Posts

Showing posts from August, 2011

Yong Kamariah dalam episod Tengah Bersiap Lah ni....

Image
Salam semua. Ha...ha...tengok tu...muka ceria je semua, ada dah sampai kt kampung tercinta tp masih godek2 FB, twitter, blog bagai, ketupat kt dlm poyok tu dah tgk ke airnya tu? Lemang tu kang terbako! terbako! kang dlm dok leka2 tu uols. <<<<< dah, dah, rentikanlah cakap sengsorang yong kamariah oiiiii.....

Alahaiiii....malam ni dah malam last terawikh, esok plak last puasa, sedey plak rasa, saya tahun ni tak dpt nak kaut sume ibadat sunat tu, terkilan sgt rasanya. InsyaAllah, berdoalah semoga tahun depan dapat berjumpa dengannya lagi. Di luar hujan rahmat tgh turun dgn dinginnya, what a bless....

Baiklah, ari tu rasa lemau nak sambut raya tp bila tgk iklan raya ngan lagu rayanya sekali tetiba hatiku rasa semangat balik uols. Mana jadik! Walaupun bakal tgk sarkis jek (klu ada laaaa), tak salahnya nak mengimarahkan raya tu yek. Yeah yehhh.. that's the spirit uols. Tadi baru je habih siang bawang n blend sume. Cili jek tak dapek nak nolong, nak soh pak eh pi beli ci…

Yong Kamariah dalam episod Dah Siap ke Nak Raya

Image
Aloh lohlohloh.... diam2 dah minggu terakhir dah kita berpuasa yek. Tinggal tak baper kerat hari lagi kita akan menyambut raya. Persiapan akak tahun ni lemau jek. Masa org tgh sebuk2 anto baju tempah baju ari tu aku dok sebuk pantang-pantangan, sampai dah dekat nak raya baru sado baju tak bertempah lagik. Bertindak dari itu, Senin lepas amik cuti pi shopping raya. Klu dok Lembah Klang ni org kata klu tak ke jln TAR cam tak meriah nak raya.

Gelap2 hari tu, lepas hanto anak-anak ke sekolah n nursery, mak eh ngan pak eh pun meredah masuk KL. Sampai jalan TAR embun pun dok menitik lagik. So jalan le berdua2an menyusuri belakang jln TAR/mesjid India tu. Tetiba makcik rasa sgt awkward sbb lama beno tak berdating berdua2an cenggitu, rasa cam pasangan tua pun ada hew hew...Ada le satu dua gerai baru bukak, peniaga dia pun dok terpisat2 lagik baru bangkit tido, pakat2 dok tido situ agaknya uols. Tp sekejaban saja tetiba mana ler datang ramai umat manusia berbulu2 dr segenap ceruk. Mak ai nak p…

Worldless Wed

Image
Anything you fancy dear?

-------------------------------------------


My apple Fiji has turned 4 mths, makin kuat klu riau. Am clueless why???


My Goku has turned 10. Iman selalu goyah klu puasa.


Am thinking of buying him toy Goku as besday present, but clueless nak carik kt mana?????

Today is the day!

Image
Sib baik ternampak lilypie kata Today is the day kt counting sticker anak bujang mak. Betul2 terlupa dak Ammar is 10 today! Alohlohloh anak mak dah besau! Sian dia, mak dia dah lupa plak kt besday dia ari ni, apa nak bueks Ammar, dah 2-3 tahun besday kamu jatuh bulan pose. Nanti esok mak masak nasik ayam. Eh, tu je ke mak? Dah tu...oklah tu, favorite kamu tu. Tu je termampu mak kau buat setakat ni, le maklum dah tak handy cam dulu. Nanti tengok le camne nak, mak order kek 13 tingkat kerrrr.

Anyway, happy 10th birthday darling! You've become wiser than before,
you've refused to sit a the back of the carseat anymore,
you want to be a buddy to your dad by sitting next to him while he's driving,
you've already knew that I only threatened you with countless number of white lies just to scare you a bit by saying, 'ummi jangan tipu...',
though you are a bit jealous of your younger sister but you love her to death and would protect her this I know....
you'…

Yong Kamariah dalam episod Pantang dan Lupa Nak Vogue

Image
Ohhhh gitew tajuknya.

Dah nak buat tajuk masakanku 12 ramdan ke, 16 ramdan ke sgt sedey je masakan aku, baik aku carik lain episode je dok gitew, balik2 singgang, gulai tempoyak, sambal bilis, sup ayam, lauk kedai, dull giler arrr...ati tingin jugak nak buka kt luo tapi... klu si Aly dpt mengamaks dia tu...mau pitam aku, ngan the look yg strangers selalu bg klu baby melalak...you know, that kind of look kan, ati manusia tak sama... aku teringat masa aku naik flight ke Sawak masa dak Ammar kecik dulu, taim tu tetiba dia meragam dlm flight, org seat depan aku siap geleng2 kepala, pahtu dan-dan depan aku amik beg dia yg ada panadol dan-dan telan panadol depan aku, belagak siaaa...muka bapak org tp cam kau tak pernah ada anak kecik blehhhhhh bluekssss....

Baiklah, jagalah hati dan perasaan anda juga bila berpose, jgn emo.


Adalah gambar yg empunya masa preggie 5 bulan. Sekarang adalah dia ni lagik beso dr ni walau baby dah keluo pun. I looked slim kan masa taim ni? Cam Jessica Alba masa…