Posts

Showing posts from 2008

Balada Hujung Tahun

Hujung tahun datang lagi. Hujung tahun sibuk ngan macam-macam hal. Ada nak abiskan cuti, ada kena berabis duit sebab anak2 nak sekolah, dan yg keje kena mengadap wat appraisal. Alhamdulillah, bagi aku, appraisal dah lepas, dan takde sesapa yang cedera..hihihi...

Hujung tahun ni, setat minggu depan aku cuti seminggu sampai hari budak masuk sekolah. Tu pun ada sikit balance lagi cuti, tak pe, carry forward le. Nak gi mana, apa lagi aku nak balik lepak kampung dok ngan mak sampai new year eve. Encik Azhar dpt cuti setat tahun baru sampai budak masuk sekolah, 4 ari je. So aku balik dulu dgn anak buah aku yakni Kak Long Kecik merangkap anak Kak Long merangkap cucu sulung mak aku. Dlm famili aku ada Kak Long Kecik ngan Kak Long Beso. Kak Long kecik la ni dok kt umah aku dari Isnin - Khamis sbb dia dpt keje kt Jabatan Kimia, yakni tak jauh dari umah aku. Hari jemaat baru balik umah mak dia kt Sungai Buloh. Ada dia sekurang2nya senang sket meneman aku kalu En. Azhar keje malam. Beliau pun bole…

It was a wet, wet Aidil Adha...

Image
Selamat Hari Raya Aidil Adha 2008

posing pagi raya aji

Hari Raya Haji tahun ni kami tak ke mana. Maklum la baru balik cuti2 pun. Tahun lepas pun sama. Cam biasa, masak dlm scale yg kecik je. Dalam kecik2 scale tu pun 2 ekor ayam gek aku masak. Ingat ada org nak dtg tapi disbbkan kehujanan satu hari tu org pun maleh nak kuar rumah. It was a wet Monday. Hujan tak henti2 turun satu hari. Agaknya masih menangisi tragedi banglo ranap kt Bukit Mewah ari Sabtu tu. Aku masih ingat hari Sabtu tu, tgh bersiap2 nak meronggeng ke Ikea, kt tv tu keluo news flash tragedi tanah runtuh kt Bkt Antarabangsa. En. Azhar terus teringat peristiwa Higland Towers, masa tu dia gi cover assignment kt sana, siap naik Heli lagik. Kt sana memang selalu jadi gelungsuran tanah, nak2 time ujan cam ni. Dalam sebulan ni macam-macam tragedi yg jadi kt M'sia ni. Maybe god is giving a sign, dosa2 manusia yg makin lupa akan Dia. Insap aku rasa bila jadi tragedi cam ni. Ingatkan tempat2 tinggi ni, aku memang ngilu n ser…

Cuti-cuti

Image
Dalam sibuk2 sempat gek aku cuti 3 hari bekerja. Encik Azhar dpt kelulusan cuti 2 minggu, tapi aku tak dpt la nak cuti straight camtu. Congak2 manalah nak pegi. Balik2 tempat yg sama gek, kalau ke Perak time cuti panjang cam ni mesti panjat Kemen Helan (Cameron Highland, tu dialek mak mentua aku tu), dak pun lajak ke Langkawi, kalau ke Pahang aku larat ke Teganu atau Kelantan. Bilalah aku nak ke obersi ni, ngan budget cam aku ni lepas kt cuti2 mesia je ler jawapnya, tak pe ler, ok la tu... bulan 4 ari tu dah ekspedisi ke Sawak sampai sempadan Indon, akhirnya cuti ni gi ekspedisi ke Kuantan - Teganu-Kelantan - had Sg Golok yakni kt Rantau Panjang. Kira sempadan Siam la, takat tu jer le buleh langkahnya pun. Ada partner suka travel cam En. Azhar untung juga, dia tak byk komplen, ke ceruk manapun dia sudi bawak, tersesat sana sini pun lagik dia suker, aku je tak sabo kalu dah tersesat tu...

Bawak mak ngan Kak Long jalan2 menyusur jalan pantai kt Ganu and cam biasa, singgah Setiu, umah Kak…

Minggu2 yg sebuk

Image
Minggu2 yg sebuk, keje yg kena kejo dateline (kudos to staff2 kt unitku yg sedang bertungkus-lumus tu), kenduri kawin, konvo, troop org kampung bertanggak kt umah...sungguh sebuk 2-3 minggu ini..



Akhirnya... impian yg indah...

tapi sebenonya..

Aku hanyalah 'penanggah' kt konvo itu...




Sedang memetik bunga selepas majlis bersama teman2 yang mesra..heh...


Minggu lepas jadi komiti Konvo ke-8 UNITAR kt PICC. Tetiba rasa aura yg gah rasanya masuk dewan PICC sbb terkenang saat manis amik ijazah kt itm dulu. Bilalah saat itu akan berulang lagi... insyaAllah, suatu masa nanti, ingin kugenggam sekali lagi scroll keramat itu....dan satu lagi aktiviti bila tgh sebuk, makan dan makan lagi, kain n baju yg dah agak longgar lepas raya n puasa 6 dah rasa sendat balik...hem, yong kamariah, so much of a diet la tu....

Perihal sekolah anak..

Image
Happy Birthday...

Minggu lepas Ammar n geng yg lahir dr bulan 6 - 12 diraikan oleh guru2 dan parents, aktiviti tahunan sekolah. Memula aku menyorok kt celah2 org bila tengok Ammar join aktiviti, dah dia ternampak mak dia, mulalah tak moh berenggang, nak ajak balik jer.

Ammar n geng siap2 nak tiup lilin kek, girl kt sebelah Ammar tu Ratu gelek Bollywood ari keluarga ari tu...
Penolong kanan, Cikgu Chen penuh sabar melayan kerenah bebudak PPKI Sri Kelana yg dah tak sabo2 nak tiup lilin

Dah ready ngan Mr Cheeky, 1..2..3...

Ammar n Cheeky n mak dia yg menempel sama n anak cikgu Jayanthi
more of Ammar @ Flickr Semalam, hari penyampain hadiah utk Anugerah Cemerlang. Tak sangka Ammar pun naik pentas dapat hadiah. Baru kemarin aku tergelak beso tengok kertas jawapan BM dia. Soalan : Ayah saya pergi Mekah naik (Kapal terbang/Motorsikal). Ammar jawap motosikal. Haw haw haw, mana le dia tau Mekah kt ne kot, lagik pun antara dua kenderaan tu, motosikal je ayah dia pernah bawak... Periksa tahun ni M…

Kenangan lalu...

Image
Kenangan lalu mengusik jiwa.... Dinner kt concorde, ngan geng2 kamcing - Trex, Linda, Dilla, Wa, Anis, Yam, Zura ngan Zureen, oh, rindunya saat itu.. sob sob...

Dinner kt Concorde, posing ala-ala la kononnya tu.. I was the lady in black.. quite a dish, didn't I? haw haw haw....
Dinner Concorde lagik.. hai, makcik Saluwa tetap maintain posing ayu...


Ratu Kebaya 1998....

Ngan geng2 LS20, depan IBBM, versi slim giler, baju pun longgar...






Kenangan lalu mengusik jiwa... sesaja browse PC terjumpa gambo2 lama@anak dara ni...

Michael Phelps

Last weekend Kak Long singgah umah. Tetiba Kak Long bukak citer pasal Michael Phelps. Memula tu aku blur sape le Michael Pek, Michael Pax ni (ikut sebutan Kak Long). Kak Long kata, larrr tak kenal ke Maikel Pek tu? Yg menang olimpik tu, perenang?? Sekali lagik aku blur, aku tak amik pot pun pasal mamat ni, so blur sket. Pas tu Kak Long bukak story pasal Michael Phelps. Kak Long kata mamat ni autistik. Dia baca citer pasal mamat ni dlm rencana kt suratkhabar. Kak Long kata bebudak autistic ni ada kekuatan/kelebihan luarbiasa, Kak Long suruh aku latih Ammar berenang. Aku gelak beso. Gi swimming class pun kena paksa, asyik takut buaya je, ye lar tuh. Tapi dlm pada tu aku kagum gek kt Kak Long, veteran surirumah fulltime, tapi banyak 'research'. Apa taknya kata Kak Long dia tak dek keje, so kalau baca surat kabo setiap genap ruang dan berita kt dlm akhbar tu habih dia kerjakan. Aku kata patut le umah Kak Long selalu selerak....hihih...

So bila aku ada lapang sket, aku mulalah sear…

Penniless

Now I'm quite broke. Hahah, baru je abih dekat RM8k, settlekan lawyer documents (tuko title) umah aku. Tu termasuk le bayo cukai pintu, cukai tanah, ntah apa2 tah lagi ler utk proceed documents. Dah lepas tu lega rasanyer, bak lepas beban seketul kt bahu. Utk sampai ujung bulan ni kena dok diam2. Utk bayo sume tu, En. Azhar tak dpt bagi pn. Kamariah elaun bulan 11. So, no happy strolling kt giant hypermarket depan opis aku ni, no sales peeping, no new years day to celebrate, no chocolate covered candy hearts to give away... (lyric lagu ni..hohoho), now only left the penniless Kamariah who, previously, just loves to give away her money to the unnecessarily things, duhhh...(and , baru sat tadi Kamariah telah menghabiskan RM165.00 beli barangan kesihatan Mililea, damn her, tak sado lagik ker.. sigh..)

Sebelum tu, aku telah beraya sakan tahun ni. Sebab aku tau kami kena keluo duit banyak utk umah tercenta tu. Bila tgk dlm akaun bank ada lebih sket, ntahlah, company aku tahun ni murah a…

Family Day..

Semalam, Sabtu, ada hari keluarga sekolah Ammar, Hari Keluarga PPKI Sri Kelana. Sejak terbabit ngan PIBG ni, ntah camna me n En Azhar terjadi AJK sponsorhip. Alhamdulillah, we managed to get sponsor dr Milo (Nestle). Tahun ni, first timenya dptlah anak2 n ibubapa pakai t-shirt yg berprinted hari keluarga, hasil sumbangan Milo, tapi dah tersilap info lak En. Azhar, dari sepatutnya perkataan 'program' dah jadik 'pusat'... apa nak buat. Dpt jugaklah beb. carton air tin Milo. Selain tu aku tempah le sedikit kuih muih utk sumbangan bersama.

Aku tgk dr jauh je aktiviti ari tu, ntah kenapa aku tak rasa jadi sebahagian dr 'keluarga' walau namanya ari keluarga. Patut la pengerusi PIBG Pn Anisa kata susah nak dpt kerjasama mak bapak. Selain dr cikgu dan beb. kerat AJK, mak bapak lain wat acuh tak acuh jer. Kata sorang supplier kt aku, sekolah anak aku ni sekolah orang kaya, aku tatau la pulak, sbb utk pendidikan khas macam2 background yg hanto anak kt situ, kelas lain ta…

P.S. : I love you...

Image
Beberapa bulan lepas aku tgk citer ni (via pc, heh). Tgk Hillary Swank dgn character very feminine cam ni cam janggal bagi aku sbb masa tgk dia jadi tomboy dlm Boys Don't Cry, rasanya dia lebih suit ngan karektor ganaz cam tu. Anyway, for the one that has a very romantic head cam aku, memang layan le citer romantic comedy camni. Cuma my active imaginable head selalu kata, how come Gerry tu, yg dah mati tu (actually macam speak to his beloved wife from beyond the grave), dan plan sume perjalanan/adventure Holly after dia mati, dgn perfect sekali mengatur sampai berbulan2 lamanya, tanpa ada slack sikit pun surat tu direct Holly ke mana yg dia dah plann. Kalau nak tambah perasa dlm citer ni aku rasa what if surat tu ada yg termiss directionnya n she met someone in some alien places, accidently, and.. oh, whatever laa... But somehow, quite touching gek le citer ni dlm komedinya. Thumbs up n 4 stars utk Swank (but not the guys, aku rasa hero n other guys dlm citer ni tak suit Swank yg …

This special kid...

Okay, sekarang Ammar ingat diri dia, atau imagine diri dia seekor anjing. Malam semalam aku hampir tercekik bila dia suruh aku beli tulang. Dia kata dog makan tulang. Malam sebelum tu dia kata cat minum susu and makan nasi. Aku kata Ammar manusia, manusia makan sume tu, nasi, susu, sayur (benda yg dia tak suka sekali), tulang tu manusia tak makan (kecuali sup tulang). Lupa lak aku nak tanya cikgu dia agaknya sukatan pelajaran dia lately binatang dan makanannya, subjek sains agaknya. Patut la lately dia suka beno tenung anjing, be it anjing peliharaan rumah cina, atau anjing lior yg selalu berkeliaran kt jalan.

Serupa macam dia obses ngan buaya. Asal nampak air je mula la dia kata 'nak mandi, nak mandi', pas tu akan kata ayat yg dia dah program kt otak, 'tak boleh mandi, ada buaya..' hatta lopak air kt tepi jalan pun dia akan kata camtu. Dia punya obses dan takut pada buaya tu akan membuatkan dia akan memberontak bila nak gi swimming class setiap Selasa (sampai nak terc…

Weekend Yang Menyenangkan...

A glory Saturday morning, with the sunlight glazing down thru the windows, birds chirping around, and the DVD player was on with the Spongebob Squarepants cartoon, my son was fully concentrate in front of the PC playing the Snailmail n Chicken Revenge games, the husband was snoring, deep in his sleep due to the night shift working hour, what more could i ask than that glory Saturday morning?

Arghhh... indahnya matahari pagi itu. Dan aku sebagai mak dlm rumah itu memulakan aktiviti aku, jerang air dulu. Kutip baju kotor n campak dlm mesin. Bila aku kuak peti sejuk, ada nasi tomato, ada sate, roti jala, laksa johor, laksa penang, cakes, (hasil belen open house) ah.. selamat, tak yah masak, utk sari dua ni stok tu kena abiskan, kalau tak abis, dipersilakan dgn hormatnya masuk ke dlm tong sampah..... Alhamdulillah, rezeki Allah taala sepanjang syawal ni, tak pernah perut sempat lapar, sana sini makan dan makan...
Sebenonya weekend tu minda dan fizikal aku dah prepare nak jadi baby sitter pa…

A Real Boy...

Image
At the moment, I'm reading "A Real Boy : How Autism Shattered Our Lives - And Made a Family From the Pieces", written by Christopher Stevens and Nicola Stevens, a story told by the real-life parents who have an autism kid. Wow, Chris n Nicky must've been a super Mom n Dad, for having thru such an experiences of raising a child like the one that we have.

Loving disabled children is so easy, but to live with them, such a hard thing. It is so true. I can imagine how it feels when Chris n Nicky could barely slept for eight months in the early stage, for their child, a special child named David, had a problem with a sleeping pattern, screamed almost all the time, day and night. We nearly had the same experience, but thank God, ours, it only took 2 months of sleepless nights. The first 2 months of his early life, Ammar would cried non stop all thru the nights, like from 11 p.m. until dawn, like 5 in the morning. Life was hectic and crazy at that moment of my life. The emo…

Tasik Kenyir, Aku dan Gigiku..

Image
Hari Jemaat tgh malam jam 12 am En. Azhar naik bas bertolak ke Kuantan. Jam 3.30 pagi dah sampai kt terminal, maka raya ke 4 tu le aku beraya ngan suami. Dah pepagi buta tu K. Long ngan A. Zan ajak gi Tasik Kenyir, rerupanya dema dah book penginapan dan bot ke sana. Aku pun memang cadang nak ke Setiu, yakni on d way ke T.Kenyir utk mendapat rawatan sakit gigiku, maka lepas En. Azhar dpt cover sket tidonya maka kami ngan mak pun menyusul deme2 tu. Masa sampai kt Ajil dan simpang nak ke Kuala Berang/K.T, mok ayoh, jalan dah tepu, beratus2 kenderaan dah tersangkut menghala ke Kuantan/LPT. Org dah setat nak balik bekerje la tu. Itu le 1st time aku sampai ke Kenyir setelah berpuluh2 kali lalu kt signboard dia je. Memang menakjubkan scenery dia. Kami pun naik le bot menuju ke tpt penginapan, sempat le bermalam kt situ. Disbbkan masa suntuk tak banyak le aktiviti dpt dibuat, just mancing ala2 ngan round2 island. Dlm pada tu kaki aku sempat le rabak, luka, bak kata org Ganu berdaroh hanyar …

Raya yang meriah dan penuh dengan kesyukuran...

Alhamdulillah, aku selamat merayakan hari raya ini tahun dgn keluarga tercinta, seminggu lak tu, sampai 'cuti' aku terextend sampai ari Isnin semalam.

Raya tahun ini ertinya meriah bagi aku sbb sume adik beradik dpt berkumpul umah mak pada malam/pagi raya. Fuh, penuh umah mak, malam raya tidonya dah gaya cam tongkang pecah, tido pun bersepah2 kt hall tu. Bilik ada 3 bijik je, so kt hall umah mak yg buleh tahan luasnya tu jadik markas sesapa yg tak dpt tido kt bilik. Anyway, tu tak jadik halangan janji dpt happening reramai. Aku yg tak dek laki kejap minggu raya tu menyelit le memana, janji tak terlanding sebelah ipo lelaki dah ler..(hehheheehh).

Dalam kemeriahan tu aku teringat gek le kt org rumah aku nun di KL yg sedang bertugas tu. Cian dia, kena carik kedai mamak le nak makan tu. kata dia malam raya kedai mamak pun dah tutup, jadik malam raya tu sblm sambung tugas beliau merayau2 carik kedai, sekali terjumpa le sebuah kedai agak terselit dicelah bangunan, sekali yg amik order…

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin kepada semua yang mengenali diri ini... dengan penuh rendah diri sambil mengakui kekhilafan dan kekurangan diri aku ingin memohon maaf andai ada perlakuan, tulisan mahupun kata2 yang menyinggung perasaan sesapa. Aku rasa dah tua ni hati aku dah tak kuasa dan tiada ruang nak simpan dendam atau kemarahan ngan sesapa, aku harap pun begitulah sebaliknya. Kepada yang nak balik kampung tu berhati-hatilah kita semua. Semoga Allah mengizinkan lagi kita semua bertemu lagi pada Ramadhan dan Syawal akan datang. Amin.

Hari-hari terakhir Ramadhan

Ramadhan dah nak berakhir. Kurang seminggu dah nak raya. Aku selalu terpikir apa le amal ibadat yang aku manfaatkan sepanjang Ramadhan yang penuh barokah ini. Pegi keje, balik keje, kelam kabut nak masak, buka, semayang maghrib terus sambung isyak, tgk tv sikit2 pas tu.. khohhhh tido. Rugi, rugi betul aku tak grab amal ibadat bln seribu rahmat ni. Kengkadang aku sayu juga kenangkan Ramadhan nak berakhir ni, aku rindu n teringin sgt nak pergi jemaah terawikh kt mesjid macam zaman muda2 dulu, nampaknya hanya En. Azhar je la yg dpt gi mesjid wat tarawikh, aku kena le dok umah jaga anak (bukan jaga apa sgt pun..), tapi kalau kami gi sekali, kang tak tenang jiwa aku kang ingatkan Ammar yg akan wat apa2 kt mesjid tu nti, tak pun ilang ke (nauzubillah) jadiknya hanya mampu mengaji je ler sementara tunggu isyak..

bila bulan pose ni dah nak berakhir, maka penyakit Mim mulalah datang, maleh dah nak masak ni rasanya, dari masak kari, gulai lemak, gulai tempoyak, sambal tumis, sup, nasi ayam, mas…

Yea, yea, nak raya..

Kalau kecik dulu, tu le lagu standard petang/malam raya sambil melompat sakan. Kecik2 dulu standard le, pagi raya baju kurung, petang raya atau raya kedua pakai gaun. Tapi aku tak le banyak, sepasang je pasal mak ada anak pompuan berderet2, zaman tu kalau baju kurung sume sepesen patennya, mak beli pukal. Kalau dapat ikut mak gi bandar Kuantan punyalah seronok gi kedai mamak jual kain pasang. Oleh kerana Kak Long pandai menjahit, maka Kak Longlah jadi tukang jahit baju adik-adik. Namun begitu, selalunya Kak Long suka wat keje last minute. Selalu jugak aku berlinangan airmata malam raya tunggu Kak Long claim baju. Pernah sekali aku melalak sbb dah tgh malam raya tapi baju aku tak siap claim. Sambil berlinang airmata aku tunggu jugak tepi mesin jahit sambil Kak Long menggelek2 kaki ngan mesin tu. Jam tu Kak Long dah tertekan nak siapkan baju terus dia halau aku tapi aku tunggu gek sampai baju aku tu nampak macam ropa baju. Sudahnya pagi raya aku pakai juga baju yang tak berclaim tangann…

Kejadian jenayah

2-3 hari lepas gempar jugaklah malaysia dengan berita seorang wanita yang dijadikan tebusan di bunuh dengan kejam oleh perompak yang nak merompak rumah arwah. Kejadian dan modus operandi tu similiar jugaklah dgn apa yang berlaku pada jiran blok belakang umah aku awal minggu ni. jiran aku tu doktor sampai masuk ICU kena belasah dgn 4 perompak Indon yang masuk umah dia masa dlm kul 4 pagi, masa org bersiap nak sahur. Citer2 cam ni wat aku rasa ngilu, seriau, ketakutan dan segala macam lagi lah ngan kadar jenayah kt Lembah Kelang dan Malaysia secara amnya. Sungguhpun umah dah kena gril, terkatup rapat pun kalau perampok tu dah kejenya merampok dicari jugek jalan camana nak pecah masuk.

Benda ni mengingatkan kembali pengalaman aku pada tarikh 08.04.08, tarikh keramat aku tahun ni dimana dlm sekelip mata aku hilang kerakyatan dan harta benda.

Pagi tu pagi yg gelap bagi aku. Masih aku ingat aku sekeluarga tgh bersiap2 nak gi keje, manakala anak nak sekolah. Aku tgh mandi dalam bilik air mas…

Tetamu..

Image
Pukul 12 tgh mlm tadi Sarah n famili datang ngan bawak mak sekali. Ya rabbi, dema bawak stok ikan from Balok lagi, kali ni berkilo2, siap ada udang ngan sotongnya. Kali ni mak sponsor wat stok utk 3 anak dia kt KL ni. Kul 12 lebih tu aku pun bertungkus lumus le menyusun dan menyimpan stok tersebut kt freezer sampai aku terpaksa bukak peti sejuk lama kt belakang dapur. Mak pulak bawak bekalan laksam ngan bubur lambuk spesel dia, ngam2 waktu perut aku dah mula berdondang. Dlm kol 1.00 tu anak beranak makan bubur lambuk ngan laksam tu, sedapnya tak terkata....
Ari ni Pak Su Di yakni laki Sarah dengan juruarah En. Azhar dengan bibik Sujinah pegi Dubes Indonesia. Tak tau pulak aku kalau maid nak bercuti ni kena minta surat permit dari kedutaan nak balik kampung. Anyway, bibik Sujinah tahun ni beraya sakan la kt Jawa Timur, tu pun ada ati nak bawak anak kecik Mak Su Sarah balik Indon. Balik2 dia selalu kata, "ni dia Anakku Bukan Anakku" kt si Faris tu. apa-apaan kamu ni non....
Ni t…

Bulan Puasa dan Aku

Aku dapat sambut puasa ngan mak tahun ni...yabedabedu... makan cam tak ingat dunia, mak masak sedap-sedap cam satar ikan ngan kuih bom inti ikan, yummy... makan nasik ngan segala jenis ulaman, panggang ikan fresh yang aku beli kt jeti Balok, pas tu cicah budu.. dah tak ingat dunia dah, sup ayam ngan lauk2 glamer yang Kak Long masak dah tak heran dah aku. Encik Azhar macam tak caya tengok bini dia makan ari tu, selalu aku kalah ngan dia, ni dah vice versa... Balik cuti merdeka ari tu pusing-pusing dunia (dunia belah pahang ngan ganu jer..).
Hari Sabtu gi picnic kat jeram Sg Mas kt Sungai Lembing, ari Ahad gi ronda bandar KT, singgah pasar payang beli batik sutera ngan stok serunding , petang tu jugak gi Setiu kat umah Kak Yah, barbeku reramai, sebelum maghrib bertolak ke Kemaman gi umah Kak Tie lak, nak potong kek ari jadi ngan anniversary. Sume ahli party dah hangin satu badan pasai 'pengantin'nya pukul 10.30mlm baru sampai. Ari Isnin dah posa, lepas berbuka n isyak bertolak k…

Happy 8th Anniversary

Image
Selamat Ulangtahun Perkahwinan ke -8, wahai suami tercinta...


Dear Husband,
8 tahun hidup bersama, kita bahagia dengan cara kita. Tiada kereta mewah, atau rumah banglo bertingkat, namun kita tetap senang harungi segala pahit getir bersama. Akukan sentiasa doakan moga jodoh ini berkekalan hingga ke akhir hayat. Abang, Happy 8th Anniversary...



Kau tahu...

Kau tahu…
Kau tahu ku tak bisa beranjak jauh darimu
Kau tahu tanpamu ku tak bisa jalani waktu
Kau tahu ku tak sanggup diam di sini tanpa tawamu
Kau tahu ku tak bisa tersenyum tanpa candamu
Kau tahu ku tak bisa tempohi ranjau sendirian tanpamu
Kau tahu aku lumpuh tanpa kau tunjukkan arahnya
Kau tahu ku kan parah tanpa penawar sakti darimu
Kau tahu segalanya kerna kaulah jiwaku
Kau tahu segalanya kerna kau yang memahami
Kau tahu segalanya kerna kau juga segalanya bagiku
Sayang, hitunglah lewat hari bahagia kita Akan kita raikannya bersama…
ROMAN CINTA(KAHLIL GIBRAN)“…pabila cinta memanggilmu… ikutilah dia walaupun jalannya berliku-liku..dan, pabila sayapnya merangkulmu…pasrahlah serta menyerah, walau pedang tersembunyi di sela sayap itu melukaimu…”
“..aku ingin mencintaimu dengan sederhana ..seperti kata yang tak sempat di ucapkan kayu kepada api yang menjadikan abu…aku ingin mencintaimu dengan sederhana …seperti isyarat yang tak sempat dikirimkan awan kepada hujan yang menjadikan tiada….”

ANAK

Image
ANAK
Ammar masa belum setahun

Ammar & cousin Anis




Ammar & sepupus

Bila selak balik gambo2 lama anak masa kecik, rasa teringin gek le nak dokong baby lagik, dah 5 tahun menanti tapi nak wat camne, belum rezeki. Pasti tuhan ada rencana yang lebih baik untuk aku agaknya. Tu sebablah aku pun dapat anak yang istimewa ini, untuk aku bagi 100% perhatian kt dia agaknya. Apa-apa pun aku tak 'kecik ati' ngan takdir ni, aku terima selapang-lapang hati dan syukur, alhamdulillah... Ammar dah masuk 7 tahun, moga jadi anak yang diberkati dan dirahmati Allah selalu, amin...