Posts

Showing posts from March, 2009

Speech theraphy

Image
Bila aku wat entry ni aku teringat Mak Yana. Well, she has just began the 'journey', mine... dah bertahun. Tak de parents dlm dunia ni yang nak anak yang tak sempurna/tak normal, tapi pilihan tu tidak ditangan kita. Semua dah tertulis di azali. Siapalah kita to say 'no' to Dia. Hari2 bila aku hantar anak ke sekolah, kalau ada masa aku mesti berhenti kt notice board pendidikan khas. Kat situ ada puisi dari seorang mom yg ada special kid. Antara yg menarik (setelah ditranslate) : "terimalah anugerah tuhan yang istimewa ini...dia tidak mengurniakan anak istimewa ini kepada sebarang orang... hanya insan yang terpilih sahaja dikurniakan anak2 ini... maka, jagalah ia dengan sebaik mungkin.." Puisi ini sebenarnya kalau dibaca dlm bahasa Inggeris lebih meruntun jiwa. Mak Yana, aku dah lalui lebih dr ko, aku selalu menangis sengsorang out of frustration, aku pernah pukul anak jugak out of frustration... tapi apalah anak sekecil itu tahu? Melainkan jika kita sudi seket…

Warehouse sales

Hey girls, click on : http://www.shoppingnsales.com/ to check for the warehouse sale/stock clearance (ekonomi merosot ke tak jamu mata pun tak kesah laaa...)

A confessions of a Shopaholic

Image
Now I have a shopaholic who lives under my roof (hey look who's talking..). This one crazy girl is a warehouse sale trecker and my main source for warehouse sale info. But never thought she turned to be a monster of shopaholic yesterday... just look what she shopped for...

These whole thing cost her RM900++! Let see what the hack...


So it's a Mattel warehouse sale!

Look at them, aren't they d cutest?

This Elmos is RM35 each...


Barbie doll, RM10 - RM15 sekoq... crazy or not...

Some Barney stuff - RM15 sekoq...
This one is soooo adorable..CNY edition.... RM20 sekoq

She is so sweet.. RM30/35 sekoq And gorgeous too! This one is RM15 sekoq...
This one is for RM180 ... ok or not?

Other movie/animation edition like this from RM20-35 each.

And many, many more.... crazy or not?

Finally, some of them find "home"... arhhh... home sweet home... But this girl surely got brain, the entreprenuerial one.... she is so 'terer' at mark-up the price, (know what I mean?....). And …

Girls' night out

Image
Wednesday is girl's night out (?). So last night, with a bunch of girls I sneaked out of the house (heh, ayat intro je ni). Semalam pegi menggaribkan diri ke Mid Valley. Bukan aktiviti shopping ditgh2 krisis kewangan ini tapi pi main bowling ngan gadis2 remaja. Anak ngan asben dok le berehat kt umah. Sekali-sekala nak jugek irup udara luo (yang penting bukan 'makan' luo..hih).

Sebelum main isi minyak dulu, heavy unleaded punya 'minyak'... 2 gadis remaja ini sempat posing ala2 sebelum membaham juadah di depan mata...

Pilih jgn tak pilih... yang penting gaya mesti ada...


Teknik terbaru membaling bola ke bumbung...
Kalau tak ke longkang belakang org pun jadik lah..ops, kenyataan yg sungguh brutal...
Posing lagik.. beginilah kalau dah jadik gadis ayu..ahaks
Sekumpulan gadis remaja yang girang melepak bersama... Erkk..what's this makcik doing here? Oh yea, introducing... the big looser of the night...huhuhu...

So the nice treat for the looser is some nice ice-cream, that&…

N3 rojak

Image
SOP + QP + WI + Policies = zzzzzzzzzzzzz....

Buhsannya ngan term2 yg tgh dok buat ni... Macam takdek keje maka aku wat n3 rojak ni, saje nak mengabiskan stok2 gambo dlm komputer ni..


Bila boring selalu aku layan sitcom ni..Nanny Fine... (talking 'bout the Jews eh?...)


Last week Ayah budak ni tlh mengerjakan gigi depan anak dia yg susah sgt nak tercabut sampai dah tumbuh gigi baru kt bwh tu..gigi dak Ammar ni dah berlapis2 atas bawah...


kemarin tatau nak masak apa lantas terpikirkan spegeti, ramuannya ikut apa yg ada kt umah time tu ar, maleh nak gi kedai nak2 musim ujan cam sekrang ni, spegeti ni aku guna daging burger je...tapi not bad arr, spegeti waktu kecemasan namanya.. aku guna pasta ntah apa cap namanya tapi sedap, cap dia hurup T, gemuk2 dan cepat lembut berbanding yg cam cap San Remo tu, aih kena selongkar dlm plastik sampah balik ni...

betul2 ho liao ker tu?... Ammar tambah 2 kali gek ler, sampai berpeluh2...


Ni pelakon tambahan je utk menyedapkan jalan citer yg sdg bergaya al…

Xtvt hujung minggu

Image
Last week balik kampung melawat mak (atau lebih tepat lagi melawat DUN kawasan). Ramai jugak adik-beradik ada berkumpul tapi 2 1/2 hari tu rasa kejap jer... Dapat satu hari je full kat Kuantan yakni ari Ahad makanya we all pi melawat2 pantai kt Pelabuhan sambil melihat abang iparku memukat kt tepi pantai. Kini 2 org bro IL ku dah ada hobi baru bila balik kg yakni memukat tepi pantai, siap beli kelengkapan memukatnya sekali. Asbenku tak dpt ikut sbb kena keje (cam biasa arrrr, keje tak renti2). Anyway, org kata 'better the photos do the talking ....'

Ammar sempat berposing poyo bersama2 gigi depannya yang tak balance panjangnya sebelum menerjah laut.....


Dah siap pasang khemah bersedialah utk terjun ke laut... Aktiviti standard bila dah lapo...Apakah yang sedang diperhatikan oleh orang2 ini? Tsunami? Ikan jaws?..
Ammar sedang menyalahkan batu-batu, karang-karangan dan kerang2an sbb kakinya tercedera terpijak something di dlm laut


Ammar and the gang pengembaraan sedang bercanda d…