantanda Legoland tu. Ahah, berlagak sia. Sbb semuanya kt satu direction Kota Iskandar tu khen. Lawa dan sgt baru tempat tu sampai nak cari parking berpinau2 nau.


Ok, sampai kedai ni dulu. habisss lah aku kali ni, kata mak budak dlm hati. Sib baik ada gek mainan kt meja ni, boley la Cik Aly melayan2 perasaan dia ngan toy free ini. Sementera apak eh pi beli tiket theme park kan. Ammar dah menyasor-nyasor rambang mata. Mmg bawak banyakkan istigfar klu bawak budak ni. kejap2 ilang masuk kedai itu ini. Saiyessss geraaaammmm je sgt tak behave dak Ammar ni ohohoiiii asyik bawak bergaduh je klu ngan budak ni sorang. Tak dengar kata. Kita takut dia hilang je.

Jadi kt dlm ni ada 3 options for theme park dia, indoor. Budak tu kata kalau nak masuk Hello Kitty Town cam tak sesuai lah utk boys sambil pandang Ammar. Baiklah dik, so we bought a ticket to A Little Big Club. Ntah apa benda dlm tu pun taktau pakai redah je.

   waaaaaowwww... kata Aleesya terpegun. Mak ko pun terpegun nak. Memang best sesangat klu nak dibandingkan masuk Legoland tu ari. Panas pun tidak maklum kata indoor. Ada 2 level dlm club ni. Sgt best utk bebudak yg suka kartoon karakter. Nahh eja bahasa melayu terus. Ada Thomas n Friends, Bob the Builder, Agelina the Ballerina, Pingu, Barney, etc. Playland dia pun bestt bagi bebudak. Bagi makbudak yg tak baper nak dpt adventure sbb ada sorang autism kid n sorang toddler this is the best choice compared to Legoland walau hati ini meronta2 nak naik roller coaster dlm tu huhu...
 
 Ada theatrette utk show. Meanwhile tunggu show tu dia tayangkan le apa2 kartoon kt situ.

 Playhouse
 
 Playland. Org tua pun boley tumpang sonot kt dlm ni.

 Mcm2 bendalah replika kt dalam ni,

 budak berdua ni dah bateri low bar kekdahnya.


 So we stopped for some snacks and ice cream. Aleesya pesen makan aiskrim tokleh meleleh, kang dia yg melalak dok pikir nak kena sapu eskrim tu. gewaaammm je, kena beli yg dlm cup kt dia ni. woihhh dak Ammar, sebelah pgg hotdog sebelah tangan lagi eskrem, sungguh tak bersopan. ishhhh dia ni tak boley miss soru, dia cepat nak ngamuk je, mulalah wat perangai, bersabooooo jelah hati ini.

 and finally... the show has started! Thomas and Friends. Sangat mengujakan!

 Makbapak pun banyak syiok tumpang sekaki.
 These guys were just so entertaining, good job guys! Hakak pun rasa nak lompat2 menari join bebudak kt depan tu. Bebudak kt bawah pentas dah getting excited, they sang and danced along, sgt bestlah!

 Aleesya sampai stim bijik mata, ternganga tgk abang2 berlakon n nyanyi atas pentas. I'm glad my kids enjoyed the show. Tak bergerak tu! Tapi Ammar...exceptional lah, kengkadang dia buat hal dia sendiri jugak.
 
 well done! We definitely will come here again erkkk next year probably haha

lepas tu maskot2 cam bob the builder/pingu/Angelina pun akan terganyang2 kt dlm tu, kita mulalah ngediks nak begambo. Aleesya attuttttt ngan bendalah ni, kejap2 dia pegang kita.
 
 Lepas tu masuk le kt pentas Ballerina ni. Nanti dia pakaikan anak kita ngan eksesori ballerina bagai ni. Mak nak pakai pun no hal, takut tak muat je skirt tu mahahaha....Wahhh anak aku terus kejong di situ.

 Cepat dik, move! move! nari! nari! *bunyicengkerik*

 come on Aleesya! Dance! *bunyicengkeriklagi*

 oihhhhh klu kt umah kolah hakak kawasan eh, sgtlah tak berdayasaing anak aku ni cam mak dia jugak, sah2 kalah ngan member sebelah akakakaka...


 Takper, takper, next year kita dtg agi, nanti mak ajar nari betul2 ehhhh...


 then naik ke level 2, ada game mcm2 (takle byk sgt sptmana kedengarannya tp puaslah bebudak klu main). First naik Thomas chuchuchuchoooo....ingat makbapak budak tokleh naik, ropanya sume benda ko boley naik dlm ni, mmg ai suka la.

 bas tu pun kami naik jugak, ni view dr windmil apa tah, yg naik pusing2 tu, ehhh apak ko pun join naik sama gek? ahahha, sume benda kami naik.

 main helikopter. Aleesya jadik driver, berlagak takmo dok sebelah aku ni.

 naik je.
 
 best thing makbapak boley main sama. Kami tak main yg racing car ngan ada satu bendaapatah namanya cam mini yg kt genting tu. huh, nanti ada masa kang google.

 Lepas keluar dah laparrr sesangat. apalah sgt benda2 snacks nak alas perut khen. So singgah la sini.




 ABC spesial ni huihhhh sgt kena dgn tekak sbb tak over manis. Jessnice. Tu tgn Aleesya tgh terjulur nak mkn telur dadar. Lapau nau memasing nih.

Oklah uols, sekian tammat episod ke JB. Babai.

2 comments:

Haliza Ghazalli said...

Wah!bestnye dilego land tu ya.
Ruginye dah tak da anak kecil utk dibawa kesana.
Tunggu dpt cucu kut boleh kesana.
Bila ehh!

Yong Kamariah said...

ha'ah kak leeza, klu tak ke Ammar wat perangai n manusia tak que panjang nak main game mmg enjoy le jugak, org besar pun okay pe boley enjoy sama, boley je akak bawa yr kids depa boley main roller coaster kt dlm tu lagiknya, budak muda lagik le sonot kt dlm tu!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife