Posts

Showing posts from February, 2011

February muncul kembali...ehhh..dah Mac dah!

Image
Hallo geng and peeps semua.

Aduiii dah berabuk umah makcik ni. Nope, I have not been that bz lately, just emotionally and mentally down and drown. Nak masuk 8 bulan ni rasa badan lemau, tak larat perabih. Kadang2 rasa I just can't cope and go on anymore, hari2 aku menghitung hari, cepat2 le keluo, dah tak larat sangat2 dah rasanya. Gula selalu terbabas pastu aku mula risau macam2 dan mulalah brain damage. Aku cepat rasa cranky dan mood tak stabil cam boleh meletop bebila. Sian pulak kt Ammar bila dia dtg nak hemoi2 tu aku wat dek je kt dia. Siap dia mintak mahap lagik tu sbb rasa dia buat salah. Dialog dia mesti, 'jangan buat Ummi marah tau!'. Adeehhh. Nak harap pakcik kau bagi sokongan moral kim salam lerrr. Bz manjang, seminggu dua ni balik keje pun pukul baper pagi, dah dapat stok2 lelaki melayu terakhir aka typical Malay, kau moody ke, apa ke pepandai le baik sendirik. Tensi mak tau! Dulu mak kata klu bz sgt tp wat balik duit seguni mak buleh le mahapkan, tp la ni klu …

What's with the preparation?

Image
Salam semua. Terimakasih kerana sudi mengunjungi blog picisan saya ini, dapat juga saya mengenali blogger2 lain yg sgt sweet, baik hati dan buleh juga buat kawan di alam cyber ini. Eh, terlebey sudahhh...

Oklah, berbalik kpd topik.
Frankly speakang, I don't really prepare anything for a new baby in town. In my 30 weeks of pregnancy and getting closer to my due date, I don't even have an idea of the whereabouts of my baby space in which room or where to store baby punya stuff. Infact, tak de barang baby pung!!! Isk...this is not fair for 'her' (I hope it's really a 'her' dis taim tehee). Masa Ammar dulu kemain gelojoh teruja bagai beli baby stuff. God forgive me, I do not dare to put a high hopes for this one. Am really scared to dream of too many beautiful dreams. Takut sgt kecewa if anything happens. My hub always maintain his positive attitude, where else for me...haishhh. Brain damage perabih. But always in my prayer, meminta Dia yang maha Esa pelihara k…

Love Notes

Image
Ari tu, masa kemas2 beg sekolah Ammar aku terjumpa satu kertas A4 yg aku tau bukan tulisan dak Ammar. So I asked him, 'Ini Ammar punya ker?' Dia jawap bukan. Time for some lectures. 'Son, kenapa bawa balik kertas orang ni? Tak baik tau amik barang orang'. So he answered, "Eh, bukan kita ambik, A yg bagi". Oh really? Apa ke motifnya ni mak pun tak tau.


Sebab mak tersengeh cam kerang busuk bila baca benda ni. Obviously bukan lah kerja sekolah ke, art lesson ke hapa nih. Dah ropa surat cintalah plak. Mak try test utk digest isi kandungannya itu sbb mak ingat dah bunyi cam poem lah pulak, ke lagu cintun...agak2nya, "If you really love me?" ... apa kekdah plak ada MP3nya tu....
"melayang ke langit... tapi kekdahnya yg mak tak paham...sekali dgn KARI-KARInya melayang kelangit... agaknya perasaan tu terawang-awang ke langit kot, best cam makan kari ke hapa...
"Bersamamu...pelan2 jadik nakal.."
Haishhhh...Ammar, apa ko dah buat jadik noti2 ng…

Kejam!

Image
Baiklah, mari kita bercerita mengenai sambutan CNY ari itu, sebagaimana yg dijadualkan kami balik ke Kuantan, lama nau rasanya tak jenguk umah mak dan kambin2 mak su. Aku ni sejak berkeadaan begini klu dpt cuti panjang sket macam ni mmg le rasa lemau nak ke mana-mana. Sebabnya definisi cuti bagi aku ni adalah jalan-jalan cari makan, la ni buleh le tuko jadi jalan-jalan cari pasal. Sgt tak best dow! Tapi dis taim kena balik jenguk my kindy, le maklum le, walau pun jadik rakan terlelap, jenguk ttp kena jenguk. Alhamdulillah, berkat usaha Mak Su Sarah sbg pengerusi/pengusaha, kami dah ada 30 org students starting Jan 2011, teacher ada 3 org dan sorang pembantu merangkap tukang masak. Kelas depa pun not bad la bila dah di decorate ngan mcm2 art n crafts. Alhamdulillah setakat ni berjalan lancar. Aku je yg nak kena pi training sekali ngan teacher nih, tgk le lepas2 pantang ker, mana le tau, tetiba jadik kerjaya sampingan adohhhhh....mak ni garang dow, kang ada je kena penampo Arab sebiji k…