Posts

Showing posts from September, 2013

Catatan Umrah 2013 : Corat-coret Makkah

Image
Assalamualaikum wth. Salam Hari minyak naik eh pulopss....
Sampai jem stesen minyak semalaya. Syabas bete.

Tgk2 folder..masih ada rupanya gambo2 di Makkah. Owwh So Sayu... bilalah lagi gamoknyer dpt pergi lagikk??? so gambo dan citer tak ikut turutan lah ni kekdahnya.


 Ni di depan tempat penginapan kami. Bukan, kami tak le menetap kt Multazam Hotel tu. Kami dok kt Qasar AlQamar, owned by TA. Kt bawah cemacam adaa... dah balik umrah, boley terus bercukur rambut kt barber tu. Gamak rasa penin kepala, tak sedap badan, nak cari losyen, bedak bagai boley gi farmasi tu. Gamak rasa haus balik beribadah from AlHaram singgah kedai jus n eskrim kt sebelah farmasi tu. Gamak rasa lapo balik dr beribadat tetiba ternampak wahhhhhh ayam gorengggg *gayaupinipin* boleh singgah resto ayam golek kt sebelah barber tew. Syukurrr sangat dok kt tempat byk kemudahan. Masjid AlHaram pun tak jauh dah nak menapak dr tpt penginapan kami ni. Kira klu dr Alharam rasa perut memulas ke, rasa nak terkench ker, boley …

12 & 13

Image
13...

Udoh 13 tahun, cepatnyer rase.....Menyambut anniversary dlm kemerdekaan. Esok nak merdeka baru teringat ehhh anibersari ai lewww.. baru 13 tahun.... melayu mmg mudah lupa.


iskkk ada water mark pula kt frame ni. dark water from air ekon, dripping masuk kedlm frame gambo ni. maleh nak nyelongkar folder so snap le direct from the frame. iskkk teruknya. adalah frame artikel yg kuar dlm buletin opis pak encik 13 thn dulu, haha...cepat beno masa berlalu. dah 13 tahun dah jadik bini org. kalau dah jodohhh... bak kata ustaz Kazim. khennn...


mlm anibersari tu ingat nak belanja pak encik. sekali...ateee... teman org Perghak le katakan. ada pulak dah open house persatuan anak Perak di WP dan Selangor, dekat ngan rumah. hai laki teman udoh liban libu hangat pijo ngelenjan nak pegi, heret le anak bini sekali. memula sampai org tak berapa ramei lagik, sekali cam hantu, ntah dari mana umat manusia sume bangsa pun join. habih menyerobu kegerai2 spt di atas. ko gilerrr.. dgn tak reti beraturnya,…