Sejuk

Udohhh dah sejuk dah ati sumenya...


Kemarin ayahanda bawak balik a couple of AR watches and henbeg AR siap ada cam bulu2 ayam. Oren koooo siap matching ngan jam kaler oren tew. Haaa cenggitu ler. Terimakasih kerana prihatin ngan kaler kulit ini... sawo matang ada ati pakai brg kaler oren kekdahnya bahaha... apa2pun tq lalingku. oihhh bukan senang dia nak buang tebiat cenggini. sebenonya aku suker gek ngan beg ini.  Sat gi tempah baju raya kaler oren sume di pagi raya jgn siap ada tanya, oiiii nak pi 'watt' mana teww? *pitaaaammmm*

now there, there, sayang dia....saper tak sayang anak oiiiiii, tuhan saje yg tau.....lepas kejadian tu ari, semalam dia elok je solat. alhamdulillah... ko jgn sekerat2 elok sekerat2 tak elok balik tau Mar....aku rasa nak bawa pi cara perubatan Islam la kt dia ni, tengoklah.....
apakanda sebenonya nak beli jam kt Ammar tu ari kemaruk naw nak jam, beli le jam ben10 seploh hinggit kt mana tah. Sekali dia dpt good bargain 3 brg ni so belikan le. Ada staff dia pi pelancaran produk baru AR ke gitew so dpt le bargain brg ni.  so apakanda rembat ler. tak agak2 jam alfio raldo ko dpt marrrr. opcozzz lah he loves it, dah remaja kan, ada perasaan le nak melawa sesikit adooiii....ada ati nak bawak pi sekolah ...huiiii anak oiiii mintak mahap le, bukan seploh hinggit punyer jam ye klu nak ilang pun.. dapat le ummi tumpang sekaki beg bulu ayam mihmihmih. ntah nak gi mana aku nak bawak henbeg tu taktau lerrr, takut jadik stok2 kena gelak je klu bawak ke opis, bebudak opis ni klu menyakat sensorang boley le tahannyewwww...

Sekali kak nam ni dah nampak terus bekenan... terusle dia kepit beg tu ke mana pegi. Yelah kak nam, boley kita share ek



ehhh tetiba terpusing tekehel plak gambo ni, malas plak nak adjust. Dia ni sekrang ni boley tahan gek klu nak melaram, tp selalu klu kt umah kejap je. Ni masa amik nursery satu ari mak aiiiii....dah rupa mak enon mana dahh, si nanny dah pakaikan mcm2 eksesori dah kt dia hehe... kebetulan ada member dia wat besday party, ada le goody bag yg ada bendalah ni...dia ni klu nanny pakaikan ape je dia redho je, ngan org tau takut dan patuh, klu ngan aku siap pandai melawan hadohh...


such as dikenakan tudung cenggini elok je dia ehhh...ni masa nanny tlg buatkan besday party utk budak ni yg kedua. siap dipakaikan jubah pinjam sekali, pahtu nanny anto gambo kot whatsap.  tq laling.. yg gambo atas dia dpt goody ala jadik mak enon siti tanjung perak tu adalah balance2 goody besday kawan yg buat kt satu kelab. bebudak sekrang ni kemain ehhh birthday bash party kt kelab2/swimming pool bagai, meriah uols. sume dah mampu alhamdulillah rezeki memasing kan.




anak aku.. aku belikan kek n barang2 silakan nanny tolong handle pun sudeyyyy... kt situ ramai kekawan, klu kt umah aku ada le sekerat dua anak/cucu jiran huhu... redho je ko dik... dah cam patung hiasan kek dah nampaknyer....sib baik dpt nanny sporting heheheee... besday bash yg sederhana tp meriah ngan bacaan doa dr nannies and  kenkawan yg kena paksa doa gek haha. dah tak larat dah aku nak arrange party ngan candy buffet bagai... next time klu buat upah org je laaa.. tp tak best ek, klu kita sendiri buat baru puas ati. Dan keadaan umah aku sekrang tak fit utk accomodate any event, kena fix sana-sini. Baru lepas panggil org bumbung atas bocor, next nak ganti kabinet bawah sinki yg tetiba roboh makan air, aikk apa tu? ntah jgn tanya. dis time panggil tokey cina dua2, mahal sikit pun tak per arrr...tu ari nak bg chan kt org kita punyer hal, org kita sub kt org indo plak, dan kejenya... aishhhhh tak lamer outtt... you pula kena fix sana-sini sbb tak pro okeh. so ai is serik dah ngan deme2 nih.


 budak ni... mak aiiii lasak kemain. cam ada seploh org anak, cukup dia ah sorang umah cam ribut taufan melanda. dia tak suka tgk benda2 kemas elok2. klu balik umah 1st thing dia akan buat is amik container boh brg2 mainan dan menabur mainan2 di lantai. itu saje, apa tujuan taktau. bukan main pun. lepas kena marah aku simpan2 balik tengok2 dia dah kecah2kan sofa kt depan. pahtu dia terjun2 ke atas sofa itu. aku pasrah.
tu ari bincang2 ngan bebudak opis, one of them ckp dia ada baca yg neurogain yg kita amik masa pegnen tu bisa membuatkan anak2 jadik aktif bebeno, oihhhh ye kerrr??? aku masa pegnen kan dia ni ari2 tak tinggal bendalah tu, from early trimester lagik hari2 balun, ohhh apekehhh????

video
allah nenamatkan...cha... Allah selamatkan kamu Aleesya dan Ammar. Amin.

Comments

Haliza Ghazalli said…
Assalam Yong
Cantik beg tangan yg laling Yong belikan!
Kak Liza miss the last entry...sibuk sgt lately ni but i'm really sorry for you. Sabor dik ya...
Kalau perubatan cara doktor tk blh membantu cuba cara islamiyah pulak.
Maybe it could help...insyallah.
Yg penting never give up!
Yong Kamariah said…
wassalam Kak leeza dearest,
thanks for the kind words akak! insyaAllah nak try perubatan islam plak, masa je belum jumpa lagi ni. Dah berbelas tahun dah bersabo akak, dah lali pun tp sesekali meletop jugek huhuhu...
Art Lover said…
Raya boleh lah pakai beg Oren tew..striking.

Yong...dlm dunia ni kita di uji berbagai keadaan. Walaupun kita bersedia atau tidak. Segala yg di takdirkan tentuan dr Illahi. Insyllh.. Kak Iha percaya Yong boleh menghadapinya dengan sabar serta redho dgn ketentuannya.
Dan ingat doa Ibu adalah doa yg paling makbul.




Yong Kamariah said…
Salam Kak Iha,

Ha'ah ingat tulah beg raya saya agaknya. Malas je rasa nak shopping raya pun.

Betul kata akak, hidup tanpa ujian ibarat mandi tp tak basah, makan tapi tak kenyang, minum tapi masih haus...ada kekurangannya kerana itu yang menjadi hidup lebih berwarna-warni. insyaAllah, saya redho. Thanks akak.

Popular Posts