Friday, June 28, 2013

Tak tau

Aku tak tau nak tulis apa sekarang. Makin lapuk plak blog ni.

Aku.

 Trying hard to look important. Ehhh flawless plak muka aku time ni. ok, sila lempang muka ini sekarang.


udohhhhh bertongkat dagu pula masa sesi bersidang. wat malu je puan setiausaha ni. catatnyer minit nyer idok le dr tadi.
Ini le aku... cam biasa je sekarang ni, buat2 bz dgn kerjaya.



Anak.
 



















Semalam aku hilang control kt dak ni. Dah lama bersabo. Ammar behavioral disorder nya rasanya makin teruk sekarang ni. Dia suka ketawa dan cakap sendiri-sendiri. But lately ketawa dia sukar nak kontrol, kalau dia dah engange ngan imaginasi/ketawa tu mmg susah dia nak berenti. Semalam masa dia semayang maghrib dia wat lagu tu gek, aku dah hilang sabo. aku peratiii dah dekat setengah jam solat ke mana ketawa yg lebih. aku datang piap dgn hanger baju, dia ketawa lagi. aku piap lagi. dia tak boley kontrol, solat tp mirth ngan ketawa. aku piap lagi. selagi tak berenti ketawa ummi tak berenti rotan. he can't control, dia ketawa walau sakit. aku piap lagi. hanger patah. Dia duduk kt satu sudut, menyesal tp masih try nak ketawa. mungkin juga try to curb the laughter. mata dia dah start berkolam dgn air. Aku apalagi, lari ke bilik air and wept. not in a million chance aku benarkan anak2 tengok aku menangis. kesian dia, that nasty thing has taken a toll on him sampai dia nak berenti tapi couldn't help. dia cuba melawan tp gagal. aku marahkan 'benda' tu, bukan dia. that was one of ugly moment that I have to endure since ada anak autistic. that moment.... aku benci diri aku. please don't be nice to me.

tak semua yg kita doakan akan Allah makbulkan. tidak. sebab Dia ada perancangan yg lebih baik utk kita, atau mungkin saja sbg ujian buat diri kita. I prayed hard in Raudah, I prayed with tears and sober in Hijr Ismail for my son. Aku doa semoga dia bisa jaga diri dia sekiranya kami sudah tiada. Aku doa sekiranya menjadi normal itu lebih baik untuk dia, kau sembuhkan lah dia agar dia bisa normal. Tapi tidakkk aku menaruh harapan yang tinggi di depan Kaabah. Mungkin ini jawabannya dari tuhan. Alhamdulillah. Aku menerima apa adanya dgn takdirku. Kau lebih mengetahui apa yang akan terjadi di masa hadapan. Aku bukan org yang cengeng. Aku selalu gelak, selalu buat lawak depan orang tapi dalam hati aku menangis jua. Hati yang menangis siapa yang tahu.










2 comments:

Anonymous said...

Yong

I cant help you a lot but I do have solution. Please give your email and I email you.

I did try looking 4 your email from this blog

Ahkak

Yong Kamariah said...

ahkak..email saya ada kt profile ahkak. oklah yong_ramli@yahoo.com

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife