Friday, February 11, 2011

Love Notes

Ari tu, masa kemas2 beg sekolah Ammar aku terjumpa satu kertas A4 yg aku tau bukan tulisan dak Ammar. So I asked him, 'Ini Ammar punya ker?' Dia jawap bukan. Time for some lectures. 'Son, kenapa bawa balik kertas orang ni? Tak baik tau amik barang orang'. So he answered, "Eh, bukan kita ambik, A yg bagi". Oh really? Apa ke motifnya ni mak pun tak tau.


Sebab mak tersengeh cam kerang busuk bila baca benda ni. Obviously bukan lah kerja sekolah ke, art lesson ke hapa nih. Dah ropa surat cintalah plak. Mak try test utk digest isi kandungannya itu sbb mak ingat dah bunyi cam poem lah pulak, ke lagu cintun...agak2nya, "If you really love me?" ... apa kekdah plak ada MP3nya tu....
"melayang ke langit... tapi kekdahnya yg mak tak paham...sekali dgn KARI-KARInya melayang kelangit... agaknya perasaan tu terawang-awang ke langit kot, best cam makan kari ke hapa...
"Bersamamu...pelan2 jadik nakal.."
Haishhhh...Ammar, apa ko dah buat jadik noti2 ngan budak nih haaaaaa????


Jadik mak Ammar dah jadik kepohci. "Ammar, cepat-cepat, pi amik photo album sekolah! Mana satu si A ni?". Amboiii mak ngalahkan nak berbisan dah plak. Sungguh busybody.


"Ni!. Tunjuk Ammar endah tak endah pastu terus sambung main game. Hok aloh...cinta dah beralih arah, mak ingat inilah diafirst crush Ammar dulu...awww sopan sungguh budak ni yek Ammar...tp cam tua sket dr ko jek...isk, lawak la bebudak nih!

-----------------------------

Meanwhile...


Ari tu bebudak opis ni order pizza...gulp...aku kan ari tu tingin beno le nak makan a big phat slice of cheezy pizza cenggini...ishhh sabo jek lahhh, dpt rasa sket udoh ler...makanan yg bercheezy cenggini kan tgh jadik pantang larang mak...sabo 18 kali..


Tapi ada mak kesah? (sambil pujuk diri sendiri uhuk)Tengok le lunch mak, lagik yummy, asam pedas ikan pari siap ada telur masin, aku klu dapat makan asam pedas ari2 cenggini cukup le rasa bahagianya...grrrr!

8 comments:

syieranuar said...

kak yong, serius kelakar gle post ni.hahahaha!Ammar ade peminat tu ha kemainnn..hahhaa!

~jeet~ said...

budak tu ada harapan jadi pemuisi..dalam sungguh kata-kata dia...siap kari pon masuk ;)

Yong Kamariah said...

Dear syiera,
tu la pasal...jgn memain, derang ni ada perasaan jiwang jugak ropanya, tak tahan bila baca tu heee...

Jeet dear,
Kalau digilap haruslah tu...kalau bagi 10 helai kertas jgn kata kari, asam pedas pun buleh masuk tu! they have feelings agaknya but somehow tatau nak citer camana ek...

PatinPasta said...

Yong,
Hahahahaha! Saya tak larat nak gelak kat KARI tu! Tapi tak pe Yong, at least Yong dah tau.. bakal menantu suka makan kari. Hehe!

Telur masin memang pergh, kan? Pekena dengan sambal belacan dan KARI lak, haish! Nikmat! :D

Maya Marisa said...

Yong,
help! i cant stop laughing! d
oowhhh, bakal menantu peminat setia kari rupanyer...
hehhe make sure guna rempah kari baba yea!

Yong Kamariah said...

Dear Aida,

Bagus le jugak bakal menantu minat kari pasal the whole member dlm familiku mmg suka makan kari, sonang kojo gegegege...telur masin mmg le gandingan mantap kari/asam pedas/sambal belanchan...lentuk beb!

Madam Maya dearie,
tu la pasal, peminat kari juga ropanya, ye, Babas mmg pilihanku, I'll make sure bakal DIL guna babas dlm kari dia nanti! heeee...

Eine Frau aus Botnang said...

Yong, I am lily lily ketawa besar melayang sampai menjadi langit. Kari tu yang tak tahan tu. Tapi tulisan dia cantek bulat bulat gitu kan. Ammar menten cool aje dapat surat berupa cinta itu. Tapi entri yang lepas tu, I nak pengsan tengok nasi dagang tu!! Gulai nasi dagang tu ada rempah campur dia sendiri kan YOng? Hebat hebat mak awak YOng!! Tak care dear!

Yong Kamariah said...

Dear Fasha,
Bahasa special kids meluahkan perasaan agaknya cenggitulah, LOL! Mmg tak tahan klu baca ayat tu, camno dihubungkaitkan kari melayang ke langit tu cheq taktaulah!Ammar wat dek jerr, org kata girls cepat mature from boys, agaknya tulah pasal dia buat donno jek!
*rempah gulai nasi dagang bundaku mmg komplikated, dia buat sendiri jerk, ntah bila le cheq nak try test resepinya tu, cam susah beno!

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife